Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έτσι ετοιμάζονται οι Τούρκοι για χερσαίες επιχειρήσεις! Διευρύνουν το οπλοστάσιό τους με το UGV KARGAN

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος πλέον οποιαδήποτε μαντική ικανότητα για να κατανοήσει ότι έτσι ακριβώς θα ξεκινούν πιθανότατα οι τουρκικές χερσαίες μελλοντικές επιθέσεις:

Eτοιμοπόλεμες μοίρες UAV Bayraktar και Aksugur σε ρόλο UCAV και με χρήση πυραύλων MAM-L θα επιχειρούν να εξουδετερώσουν την εχθρική αεράμυνα ( ραντάρ-συστοιχίες πυραύλων) καθώς και κρίσιμους στόχους ( αρχηγεία-αποθήκες πυρομαχικών κλπ).

Την ίδια στιγμή τουρκικά χερσαία μη επανδρωμένα τροχοφόρα KAPGAN Armed UAV και ερπυστριοφόρα Barkan (νέο μικρό άρμα μάχης ASELSAN) οχήματα, θα δρούν υποστηρικτικά με τις χερσαίες δυνάμεις των τουρκικών δυνάμεων, κινούμενα σε κάθε έδαφος μιας και για αυτά τα οχήματα δεν υπάρχει περιορισμός κινήσεων.

Σύμφωνα με το defence-point.gr, το μη επανδρωμένο όχημα πεζικού της τουρκικής εταιρείας Havelsan, Kapgan, θα παρουσιαστεί στο εξωτερικό στη Διεθνή Έκθεση IDEX στο Άμπου Ντάμπι. Το τηλεκατευθυνόμενο Kapgan, εκτίθεται με ένα πυροβόλο 30 χλστ. με βεληνεκές 2.000 μέτρων.

Μεταξύ των εφαρμογών του είναι η αναγνώριση, η επιτήρηση, η ανεξάρτητη περιπολία. Είναι σχεδιασμένο να επιστρέφει αυτόματα στη βάση του σε περίπτωση απώλειας ζεύξης. Χάρη στο πακέτο Havelsan Autonomy, το Kapgan είναι ανθεκτικό στον ηλεκτρονικό πόλεμο (EW).

 Η HAVELSAN διεξάγει μελέτες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στη ρομποτική και τις αυτόνομες τεχνολογίες από το 2019. 

Προορίζεται για τις μονάδες Καταδρομών

Το μη επανδρωμένο όχημα ξηράς Kapgan πέρασε τις πρώτες δοκιμές. Το UGV Kapgan, μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής στην Σαμψούντα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του, όπου ο πυργίσκος του με πυροβόλα της Unirobotics και το βαρύ πολυβόλο Canik M2 QCB 12,7 χιλιοστών έκανε ημερήσιες και νυχτερινές βολές.

Με αυτή τη δοκιμή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά με μη επανδρωμένο όχημα εδάφους το βαρύ πολυβόλο Canik M2 QCB 12,7 χιλιοστών, που μπήκε πρόσφατα στην δύναμη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων .

Αυτό το οπλικό σύστημα, το οποίο διαθέτει χαρακτηριστικά διάτρησης θωράκισης κατά χερσαίων και εναέριων στόχων, θα παρέχει αποτρεπτικό εύρος αποτελεσματικής εμβέλειας 2000 μέτρων.

Στο Kapgan μπορούν επίσης, να ενσωματωθούν οπλικά συστήματα διαφορετικών τύπων και διαμετρημάτων.

Το όχημα αυτό θα έχει επιχειρησιακή ικανότητα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και συνθήκες εδάφους, σε διαφορετικές συνθήκες ορατότητας.

Εκτός από άλλα χρήσιμα φορτία που θα χρησιμοποιηθούν στον τακτικό τομέα, υπάρχει δυνατότητα για την μεταφορά φορτίων όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το Kapgan διαθέτει συστήματα ημερήσιας/νυχτερινής όρασης και λειτουργίες για την ανίχνευση μήκους 5 km, την υποδομή GSM και δορυφορικών επικοινωνιών, τον αναβαθμιζόμενο ιστό περιμετρικής επιτήρησης 4 μέτρων και τα συστήματα αισθητήρων υψηλής τεχνολογίας.

Με την βοήθεια drone, θα αυξηθεί η εμβέλεια του, ενώ με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν οι δυνατότητες αναγνώρισης, επιτήρησης και λειτουργίας του οχήματος.

Το Kapgan φέρεται να παρέχει λύση ενάντια σε ασύμμετρες απειλές, αυτόματη παρακολούθηση στόχων, υποστήριξη που απαιτείται σε επιχειρήσεις αστικού πολέμου, αναγνώριση, επιτήρηση, περιπολία και τακτικές μεταφορές χάρη στην υψηλή κινητικότητά του.

Το μη επανδρωμένο όχημα ξηράς βαριάς κατηγορίας έχει βάρος 1400 κιλά και χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 600 κιλά, ενώ φτάνει σε ταχύτητα 25 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να κινείται για 6 ώρες.

Τα νέα αυτά ρομποτικά οχήματα θα επανδρώσουν σύντομα τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές που αφορούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με σκοπό τη διαφύλαξη του στρατιωτικού προσωπικού στο έδαφος.

Σε άρθρο μας αναφέραμε ότι, από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν το UGV KARGAN στις πληγείσες περιοχές από τους σεισμούς,  σε αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Με αυτόν τον τρόπο δευτερευόντως στην παρούσα φάση, θα εξετάσουν την επιχειρησιακή του απόδοση σε ένα αστικό περιβάλλον, το οποίο προσομοιάζει με ανάλογο αστικό περιβάλλον σε μια πολεμική σύγκρουση.

Κοινώς οι Τούρκοι δοκιμάζουν σε συνθήκες κατεστραμμένου αστικού περιβάλλοντος, UGV (μη επανδρωμένο χερσαίο όχημα) για εξαγωγή συμπερασμάτων τόσο για ειρηνικές όσο και για πολεμικές αποστολές.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ