Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Θα αντιδράσουν οι Ρώσοι; Αμερικανικό αεροσκάφος EP-3 στις ακτές της Ρουμανίας - Σήμανε συναγερμός στην ρωσική αεράμυνα

Ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος κάνει κύκλους στα ανοιχτά της Ρουμανίας, προκαλώντας άμεσα συναγερμό στην ρωσική αεράμυνα της Κριμαίας.

Ειδικοί αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, λόγω της πορείας του αεροσκάφους EP-3 και υπάρχει σοβαρός φόβος για δύο πράγματα:

Α. Είτε είναι σε εξέλιξη ουκρανική στρατιωτική επιχείρηση κατά της Κριμαίας.

Β. Είτε οι Ρώσοι θα στείλουν Su-27 για να ακυρώσουν την αποστολή του αμερικανικού αεροσκάφους με τον κίνδυνο να παραμονεύει σε κάθε σημείο.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών εντοπίστηκε στα ανοιχτά των ρουμανικών ακτών.

Σύμφωνα με το Flightradar, το EP-3 κάνει κύκλους σε μια συγκεκριμένη περιοχή και αυτή τη στιγμή η διαδρομή του δεν αλλάζει σημαντικά.

Ωστόσο, η κατάσταση έχει σημάνει συναγερμό από την Νότια Ουκρανία έως την Κριμαία, και ειδικά την Σεβαστούπολη, έδρα του ρωσικού Στόλου στην Μαύρη Θάλασσα.

Πριν μερικές ημέρες ρωσικό μαχητικό “ κατέρριψε” ουσιαστικά  αμερικανικό μη επανδρωμένο όχημα προκαλώντας σοβαρή ένταση μεταξύ με τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι πρόσφατα, ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52N εθεάθη κοντά στο Καλίνινγκραντ, αλλά και στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ζελένσκυ δηλώνει αδυναμίας αντεπίθεσης κατά των Ρώσων στο Μπαχμούτ και άλλες περιοχές

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν ακόμη να εξαπολύσουν αντεπίθεση στην ανατολική κατεύθυνση”, δήλωσε ο Β.Ζελένσκυ σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri.

Αυτό το εξήγησε με το γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει αρκετά νέα όπλα, σημειώνοντας ότι περιμένει νέες προμήθειες από άλλες χώρες.

"Δεν μπορούμε ακόμη. Χωρίς άρματα μάχης, πυροβολικό και HIMARS MLRS, δεν μπορούμε να στείλουμε τους στρατιώτες μας στην πρώτη γραμμή", τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Οι Ρώσοι ελέγχουν 29 Οικισμούς στο Χάρκοβο

Ο ρωσικός στρατός ελέγχει 29 οικισμούς στην περιοχή του Χάρκοβο”, δήλωσε ο Βιτάλι Γκάντσεφ, επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν  29 οικισμοί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού», είπε ο ίδιος.

Τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν προς την κατεύθυνση του οδικού άξονα Κονσταντινόβκα-Τσάσοφ Γιαρ-Μπαχμούτ νότια του Ιβανόσκβοε.

“Οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να διαπεράσουν την αμυντική γραμμή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας νότια του Ιβανόσκβοε.

Η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς αυτή την κατεύθυνση παρέχει στις ρωσικές μονάδες την ευκαιρία να περικυκλώσουν με επιτυχία όχι μόνο το ίδιο το Μπαχμούτ, αλλά και τους οικισμούς που βρίσκονται στα δυτικά του”, τόνισε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, με αυτόν τον τρόπο, οι ρωσικές μονάδες προσπαθούν να αποκτήσουν τακτικό πλεονέκτημα και να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα οι ουκρανικές δυνάμεις να εξαπολύσουν αντεπιθέσεις από τα πλευρά.

Προς το παρόν, οι μονάδες της "Wagner" ελέγχουν περίπου το 70% της επικράτειας του Μπαχμούτ, ωστόσο, πρόσφατα η ρωσική προέλαση έχει επιβραδύνει, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ενεργά τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό, πραγματοποιώντας χτυπήματα στο Μπαχμούτ σχεδόν ασταμάτητα.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση στην επικράτεια του Μπαχμούτ και στα περίχωρα του, μπορεί να χρειαστεί τουλάχιστον ένας ακόμη μήνας για τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που εξέφρασε ο επικεφαλής της Wagner, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις, ιδίως , αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ομάδα ουκρανικών στρατευμάτων δυτικά του Μπαχμούτ στρατευμάτων που αριθμούν περίπου 80 χιλιάδες άτομα.

Οι Ρώσοι προσπαθούν να ασφαλίσουν τα πλευρά των   μισθοφόρων τους στο Μπαχμούτ, επιχειρώντας διπλή κυκλωτική κίνηση έξω από την πόλη, ενώ οι Ουκρανοί ετοιμάζουν επίθεση με πολλές χιλιάδες στρατιώτες. Πρόκειται για την τέλεια παγίδα στην οποία όποιος χάσει θα έχει πολύ μεγάλες απώλειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ