Βίκτορ Όρμπαν
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

«Ξυπνάτε λαοί, έρχεται Γ' Παγκόσμιος» φωνάζει ο Ούγγρος πρωθυπουργός! Η Ε.Ε. εξάντλησε όλους τους πόρους της στην Ουκρανία!

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προειδοποίησε πρόσφατα τους Ευρωπαίους πολίτες να μην βασίζονται στην αποκαλούμενη μεγάλη ισχύ της Δύσης. 

«Δεν τα πάμε πολύ καλά με την πρώτη ύλη, την ενέργεια και τα δημογραφικά στοιχεία. Η Δύση είναι στην κορυφή μόνο στον τομέα της στρατιωτικής δύναμης, αλλά αυτό μοιάζει καλό μόνο με μία πρώτη όψη, αφού τελικώς θα οδηγήσει σε στρατιωτική σύρραξη» σημείωσε ο πολιτικός.

Παράλληλα, ο Όρμπαν προειδοποίησε πως είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν κανονικές σχέσεις με την Ρωσία και να ληφθεί υπόψη πως κανένας δεν επιθυμεί ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εάν κάποιος θεωρεί πως η χώρα του δεν ενδιαφέρεται για πόλεμο, τότε θα κατηγορηθεί πως υποστηρίζει την θέση του Πούτιν» τόνισε. 

Πρόσθεσε πως η ουκρανική κρίση συνεχίζεται μόνο επειδή δεν σταματάει η προμήθεια δυτικών όπλων στο Κίεβο.

Ο Όρμπαν προέβη σε αυτές τις δηλώσεις λίγο αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφερε 500 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών, τόσο για να βοηθήσει την Ουκρανία, όσο και για να γεμίσει τα δικά της αποθέματα. Ο υπεύθυνος Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε πως η ένωση σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών στις 1 εκατομμύρια μονάδες ετησίως για την Ουκρανία.

Με αφορμή όλα αυτά, ο Ούγγρος ήθελε να εκφράσει τις ανησυχίες του για πράγματα που ο ευρωπαϊκός λαός δεν λαμβάνει υπόψη σοβαρά. Σύμφωνα με αυτόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση εστιάζει περισσότερο στα όπλα, παρά στο μέλλον.

Βίκτορ Όρμπαν

Οι Αντιρωσικές Δράσεις θα Οδηγήσουν σε Πόλεμο

Σε άλλες δηλώσεις τώρα, ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μαχαθίρ Μοχάμαντ, ανέφερε πως οι αμερικανικές αρχές οδηγούν την ανθρωπότητα σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό το καταφέρνουν φέρνοντας δύο εχθρικά στρατιωτικά μπλοκ σε άμεση σύγκρουση.

«Οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να κάνουν και άλλες χώρες να συμμετάσχουν στις δράσεις κατά της Ρωσίας και η Ρωσία θα πρέπει και αυτή να βρει συμμάχους, οι οποίοι θα την υποστηρίξουν σε αυτό» δήλωσε ο Μαχαθίρ στα 97 του, σε συνέντευξη με την Global Times. «Θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ του ανατολικού και του δυτικού μπλοκ. Και αυτό θα κλιμακωθεί τελικώς σε παγκόσμιο πόλεμο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ειδικός σημείωσε πως η σύρραξη στην Ουκρανία, η οποία προκλήθηκε από την Δύση, ήδη έχει επηρεάσει όλον τον κόσμο. Σημείωσε πως η περίπλοκη πλέον κατάσταση έχει οδηγήσει σε αυξημένες δαπάνες για αναγκαία αγαθά σε όλον τον πλανήτη, επηρεάζοντας αρνητικά τις μεταφορές σιτηρών.

«Η πρόσκληση της Ουκρανίας να εισαχθεί στο ΝΑΤΟ είναι μία προκλητική ενέργεια. Στην πραγματικότητα εάν το Κίεβο δεν μπει στο ΝΑΤΟ, πιστεύω πως η Ρωσία θα νιώσει λιγότερο απειλούμενη και θα δεν υπάρξει σύγκρουση. Αλλά μόλις ξεκινήσει η διαδικασία, η Ρωσία θα λάβει προληπτικά μέτρα» έκλεισε ο Μαχαθίρ. 

Μαχαθίρ Μοχάμαντ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...