στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τα παίζει όλα για όλα ο Πούτιν! Στο μέτωπο η ελίτ ομάδα των αλεξιπτωτιστών (VDV)- Στην ηγεσία ο Τεπλίνσκυ & εκπαίδευση Λευκορώσων στα πυρηνικά

Σύμφωνα με νέες αναφορές, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί τους πιο επίλεκτους αλεξιπτωτιστές των αερομεταφερόμενων δυνάμεών του για να νικήσει στην Ουκρανία.

Οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Ρωσίας (VDV) βρίσκονται έτσι για άλλη μία φορά στο επίκεντρο της ρωσικής εκστρατείας στην χώρα.

Μιας και θεωρούνται επίλεκτος οργανισμός μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις έχουν αναλάβει κάποιες από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις επί ουκρανικού εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ημερησία αναφορά των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για την κατάσταση στην Ουκρανία, ο Ρώσος συνταγματάρχης-στρατηγός Μιχαΐλ Τεπλίνσκυ, ο γενικός διοικητής των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, «πιθανότατα θα αναλάβει ξανά έναν σημαντικό ρόλο στην Ουκρανία». Ο Ρώσος στρατιωτικός αξιωματικός είχε αποσυρθεί από τις συρράξεις πίσω τον Ιανουάριο. 

Κατά πάσα πιθανότητα ο Τεπλίνσκυ είχε προτείνει διαφορετική προσέγγιση στην μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να χάσει την θέση του.

«Ο Τεπλίνσκυ είναι ένας από τους λίγους έμπειρους Ρώσους στρατηγούς που σέβεται όλο το στρατιωτικό προσωπικό. Οι πρόσφατες αναταράξεις στην καριέρα του υποδεικνύουν εντάσεις μεταξύ του ρωσικού γενικού επιτελείου σχετικά με την ρωσική προσέγγιση στην Ουκρανία» ανέφερε το βρετανικό υπουργείο άμυνας στην νεότερή του εκτίμηση για τον πόλεμο.

«Είναι αρκετά απίθανο οι αρμοδιότητες του Τεπλίνσκυ να περιοριστούν στις αερομεταφερόμενες μονάδες, ωστόσο πιθανότατα θα προωθήσει τον παραδοσιακό ρόλο του σώματος ως μία επίλεκτη δύναμη» κατέληξε η βρετανική υπηρεσία.

Η Ρωσία Εκπαιδεύει Λευκορώσους Πιλότους στην Χρήση Πυρηνικών Όπλων

Στην Λευκορωσία τώρα, πληρώματα της πολεμικής αεροπορίας της χώρας ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ως μέρος του σχεδίου της Μόσχας να αναπτύξει τέτοια όπλα στην συμμαχική χώρα εν όψει των συρράξεων στην Ουκρανία. Η είδηση έγινε γνωστή μετά από σχετική ανακοίνωση του ίδιου του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Το υπουργείο δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ένας Λευκορώσος πιλότος δήλωσε πως η σειρά ασκήσεων στην Ρωσία έδωσε στα πληρώματα των λευκορωσικών επιθετικών Su-25 τις απαραίτητες ικανότητες για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως η χώρα του σκοπεύει να μεταφέρει κάποια τακτικά πυρηνικά όπλα της στην Λευκορωσία. Αυτή η κίνηση αποτελεί άλλη μία προσπάθεια από το Κρεμλίνο να ενισχυθεί η πυρηνική αποτρεπτική δύναμη της χώρας του έναντι της Δύσης.

Η Ρωσία διατηρεί στενές σχέσεις με την Λευκορωσία, οι οποίες εκτείνονται στον πολιτικό, στον οικονομικό και στον στρατιωτικό τομέα. Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν την λευκορωσική επικράτεια για να επιτεθούν στην Ουκρανία από τον βορά τον Φεβρουάριο του 2022. Έκτοτε, η παρουσία τους στην χώρα έχει συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...