τάφοι Ουκρανών στρατιωτών
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αυτός είναι ο Ουκρανός στρατηγός που έπεσε σαν το «ποντίκι» στην φάκα του Μπαχμούτ! Θέλουν να τον εκτελέσουν οι δικοί του λένε οι Ρώσοι!

Μία ποικιλία πηγών, συμπεριλαμβανομένων και ανεξάρτητων, ανέφερε πως ο ουκρανικός στρατός αποχωρεί από τα τελευταία κτήρια του Μπαχμούτ που βρίσκονται στον έλεγχό του. Ένα βίντεο επιβεβαιώνει πως αυτή η περιοχή, η οποία ονομάζεται Liberators of Donbass Street, έχει ήδη καταληφθεί από τους «μουσικούς», όπως αποκαλούν τους μαχητές της ρωσικής μισθοφορικής Βάγκνερ.

«Ο ρωσικός στρατός μπήκε στα πρώτα κτήρια της Ολυμπιακής Ακαδημίας και έφτασε σε ένα κοντινό ταχυδρομείο» φαίνεται να ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπρόσθετα, η ρωσική SvPressa, η οποία μεταδίδει την είδηση, ανέφερε πως οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τα πολυώροφα κτήρια πίσω από την πλατεία Samoletik. Αυτό το σημείο αποτελεί το τελευταίο και ισχυρότερο οχύρωμα των Ουκρανών στο Μπαχμούτ, πρόσθεσε.

Η ίδια αναφέρει πως μετά το ξέσπασμα του Πριγκόζιν για πυρομαχικά από το ρωσικό υπουργείο άμυνας, το ουκρανικό γενικό επιτελείο δυνάμωσε την άμυνά του στο δυτικό τμήμα της πόλης με τρεις επιπλέον ταξιαρχίες. Μέχρι τις 8 Μαΐου λέγεται πως 13 ταξιαρχίες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονται στην πόλη.

Σύμφωνα με μία άλλη διαδικτυακή πηγή «το Μπαχμούτ κρατείται μόνο για έναν λόγο: πολιτική σκοπιμότητα που επηρεάζει την φήμη του Ζελένσκι. Όλα τα άλλα είναι φαντασίες. Το Μπαχμούτ, για περίπου δύο μήνες, ήταν το πιο επικίνδυνο σημείο για το πεζικό. Οι απώλειες από τους βομβαρδισμούς είναι γιγαντιαίες, αλλά οι περισσότεροι θα διαγραφούν ως αγνοούμενοι».

Παράλληλα, ο Ουκρανός στρατηγός Syrsky, διοικητής των επίγειων δυνάμεων της χώρας, επισκέφθηκε πρόσφατα την πόλη και αποκάλεσε την κατάσταση «έντονη», ενώ σημείωσε την σφοδρότητα των πυροβολικών πληγμάτων που δέχονται οι θέσεις των Ουκρανών. 

Syrsky & Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Syrsky: Ο Υπαίτιος της «Τραγωδίας» του Μπαχμούτ;

Σε αυτό το σημείο, η πολύ γνωστή ρωσική αμυντική SvPressa αναφέρει πως ο Syrsky διαθέτει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την καταστροφική πορεία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην «μηχανή κρέατος», το Μπαχμούτ.

Τώρα, μετά από τις τεράστιες απώλειες που υπέστη ο στρατός του, «δεν μπορεί παρά να βάλει μία καλή μάσκα σε ένα κακό παιχνίδι» ανέφεραν οι Ρώσοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως και να έχει, η ήττα των ενόπλων δυνάμεων στην πόλη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην φήμη τόσο του Syrsky, όσο και του ίδιου του Ζελένσκι. Και οι δύο τους θεώρησαν πως η νατοϊκή τακτική «άρνησης πρόσβασης» θα λειτουργούσε στο Μπαχμούτ, χωρίς τις κολοσσιαίες απώλειες που τελικώς είχε.

Όπως αποδείχθηκε όμως έπεσαν στην παγίδα των Ρώσων, και ειδικά της Βάγκνερ, η οποία χρησιμοποίησε τακτικές που την βοήθησαν να προχωρήσει αργά αλλά σταθερά, ακόμη και στο πολύ απαιτητικό αστικό περιβάλλον του Μπαχμούτ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...