Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Χείμαρρος οι Ρώσοι-Πληροφορίες για κατάληψη Καμένκα και Στεπόβοε και είσοδο σε Αβντιίκα-Ρώσοι κομάντος απέκρουσαν επίθεση στην Καχόβκα

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν  ότι υπάρχει προσπάθεια ρωσικών στρατευμάτων να εισέλθουν στα περίχωρα της πόλης Αβντιίκα από τα νοτιοδυτικά, σε μια κίνηση επίθεσης αστραπής κατά των Ουκρανών .

Όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς η χθεσινή πρώιμη θα λέγαμε ουκρανική αντεπίθεση, έχοντας μικρή επιτυχία, ( ανεφοδιασμός των λιγοστών δυνάμεων στο Μπαχμούτ), αλλά οι Ρώσοι κατέλαβαν δύο μεγάλα χωριά στην περιοχή Αντβέεκα, δείχνοντας ότι δεν σταματιούνται προς το παρόν.      

Υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες αναφορές ότι τα χωριά Καμένκα και Στεπόβοε στην κατεύθυνση της Αντβέεκα έχουν τεθεί  υπό ρωσικό έλεγχο.

Οι ρωσικές δυνάμεις σε συνεργασία με τους Ρωσόφωνους και την Πολεμική Αεροπορία πιέζουν ασφυκτικά τους Ουκρανούς  προς το Μπερντούτσι και το Σεβέρνοε.

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στο Ντόνετσκ, ισοπεδώνοντας  οικισμούς και εισβάλοντας στην Αντβεέκα, χρησιμοποιώντας την τακτική της λαβίδας.

Το πρωί της περασμένης Πέμπτης, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε για πρώτη φορά στην έκθεσή του το Στεπόβοε, αναγνωρίζοντας ότι ρωσικά στρατεύματα προσέγγισαν τον οικισμό.

"Αυτό το χωριό βρίσκεται πέρα ​​από την Κρασναγκορόβκα, και έτσι προφανώς, οι προηγούμενες αναφορές των Ρώσων ήταν αληθινές, ότι η περιοχή αυτή δεν ελέγχεται πλέον από το Κίεβο", έγραψαν δυτικοί αναλυτές.

Σήμερα, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου ISW αναφέρει : «Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις στα περίχωρα του Ντόνετσκ και έχει προχωρήσει προς το Μπερντούτσι, περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αντβεέκα.

Η έκθεση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με ημερομηνία 19 Μαρτίου έδειξε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν πιθανώς προχωρήσει πέρα ​​από το Στεπόβοε», πρόσθεσε το ISW.

Η πρωινή περίληψη του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τονίζει ότι: «Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στις περιοχές Κάμενκα, Αντβεέκα, Σεβέρνι, Βοντιάνι, Μπερντούτσι και Μαρίνκα».

Ρώσοι κομάντος σταμάτησαν ουκρανική επιχείρηση στον Δνείπερο

Στρατιώτες των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων απέκρουσαν την επίθεση Ουκρανών υποβρύχιων κομάντος  στην περιοχή Καχόβκα, δήλωσε στο RIA Novosti ο διοικητής της μονάδας των Ρώσων αλεξιπτωτιστών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις προάλλες οι ουκρανικές «φώκιες» προσπάθησαν να βγουν στη στεριά, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις αντέδρασαν έγκαιρα.

"Αποκρούσαμε την επίθεση. Πριν από αυτό, προσπάθησαν να πλησιάσουν σε μια φορτηγίδα. Αυτή η ομάδα ήταν μια ομάδα δυτών. Κάπου αποβιβάστηκαν αθέατοι για λίγο και σχεδόν πλησίασαν την ακτή εδώ. Ήταν τέσσερις. Τους εξουδετερώσαμε όπως αναμενόταν. " είπε η πηγή.

Ο Ρώσος ανέφερε σίγουρα για δύο τέτοιες αποτυχημένες απόπειρες να βγουν οι Ουκρανοί στην στεριά.

Ο Αξιωματικός των ρωσικών δυνάμεων  είπε επίσης ότι κατά την απόκρουση της επίθεσης, χρησιμοποίησαν ένα ειδικό όπλο κατά των Ουκρανών υποβρύχιων κομάντος.

Πρόκειται για πυρομαχικά σχεδιασμένα να καταστρέφουν υποβρύχιους σαμποτέρ.  "Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Η ακτίνα της καταστροφής κάτω από το νερό είναι 200 ​​μέτρα. Ο εχθρός δεν έχει καμία πιθανότητα", είπε ο ίδιος.

Η δεξαμενή Kakhovka βρίσκεται στο κάτω μέρος του Δνείπερου, είναι ένα  συγκρότημα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya. Στην αριστερή του όχθη βρίσκεται η πόλη Energodar και ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye.

Οι Ουκρανοί μαχητές κάνουν συνεχώς προσπάθειες να καταλάβουν την συγκεκριμένη περιοχή , αλλά οι επιθέσεις τους έως τώρα δεν φέρνουν αποτελέσματα.

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν μαζική επίθεση με drones κατά της Ζαπορίζιε

Τα ουκρανικά στρατεύματα προετοιμάζουν εκατοντάδες drones για μια μαζική επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζιε στο πλαίσιο της ουκρανικής αντεπίθεσης, δήλωσε ο Β.Ρογκόφ, μέλος του κύριου συμβουλίου της περιφερειακής ρωσικής διοίκησης.

"Τις τελευταίες ημέρες, οι Ουκρανοί μαχητές έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες αναγνώρισης στον τομέα του μετώπου του Ζαπορίζιε.

Όλα δείχνουν την προετοιμασία τους για την εαρινή επίθεση και τον έλεγχο της αμυντικής μας γραμμής.
Η ουκρανική πλευρά προετοιμάζει έναν στόλο από drones καμικάζι για να επιτύχει ένα τεράστιο πλήγμα στις θέσεις μας στην περιοχή του Ζαπορίζιες»
, είπε ο Ρώσος  αξιωματούχος.

Επίσης ο ίδιος αξιωματούχος, σημείωσε το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνουν πυραύλους HIMARS και άλλα όπλα υψηλής ακρίβειας, κάτι που χρησιμεύει ως έμμεση επιβεβαίωση της προετοιμασίας για αντεπίθεση.

“Ο ρωσικός στρατός γνωρίζει τα σχέδια των Ουκρανών”, κατέληξε ο Ρογκόφ.

Όπως έγραψε το περιοδικό Politico, την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι Ρώσοι αναμένουν ότι η «ευρείας κλίμακας εαρινή επίθεση» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα ξεκινήσει μέχρι τον Μάιο.

Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια στρατηγική θα διαλέξει, αλλά έχει ουσιαστικά δύο επιλογές:

Α. Είτε να προχωρήσει νότια μέσω της Χερσώνας στην Κριμαία.
β. Είτε να μετακινηθεί ανατολικά από τη θέση της στα βόρεια και μετά νότια, κόβοντας τη ρωσική χερσαία γέφυρα.

Η Μόσχα βιάζεται να εκκαθαρίσει τελείως το Μπαχμούτ  

“Οι Ρώσοι στο Μπαχμούτ χρησιμοποιούν όλες τις δυνάμεις τους, σε συνεχείς μάχες από τρεις πλευρές της πόλης”, δήλωσε ο Διοικητής των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων.

“Οι ρωσικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ έχουν αναπτύξει όλες τους τις δυνάμεις και προσπαθούν να περικυκλώσουν πλήρως την πόλη”, συνέχισε ο ίδιος.

"Ο εχθρός διεξάγει επιθετική δράση σχεδόν σε ολόκληρη την ανατολική γραμμή του μετώπου, προσπαθώντας να διαπεράσει τις άμυνες των στρατευμάτων μας και να προχωρήσει στο βάθος των σχηματισμών μάχης τους. Οι πιο έντονες μάχες συνεχίζονται κοντά στην Κρεμίνα, το Τόρσκοε, το Μπιλοχορίβκα, και το Σπίρνε", ανέφερε ο Αξιωματούχος.

Ωστόσο, το Μπαχμούτ, εξακολουθεί να είναι το επίκεντρο των εχθροπραξιών.

"Οι μάχες για την πόλη συνεχίζονται. Ο εχθρός έχει αναπτύξει όλες του τις δυνάμεις και προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα σε πολλά μέτωπα και να περικυκλώσει πλήρως την πόλη», κατέληξε ο Ουκρανός Α/ΓΕΣ.

Ο πόλεμος στην περιοχή του Μπαχμούτ αλλά και σε Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ και Χάρκοβο, έχει λάβει ομηρικές διαστάσεις. Αναμένεται η ουκρανική αντεπίθεση την οποία οι Ρώσοι αναμένουν, για να την συντρίψουν, πριν αυτοί ξεκινήσουν την δική τους και στις Τρεις διαστάσεις. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ