Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πληροφορίες για γενική επίθεση των Ουκρανών με στόχο Χάρκοβο-Μπέλγκοραντ-Οι Ρώσοι έχουν ετοιμάσει εφεδρικά στρατεύματα

Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ, μη επιβεβαιωμένες προς το παρόν, αναφέρουν ότι έχουμε την έναρξη της γενικής επίθεσης των ουκρανικών στρατευμάτων.

Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές και πηγές πληροφοριών που σχετίζονται με την Wagner και άλλες ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες αποκαλύπτουν ότι ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση αντεπίθεσης.

Νωρίς το πρωί έχουμε μπαράζ του ουκρανικού πυροβολικού στις περιοχές Ζαπορίζιε και Χερσώνα, καθώς και σε περιοχές του Λουγκάνσκ και της περιοχής του Χάρκοβο.

Είναι γνωστό ότι πριν από την κίνηση των αρμάτων μάχης και των ΤΟΜΑ έχουμε μπαράζ πυροβολικού και ευρεία χρήση μαχητικών της αεροπορίας.  

Οι Ρώσοι επιμένουν ότι οι Ουκρανοί στοχεύουν στην ρωσική πόλη Μπιέλγκοραντ και όχι τόσο στο Χάρκοβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και χάρτες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, στα σύνορα με την περιοχή του Μπιέλγκοραντ  στο τμήμα από την Αλεξανντρόβκα (περιοχή Μπογκοντουχόβκου) έως το Κουπιάνσκ, υπάρχουν ουκρανικά στρατεύματα, αποτελούμενα από τα 113ο και 127ο μηχανοκίνητα τάγματα, ενισχυμένα με κομάντος του 1ου και 3ου συντάγματος καταδρομών του ουκρανικού Στρατού.

Επίσης στην ίδια περιοχή έχουμε εκατοντάδες άρματα μάχης της 3ης Ειδικής Ταξιαρχίας και ρυμουλκούμενο πυροβολικό της 3ης και 4ης μεραρχίας, καθώς και αυτοκινούμενα πυροβόλα 2A65 «Msta-B» της 40ης Ειδικής Ταξιαρχίας.

Επίσης οι Ρώσοι εντόπισαν ουκρανικούς ανεξάρτητους λόχους  όλμων διαμετρήματος 60, 82 και 120 mm. Τ

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην περιφερειακή στρατιωτική-πολιτική διοίκηση των Ρωσόφωνων, στο Χάρκοβο μεταφέρθηκαν βόμβες διασποράς του ΝΑΤΟ.

“Οι Ουκρανοί θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν σε ελικόπτερα κατά των θέσεων μας". Αυτές οι πληροφορίες συνάδουν με τις πληροφορίες κοινωνικών δικτύων όπως το "Beregini", το οποίο αναφέρει ότι σε αυτά τα μέρη οι Ρωσόφωνοι έχουν λίγα όπλα, όλμους, αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εκτοξεύσει εκατοντάδες οβίδες κατά των άνω περιοχών από την αρχή της ημέρας, αναφέρουν οι αρχές των Ρωσόφωνων, ενώ σε  ολόκληρη την Ουκρανία ηχούν οι σειρήνες.

Ο ρωσικός στρατός εκπαιδεύει επίσης εντατικά τους Λευκορώσους στην χρήση του επιχειρησιακού-τακτικού πυραυλικού συστήματος Iskander-M, το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί με πυραύλους με πυρηνική κεφαλή. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη.

«Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να απελευθερώνουν το έδαφος του Ντονμπάς. Οι μαχητικές επιχειρήσεις αναπτύσσονται συστηματικά στις περιοχές Μπαχμούτ, Αβντεέβκα, Λιμάν και Κουπιάνσκ», δήλωσε ο Σόιγκου.

Νωρίτερα, ο Σόιγκου είπε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία ενισχύει την αντιρωσική πορεία, συμβάλλοντας στην κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εφοδιάζονται με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων με αυξημένο βεληνεκές έως και 150 km.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, εξετάζεται τώρα το θέμα της μεταφοράς τακτικών πυραύλων ATACMS με εμβέλεια εκτόξευσης έως και 300 km και μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.

Στην Ουκρανία, αναμένουν μαζικό χτύπημα από πυραύλους «Caliber» και πλοία του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι δύο υποβρύχια και τρία πολεμικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού έχουν ήδη εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία μπορούν τις επόμενες ώρες να πραγματοποιήσουν μαζική πυραυλική επίθεση στα αντικείμενα του ουκρανικού στρατού.

Η συνολική δύναμη υπολογίζεται σε 20 πυραύλους, ενώ στόχοι μπορούν να γίνουν όχι μόνο οι παράκτιες περιοχές της Ουκρανίας, αλλά σχεδόν οποιοδήποτε σημείο στην ουκρανική επικράτεια.

Εφόσον όλα αυτά επιβεβαιωθούν, τότε οι Ουκρανοί στοχεύουν σε κάτι πολύ πιο σοβαρό, που αφορά την κατάκτηση ρωσικού εδάφους.

Τυχόν κατάληψη ρωσικού εδάφους, πόσον μάλλον της ρωσικής πόλης Μπιέλγκοραντ θα έριχνε τον Πούτιν από την εξουσία, ενώ θα ήταν και διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του Κιέβου.

Ουκρανός Στρατηγός Κριβόνος: Οι Ρώσοι ετοίμασαν μια έκπληξη για την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

“Οι Ρώσοι έχουν ετοιμάσει εφεδρικά στρατεύματα που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση απόπειρας επίθεσης από τον ουκρανικό στρατό”.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι Diaspora UA ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας, Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Σ.Κριβόνος.

«Είναι λάθος που υποτιμούμε τον εχθρό και να λέμε ψέματα στον εαυτό μας και στους δικούς μας ανθρώπους. Γιατί οι Ρώσοι μαθαίνουν αρκετά γρήγορα και βγάζουν συμπεράσματα από τα λάθη που κάνουμε εμείς. Και το γεγονός ότι οι Ρώσοι κατά τη διάρκεια του πολέμου άλλαξαν επανειλημμένα την τακτική της χρήσης των μονάδων τους σε τακτικό επίπεδο, αυτό δείχνει ότι βγάζουν τα σωστά συμπεράσματα», παραδέχτηκε ο Κριβόνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική επίθεση απειλείται.

«Οι Ρώσοι κινητοποίησαν με μεγάλη αυτοπεποίθηση τον αριθμό των στρατιωτών που χρειάζονταν το φθινόπωρο. Έστειλαν κάποιους από αυτούς στο μέτωπο με ελάχιστη εκπαίδευση, κάποιους τους έστειλαν να περάσουν μεγάλες ασκήσεις και τους άφησαν σε εφεδρεία. Και για εμάς αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα, γιατί καταλαβαίνουμε ότι έχουν ανθρώπινα αποθέματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανά πάσα στιγμή εναντίον μας σε περίπτωση επίθεσης μας.», εξήγησε ο Ουκρανός Στρατηγός.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μέχρι τώρα έχει τελματώσει, σε όλη την γραμμή του μετώπου και δεν έχουν διάρρηξη σε κανένα σημείο του, παρά μόνο ομηρικές μάχες με μεγάλες απώλειες.

Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει την διαφορά κατά την ουκρανική επίθεση, ή την ρωσική αντεπίθεση, αλλά αυτό το κάτι πιθανόν να το δούμε πολύ σύντομα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ