Ένοπλες Συρράξεις

Έρχεται διαστημικός όλεθρος-Κινεζικοί σε συνεργασία με ρωσικούς δορυφόρους θα επιτεθούν κατά δυτικών

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία βρίσκονται υπό συνεχή δορυφορική επιτήρηση, κάτι που είναι μια υπενθύμιση της σημασίας τους και του πόσο ευάλωτοι είναι σε επιθέσεις στο διάστημα.

Αξιωματούχοι της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ δήλωσαν ότι "η Κίνα και η Ρωσία συνεργάζονται ήδη και είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε 37 δορυφόρους GPS που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ, καθώς και σε πολλούς εμπορικούς και μετεωρολογικούς δορυφόρους και σε άγνωστο αριθμό δορυφόρων που λειτουργεί από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, παρακολουθώντας τα γεγονότα στο έδαφος".

Οι αμερικανικοί δορυφόροι, συντονίζουν συνεχώς αεροπορικές και χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου πυρηνικών πυραύλων.

Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον έναν από τους δορυφόρους της για να επιτεθεί φυσικά και εικονικά σε άλλους δορυφόρους που είναι σε τροχιά, όπως αποδείχθηκε πέρυσι όταν εκτόξευσε έναν πύραυλο που μετέφερε έναν δορυφόρο της για να καταστρέψει έναν άλλο δορυφόρο της, δημιουργώντας ένα τεράστιο πεδίο συντριμμιών.

Η Κίνα διαθέτει έναν δορυφόρο εξοπλισμένο με ρομποτικό βραχίονα που προσφέρει τη δυνατότητα να αρπάξει έναν άλλο δορυφόρο με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με αναφορές.

Δεν είναι σαφές εάν οι ΗΠΑ έχουν παρόμοιες επιθετικές ικανότητες με αυτές της Ρωσίας και της Κίνας, ένα σημείο που τέθηκε σε νέα έκθεση του NBC.

Οι αυξανόμενες απειλές κατά των εμπορικών και στρατιωτικών δορυφόρων των ΗΠΑ είναι ένας λόγος για την αύξηση κατά 25% του τελευταίου αιτήματος προϋπολογισμού του Προέδρου Μπάιντεν για την Υπηρεσία Διαστημικής Δύναμης και Διαστημικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Ο προϋπολογισμός του απαιτεί 773 δισεκατομμύρια δολάρια για το σύνολο της Άμυνας το δημοσιονομικό έτος 2023, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, με 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την Υπηρεσία Διαστημικής Δύναμης και Διαστημικής Ανάπτυξης, με περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά να έχει εγκρίνει το Κογκρέσο το 2022.

Αυτά τα 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια σχεδόν ανταγωνίζονται τον προϋπολογισμό της NASA για το 2023 που φτάνουν τα  26 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Το διάστημα είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου πολέμου», έγραψε ο Λευκός Οίκος σε μια περίληψη του προϋπολογισμού.

"Ο προϋπολογισμός διατηρεί το πλεονέκτημα της Αμερικής βελτιώνοντας την ανθεκτικότητα των διαστημικών αρχιτεκτονικών των ΗΠΑ για την ενίσχυση της αποτροπής και την αύξηση της επιβίωσης κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών».

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το συνολικό του αίτημα για τον προϋπολογισμό του επιτρέπει να «αναπτύξει, να προμηθευτεί και να εκσυγχρονίσει τις ικανότητες για να εξασφαλίσει αξιόπιστες δυνάμεις σε όλους τους τομείς για να εξασφαλίσει αξιόπιστες δυνάμεις σε όλους τους τομείς για την αντιμετώπιση της πρόκλησης ρυθμού από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και την αντιμετώπιση οξέων απειλών από την Ρωσία.

Το ίδιο ανακοίνωσε ότι τα αιτήματά του για διαστημικά συστήματα αφορούν κόστος  27,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για δύο δορυφορικά συστήματα GPS Enterprise, 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για συστήματα Overhead Persistent Infrared που βασίζονται στο διάστημα και 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για έξι οχήματα εκτόξευσης.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος Φρανκ Κένταλ δήλωσε ότι οι αντιδορυφορικές δυνατότητες της Ρωσίας και της Κίνας απαιτούν από το Υπουργείο Άμυνας να κάνει άμεσα επενδύσεις.

«Αυτός ο προϋπολογισμός καθοδηγείται από την απειλή», είπε στους δημοσιογράφους.

"Υπήρξε μια εποχή που οι ΗΠΑ μπορούσαν «να τοποθετήσουν ακριβά συστήματα στο διάστημα και να μην ανησυχούν για αυτά. Αυτή η εποχή τελείωσε», ανέφερε ο ίδιος.

Οι δορυφόροι των ΗΠΑ δέχονται συνεχείς επιθέσεις με παρεμβολές, εκτυφλωτικά λέιζερ και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο στρατηγός της αμερικανικής διαστημικής δύναμης Ντέιβιντ Τόμσον, δεύτερος στην εξουσία, σε συνέντευξή του τον περασμένο Νοέμβριο.

«Είμαστε πραγματικά σε ένα σημείο τώρα όπου υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να απειληθούν τα διαστημικά μας συστήματα», κατέληξε ο ίδιος.

Πριν από οποιαδήποτε αναμέτρηση στην γη θα έχουμε πέρα και πρώτα από όλα αναμέτρηση στο διάστημα, ειδικά στην στρατόσφαιρα. Εκεί θα παιχθεί η τύχη του πλανήτη, στο τρομερό σενάριο μιας σύγκρουσης ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ