Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Επιδρομές ελεύθερων σκοπευτών στην Ιντλίμπ εν μέσω επιχειρήσεων διάσωσης

Στις 9 Φεβρουαρίου, η Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, de facto ηγεμόνας της βορειοδυτικής συριακής περιοχής της Ιντλίμπ, επανέλαβε τις επιθέσεις του στον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) μετά από μια σύντομη διακοπή από τον πρόσφατο τουρκοσυριακό σεισμό.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές της τρομοκρατικής ομάδας στόχευσαν δύο στρατιώτες του SAA κοντά στην πόλη Κόμπανι στη βόρεια ύπαιθρο της Λαττάκειας, μία από τις πολλές συριακές επαρχίες που επλήγησαν σοβαρά από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο είπε ότι και οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο SAA απάντησε στην επίθεση, η οποία ήταν παραβίαση της εκεχειρίας στην Ιντλίμπ, βομβαρδίζοντας αρκετές θέσεις του HTS στο Τουρκμενικό Όρος στη βόρεια ύπαιθρο της Λαττάκειας και κοντά στις πόλεις Μπενίν και Φλάιφελ στη νότια ύπαιθρο της Λαττάκειας.

Η προσπάθεια της HTS να κλιμακώσει εν μέσω συνεχιζόμενων επιχειρήσεων διάσωσης εντός της ευρύτερης Ιντλίμπ και σε κοντινές περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση αντικατοπτρίζει την αδιαφορία της σε ανθρωπιστικούς σκοπούς. Περίπου 4.000 σκοτώθηκαν στη Συρία και περισσότεροι από 16.000 άλλοι στην Τουρκία ως αποτέλεσμα του σεισμού.

Τους τελευταίους μήνες, η τρομοκρατική ομάδα εξαπέλυσε δεκάδες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων επιδρομών με ρουκέτες και drone, από την ευρύτερη Ιντλίμπ για να σαμποτάρει τις συνεχιζόμενες ρωσικές προσπάθειες για την αποκατάσταση των δεσμών μεταξύ της Άγκυρας, που διατηρεί δυνάμεις στην περιοχή, και της Δαμασκού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή