Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους Su-24M στο Μπαχμούτ-Θέμα ωρών η επίθεση των Ουκρανών;

Οι μονάδες αεράμυνας της Ουκρανίας κατέρριψαν ένα ρωσικό τακτικό βομβαρδιστικό Su-24M στην Περιφέρεια του Ντονέτσκ στις 29 Μαρτίου, ανέφερε η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Οι Ουκρανοί κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος κοντά στην πόλη Μπαχμούτ γύρω στη 1.30 π.μ.

Έκρηξη στο Ροστόφ επί του Δον

Η κατοικημένη περιοχή του δυτικού Ροστόφ ταρακουνήθηκε από τον ήχο μιας ισχυρής έκρηξης, ανέφερε η εφημερίδα  Rostov Gazeta, αλλά και Ρώσοι ανταποκριτές.

Σήμερα Τετάρτη, 29 Μαρτίου, στο Ροστόφ επί του ποταμού Δον περίπου στις 12.15 ώρα Μόσχας, ακούστηκε ένας δυνατός ήχος, παρόμοιος με έκρηξη.

Ρώσος ανταποκριτής, που βρίσκονταν στην οδό Πορτόβαγια, είπε ότι η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να ταρακουνήσει το κτίριο και να κάνει τα παράθυρα να σπάσουν, καθώς ενεργοποίησε και τους συναγερμούς στα αυτοκίνητα.

Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά τι έγινε, ενώ υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για ουκρανικό drone-αυτοκτονίας.  

Πληροφορίες φέρουν Ουκρανούς σαμποτέρ να εισήλθαν στην επαρχία του Μπριάνσκ και να χτύπησαν στο χωριό  Λομανόβκα.

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν μεγάλη χερσαία αντεπίθεση στο αιματοβαμμένο Μπαχμούτ

Οι Ουκρανοί  δημοσιεύουν πλάνα από μεγάλη συγκέντρωση αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για θέμα ωρών ή μέρας η αντεπίθεση στο Μπαχμούτ κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Στο νέο βίντεο μπορείτε να δούμε εκτός από άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, διάφορα τροχοφόρα οχήματα, MLRS, σε σχηματισμό μάχης και αυτό μας λέει πολλά.

Τα μέσα ενημέρωσης του Κιέβου σημειώνουν ότι το βίντεο δεν γυρίστηκε κοντά στην πρώτη γραμμή, αφού μια τέτοια συγκέντρωση  εξοπλισμού θα ήταν ιδανικό στόχος του ρωσικού πυροβολικού και της Πολεμικής Αεροπορίας για ένα μαζικό χτύπημα.

Δήλωση του Πριγκόζιν για την τελική αναμέτρηση στο Μπαχμούτ

“Η μάχη για το Μπαχμούτ μεταξύ της Wagner και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα είναι η μεγαλύτερη καμπή σε αυτόν τον πόλεμο”, δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Ο επικεφαλής της Wagner, είπε ότι η μάχη για το Μπαχμούτ  σχεδιάστηκε από τους διοικητές της οργάνωσης του Ορχήστρας το καλοκαίρι, μετά την κατάληψη της Ποπάσναγια.

“Η κρεατομηχανή που ονομάζεται Μπαχμούτ είναι μια ιστορική μάχη όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ουσιαστικά καταστράφηκαν, αλλά, δυστυχώς, και η Wagner χτυπήθηκε σοβαρά”, αναφέρει ανεξάρτητος ειδικός αντικατοπτρίζοντας την αλήθεια.

“Στη μάχη μεταξύ της Ουκρανίας και της Δύσης από τη μια πλευρά, και της Ρωσίας με μικρό αριθμό συμμάχων από την άλλη, η δράση της Wagner εναντίον των Ουκρανών, στην οποία θα κερδίσει η οργάνωση μου, θα είναι το μεγαλύτερο σημείο καμπής σε αυτόν τον πόλεμο, και σε όλη τη σύγχρονη ιστορία”, τόνισε ο Πριγκόζιν.

“Αν η Wagner PMC δεν καταστραφεί στην κρεατομηχανή του Μπαχμούτ και εξοντώσει τις ουκρανικές δυνάμεις και τις δυνάμεις που συνδέονται με την προμήθεια δυτικού οπλισμού, θα δώσει στον ρωσικό στρατό την ευκαιρία να προελάσει  περαιτέρω, και τότε η Wagner θα εκπληρώσει τον ιστορικό της ρόλο.

Αλλά για να γίνει αυτό, όλοι οι άλλοι δεν πρέπει να κάνουν πίσω, όλοι οι άλλοι πρέπει να είναι έτοιμοι και να προχωρήσουν”, κατέληξε ο επικεφαλής της Wagner.

Ο ρωσικός στρατός έστειλε κοντά στο Μπαχμούτ 100 και πλέον άρματα μάχης T-90M Proryv, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για μετακίνηση πυραύλων εδάφους-εδάφους τύπου SMERTCH.

Πρόκειται για κινήσεις που υποδηλώνουν ρωσικές προετοιμασίες για επίθεση.Η μάχη των μαχών και η επικείμενη ρωσική επίθεση θα γίνει στο Μπαχμούτ και ευρύτερη περιοχή.

Οι Ρώσοι Στρατηγοί αναμένουν πρώτα την ουκρανική αντεπίθεση, με στόχο να την επιβραδύνουν και να την διακόψουν εξοντώνοντας χιλιάδες Ουκρανούς και μισθοφόρους, πριν αμολύσουν 200.000 Ρώσους στρατιώτες τους.

Αυτό είναι το ρωσικό σχέδιο, το οποίο αν θα πετύχει ή όχι θα το δούμε στην πράξη σε αυτόν τον ανηλεή και τρομακτικό πόλεμο, που δεν δείχνει να φτάνει σε εκεχειρία σύντομα.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ