έκρηξη ρωσικού GAZ-66 σε ουκρανική γέφυρα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ουκρανική γέφυρα-Ισοπεδώθηκε από 1 τόνο ΤΝΤ σε ρωσικό φορτηγό (Βίντεο)

Η ανατίναξη ενός φορτηγού τύπου GAZ-66 με έναν τόνο TNT κατέστρεψε μία ουκρανική γέφυρα κατά μήκος ενός ποταμού.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως ένα GAZ-66 χρησιμοποιήθηκε για να καταστραφεί το πέρασμα. Το φορτηγό εξοπλίστηκε με έναν τόνο TNT και σύστημα ραδιοελέγχου. Το όχημα ανατινάχτηκε ακριβώς στο μέσο της γέφυρας κατά την δύση του ηλίου, όχι μόνο καταστρέφοντας το πέρασμα, αλλά προκαλώντας παράλληλα μία εντυπωσιακή λάμψη που φώτισε τους γύρω δρόμους. Η αποστολή εξουδετέρωσης του περάσματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία από στρατιώτες της Ρωσίας.

Ουκρανοί σχολιαστές, αφήνοντας τα μηνύματά τους κάτω από το βίντεο, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους και αναρωτήθηκαν γιατί οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν το ίδιο αποτελεσματικά. Πρότειναν την χρήση φορτηγών τύπου KrAZ με δύο τόνους ΤΝΤ, αφήνοντας το φορτηγό να επιταχύνει προς εχθρικούς στόχους. Με μία τέτοια προσέγγιση, κατά την γνώμη τους, υποτίθεται πως θα προκαλούσαν μέγιστη καταστροφή στις ρωσικές δυνάμεις και θα έφεραν εις πέρας πολλές αποστολές. Ωστόσο, τέτοια ουκρανικά φορτηγά καταστρέφονται γρήγορα από τον ρωσικό στρατό.

Η γνώμη των σχολιαστών υποδεικνύει μία πιθανή απογοήτευση των δικών τους στρατιωτικών δυνατοτήτων σύμφωνα με την ρωσική Avia-pro, ενώ δείχνει επίσης την ουκρανική επιθυμία να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων στο πεδίο της μάχης. Η έκρηξη του GAZ-66 με έναν τόνο TNT έγινε παράδειγμα μίας επιτυχούς επιχείρησης από τον ρωσικό στρατό.

Χτύπησαν οι Μετεωρίτες

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη δημοσίευση της Avia-pro, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέστρεψαν οχυρώσεις των Ουκρανών στρατιωτών με την βοήθεια βαρέων φλογοβόλων συστημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek και UR-77 Meteorite.

Δημοσιογράφοι της ρωσικής υπηρεσίας δημοσίευσαν βίντεο της μαχητικής χρήσης του Solntsepek και των αυτοκινούμενων εκτοξευτών πυραύλων UR-77, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για διάσπαση ναρκοπεδίων και για μάχες έναντι οχυρώσεων του ουκρανικού στρατού. Ρώσοι αλεξιπτωτιστές του Συντάγματος Φρουράς της Μαύρης Θάλασσα της 76ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Pskov χρησιμοποιούν ενεργά αυτούς τους τύπους όπλων για να καταστρέφουν οχυρά και ανθρώπινο δυναμικό των ουκρανικών μονάδων στο δάσος Kremensky.

Δημόσια διαθέσιμο βίντεο που καταγράφηκε από αναγνωριστικό drone δείχνει πανίσχυρες εκρήξεις θερμοβαρικών βλημάτων, πυροβολικού και τεθωρακισμένων στον εν λόγω δάσος. Το στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας διέθετε έναν μεγάλο αριθμό οχυρών στην περιοχή αυτή.

Η χρήση θερμοβαρικών βλημάτων και άλλων τύπων όπλων αποδείχθηκε ένα αποτελεσματικό εργαλείο για μάχες έναντι των Ουκρανών. Οι εκρήξεις θερμοβαρικών βλημάτων δεν επιτρέπουν στον ουκρανικό στρατό να ξεφύγει από τις θέσεις του, διασφαλίζοντας την σίγουρη καταστροφή του, έκλεισε η ρωσική δημοσίευση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Κόσμος 0

Τους γλεντάει κανονικά ο άνθρωπος του Τραμπ: Το «Σκωτσέζικο ντους» Μπάρακ στον Ερντογάν για τα F-35! - Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για νέο casus belli με την Ελλάδα

Η κρίση γύρω από τους S-400 και τα F-35 οξύνεται, με τις αντιφατικές δηλώσεις του Τομ Μπάρακ να προκαλούν έντονη...