Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μαχητικό drone FORPOST-R σε δράση: Το ρωσικά ΥΠΑΜ αποδέσμευσε εντυπωσιακά πλάνα από την Ουκρανία (Βίντεο)

Στις 31 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο που δείχνει ένα μαχητικό drone Fropost-R σε δράση πάνω από τη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Σε μια σύντομη δήλωση, το υπουργείο είπε ότι το drone εντόπισε μια συνοδεία δυνάμεων του Κιέβου και στη συνέχεια συμμετείχε στην επίθεση εναντίον της συνοδείας με όπλα υψηλής ακρίβειας.

Το Forpost-R είναι μια εκσυγχρονισμένη παραλλαγή του αρχικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Forpost, το οποίο είναι ένα εγκεκριμένο αντίγραφο του ισραηλινού IAI Searcher. Αυτή η έκδοση είναι κατασκευασμένη από ρωσικά εξαρτήματα και διαθέτει εγχώριο λογισμικό. Το drone έχει βάρος απογείωσης 500 κιλά, αυτονομία 400 χιλιόμετρα και αντοχή 18 ωρών σε υψόμετρο έως και 6.000 μέτρα.

Στα πλάνα του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, το drone φαίνεται οπλισμένο με δύο ελαφριές βόμβες ολίσθησης KAB-20. Η βόμβα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, το Kab-20L που καθοδηγείται από ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS και το Kab-20S, το οποίο είναι επίσης εξοπλισμένο με ημι-ενεργό ανιχνευτή λέιζερ.

Το KAB-20 φέρει μια κεφαλή κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικότητας επτά κιλών που έχει σχεδιαστεί για να εμπλέκει ανθρώπινο δυναμικό και ελαφρά θωρακισμένους στόχους.

Το Forpost-R μπορεί επίσης να οπλιστεί με τον πύραυλο X-BPLA, μια αεροπορική έκδοση του αντιαρματικού πυραύλου Kornet-D που καθοδηγείται με λέιζερ. Οι προδιαγραφές του νέου πυραύλου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Το εκτοξευόμενο από το έδαφος Kornet-D έχει βεληνεκές έως και 8 χιλιόμετρα και δυνατότητα διείσδυσης 1.300 mm κυλινδρικής ομοιογενούς θωράκισης μετά από εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί μαχητικά drones, όπως το Forpost-R, το Kronshtadt Orion και το Luch Korsar, εναντίον των δυνάμεων του Κιέβου από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις αυτών των drones παραμένουν καλυμμένες από μυστικότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...