Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Μεντβέντεφ απειλεί να “ κάψει” όλη την Ουκρανία με πυραυλικό Αρμαγεδώνα-”Τους επόμενους έξι μήνες έρχεται μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία στην Ουκρανία”

Χθες το βράδυ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν σε μεγάλη αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή Μπέλγκοροντ, προκαλώντας οργή στην Μόσχα, ενώ η επίθεση ακολούθησε μυστηριώδεις πυρκαγιές στο Τέξας των ΗΠΑ σε εγκαταστάσεις LNG.

Στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες πετρελαίου της περιοχής ανατινάχθηκε.
Ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε σε αποθήκη πετρελαίου που βρίσκεται στην περιοχή του οικισμού Borisovka.

Οι συνθήκες της επίθεσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο, μια ισχυρή φωτιά ξέσπασε επί τόπου, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η οποία μετέτρεψε την αστική εγκατάσταση σε μια πραγματική πύρινη κόλαση.

Στα βίντεο που παρουσιάζονται μπορείτε να δείτε τη στιγμή της έναρξης της ισχυρότερης πυρκαγιάς στην αποθήκη πετρελαίου.

Η τελευταία είναι μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες πετρελαίου στην περιοχή, ενώ, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ειδικοί εξακολουθούν να εργάζονται στο σημείο, για την εξάλειψη των συνεπειών της έκρηξης και της πυρκαγιάς.

«Τη νύχτα, μια πολιτική βιομηχανική εγκατάσταση στη Μπορίσοφκα δέχθηκε επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Η φωτιά έχει περιοριστεί και σβήνει. Οι υπάλληλοί μας στο Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, κατά τη γνώμη μου, αντιμετωπίζουν με επιτυχία το έργο. Δόξα τω Θεώ που δεν τραυματίστηκε κανείς, οι υπάλληλοι της επιχείρησης απομακρύνθηκαν έγκαιρα. Γίνονται τα πάντα για να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές», αναφέρει ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Το πόσο σοβαρή είναι η ζημιά μένει να φανεί.

Η Ρωσία ετοιμάζει να εξαπολύσει όλα τα “ σκυλιά του πολέμου” στην Ουκρανία απειλώντας με Αρμαγεδώνα, ενώ δυτικά ΜΜΕ περιγράφουν ήδη την επερχόμενη τραγωδία στον πόλεμο της Ουκρανίας    

Τους επόμενους 6 μήνες θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης ανθρώπινης τραγωδίας. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες στο πεδίο της μάχης, με αφορμή την επικείμενη ρωσική επίθεση στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο Ν.Μεντβέντεφ απειλεί με χρήση όλων των ρωσικών όπλων τους Ουκρανούς

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε ως προϋπόθεση την χρήση όλων των τύπων όπλων στην Ουκρανία, το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει όλα τα είδη όπλων σε περίπτωση χτυπήματος από την Ουκρανία, εντός ρωσικής επικράτειας με δυτικούς πυραύλους.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, απείλησε ότι “ η Ρωσία δεν περιορίζεται όταν απαντά σε επίθεση”.

"Η απάντησή μας μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας το είπε σίγουρα. Δεν θέτουμε περιορισμούς και, ανάλογα με τη φύση των απειλών, είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα είδη όπλων", είπε στη δημοσιογράφο Nadana Friedrichson. που δημοσίευσε απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Ο Ρώσος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι τέτοιες ενέργειες είναι σύμφωνες με το ρωσικό δόγμα, συμπεριλαμβανομένων των Βασικών κανόνων της Πυρηνικής Αποτροπής.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι η απάντηση μας θα είναι ταχύτατη, σκληρή και πειστική», είπε ο ίδιος.

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε επίσης εσφαλμένη την άποψη δυτικών πολιτικών που πιστεύουν ότι η μεταφορά όπλων στην Ουκρανία για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος θα συμβάλει στη διπλωματική διευθέτηση της κατάστασης.

"Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις, θα υπάρξουν μόνο αντίποινα. Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό την κυριαρχία του Κιέβου θα καεί", είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει συστήματα αεράμυνας, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς HIMARS και βλήματα GLSDB μεγάλου βεληνεκούς.

Το Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του Κιέβου τη δυνατότητα χρήσης αυτών των όπλων για να χτυπήσει την Κριμαία.

Σε απόγνωση ο Ουκρανικός στρατός στα πεδία των μαχών

Δυτικοί ειδικοί αναλυτές έχουν διαπιστώσει ότι στις συγκρούσεις, πλήττονται συνεχώς οι Ουκρανοί άμαχοι, ενώ υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των στρατιωτών από τις καθημερινές ρωσικές επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, οι υποεξοπλισμένες και ανεπαρκώς καθοδηγούμενες μονάδες της Ουκρανίας θα υποστούν μεγάλες απώλειες, καταστρέφοντας την εναπομείνασα μαχητική ικανότητα της χώρας.

Ο ουκρανικός Στρατός έχει ήδη υποστεί «πολύ πάνω από 120.000» θανάτους και τραυματισμούς, ενώ χιλιάδες άλλοι θα χαθούν αυτόν τον χειμώνα λόγω της σκληρής αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή.

Η βοήθεια των πρόσφατα υποσχεθέντων δυτικών αρμάτων μάχης και άλλων όπλων θα δώσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μια μικρή ευκαιρία, αλλά δεν θα βοηθήσει αποφασιστικά αφού οι Ρώσοι κυριαρχούν στον αέρα κατά κράτος.

Αν η Ουκρανία με την παραλαβή δυτικών πυραυλικών συστημάτων στοχεύει μεγάλο μέρος της ρωσικής στρατιωτικής υποδομής στην Κριμαία, οι Ρώσοι θα κτυπήσουν “στο ψαχνό” και αυτό θα είναι μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία.

Τότε ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν δεν θα προσερχόταν ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε θα επέτρεπε χώρο για διπλωματικές συνομιλίες.

Όμως, όπως εκτιμά ακόμη και το «Foreign Affairs», ακόμη και με πρωτοφανή στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση, η Ουκρανία θα είχε πρόβλημα να αναλάβει μια τέτοια επιχείρηση κατά της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...