Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έγκλημα και τιμωρία Ζελένσκι στο Μπαχμούτ-Η Wagner ετοιμάζει “γέφυρα” Τσάσοφ-Γιαρ-Λιμάν για επίθεση σε Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ

Τρομερό λάθος τακτικής διέπραξε η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία, που υπάκουσε στην εντολή Ζελένσκι να κρατηθεί το Μπαχμούτ, αφήνοντας ανυπεράσπιστους χιλιάδες στρατιώτες να "σφάζονται" από τ0ο μπαράζ πυροβολικοιύ και τις επιθέσεις των Ρώσων .

Το αποτέλεσμα είναι οι Ρώσοι μισθοφόροι να ετοιμάζονται σε δύο ουκρανικές πόλεις ταυτόχρονα έχοντας την στήριξη 200.000 Ρώσων στρατιωτών και εκατοντάδων συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων που ισοπεδώνουν τα πάντα.   

Σφαγείο για τον ουκρανικό Στρατό το Ντονιέτσκ

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί καταστροφικές απώλειες, προσπαθώντας να αντεπιτεθούν στο Μπαχμούτ και αλλού, ενώ έχουμε εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, ως αποτέλεσμα μιας ανεπιτυχούς αντεπίθεσης στην περιοχή Chervonopopovka.

Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να πάρουν τον έλεγχο σε μια μικρή περιοχή, ο ουκρανικός στρατός υπέστη καταστροφικές απώλειες.

Όπως αποδείχθηκε, ο ρωσικός στρατός ήταν πλήρως προετοιμασμένος να επιτεθεί στον ουκρανικό στρατό και ως εκ τούτου χρησιμοποίησε το δυναμικό για να χτυπήσει τα προελαύνοντα ουκρανικά στρατεύματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΌ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΎΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΧΜΟΥΤ

Στα βίντεο που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού κοντά στο χωριό Chervonopopovka (LPR).

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να πραγματοποιήσουν μια μαζική επίθεση για την κατάληψη μιας αμυντικής γραμμής, ωστόσο, ως αποτέλεσμα μόνο μερικών ακριβών χτυπημάτων, ο ουκρανικός στρατός έχασε μια ολόκληρη μονάδα επιπέδου τάγματος, αφού  η τελευταία δεν έφτασε στην αμυντική γραμμή του ρωσικού στρατού.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι αντεπιθέσεις των Ουκρανών που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους συνοδεύονται σχεδόν πάντα από εξαιρετικά μεγάλες απώλειες και σε αυτή την περίπτωση, έχουμε μια εξαιρετική επιβεβαίωση αυτού του σεναρίου.

"Σήμερα, χάρη στην ενεργό προέλαση του ρωσικού στρατού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απωθήθηκαν προς το Τόρσκοε, ενώ στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ διεξάγονται σφοδρές μάχες μόλις λίγα χιλιόμετρα από το περιφερειακό κέντρο του Χαρκόβου", ανέφερε πηγή στις ρωσικές δυνάμεις.

Οι Ρώσοι προελαύνουν εντός του Μαπχμούτ συνεχώς

“Οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, κατάφεραν να αποκτήσουν έδαφος στα κτίρια στην επικράτεια του εργοστασίου Vostokmash, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του εργοστασίου επεξεργασίας μη σιδηρούχων μετάλλων Artemovsky (AZOM)”, δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν επικεφαλής των Ρωσόφωνων δυνάμεων.

Τώρα οι δυνάμεις μας προχωρούν με επιτυχία βαθύτερα στη βιομηχανική ζώνη.ΟΙ Ρώσοι έκοψαν τον δρόμο διαφυγής στους Ουκρανούς

Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν προσπάθειες απόσυρσης διμοιριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Μπαχμούτ.

Ο εκτελών χρέη επικεφαλής της περιοχής μίλησε για τη γενική κατάσταση στο Μπαχμούτ: «Τα αποσπάσματα επίθεσης της Wagner συνεχίζουν να κινούνται προς το κέντρο της πόλης, ενώ χτυπούν τον εχθρό στις βόρειες και νότιες κατευθύνσεις», διευκρίνισε ο Πουσίλιν.

Υπενθύμισε ότι όλοι οι δρόμοι προς την πόλη βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

"Ο εχθρός είναι εξαιρετικά δύσκολο να κινηθεί κατά μήκος του εναπομείναντος δρόμου (προς το Τσάσοφ Γιαρ), στον οποίο οι Ουκρανοί προσπαθούν περιοδικά να μεταφέρουν τις απαραίτητες  εφεδρείες", είπε ο ίδιος.

Την Τρίτη, το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας ανέφερε ότι μετά από συνεδρίαση του Αρχηγείου του Ανώτατου Διοικητή, ελήφθη απόφαση να συνεχιστεί η άμυνα στην πόλη αυτή.

Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Β.Ζαλούσνι χαρακτήρισε την υπεράσπιση του Μπαχμούτ βασικό στοιχείο για τη συγκράτηση ολόκληρου του μετώπου.

Τη Δευτέρα, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Α. Σούρσκου, δήλωσε ότι η κατάσταση στη γραμμή επαφής στην περιοχή της πόλης «παραμένει δύσκολη».

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις έκοψαν ή έθεσαν υπό έλεγχο πυρός όλους τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους προς το Μπαχμούτ, ενώ η λάσπη που έχει αρχίσει περιπλέκει σοβαρά την παράδοση πυρομαχικών και προσωπικού των ουκρανικών στρατευμάτων.

Η εκτίμηση πολλών ειδικών είναι ότι το Μπαχμούτ είναι η αρχή του τέλους της σκληρής ομολογουμένως ουκρανικής αντίστασης, και η απαρχή της ρωσικής προέλασης μέχρι το Κίεβο, σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ