Ένοπλες Συρράξεις

“Μηχανορραφία” της Τουρκίας: Προσπαθεί ο Ερντογάν να βάλει στη μέση των εντάσεων την εβραϊκή μειονότητα της Σουηδίας;

Η Σουηδία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εντάσεων στην Τουρκία , καθώς η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι είναι δυσαρεστημένη για το κάψιμο ενός Κορανίου, από έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή στη Στοκχόλμη. Τώρα, τα φιλοκυβερνητικά και κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, φαίνεται να προσπαθούν να βάλουν την εβραϊκή μειονότητα της Σουηδίας, την εβραϊκή ιστορία και το Ισραήλ στη μέση της διαμάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι απολύτως σαφές πώς προέκυψε η καύση του Κορανίου ή ποιος την υποστήριξε, αλλά η Τουρκία το χρησιμοποίησε ως δικαιολογία για να εμποδίσει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είχε ήδη αντιταχθεί στην ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία, υποστηρίζοντας ότι ήθελε να απελαθούν πολλοί «τρομοκράτες». Αλλά τώρα έχει ανεβάσει τη ρητορική της.

Η Άγκυρα βρίσκεται επί του παρόντος, στη μέση μιας εκλογικής περιόδου και το κυβερνών κόμμα AKP θέλει να χρησιμοποιήσει τα αντι-σουηδικά αισθήματα για να τροφοδοτήσει την πλατφόρμα της, η οποία περιλαμβάνει την υπεράσπιση του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων.

Σήμερα, η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν συμφιλιωθεί, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Τουρκία να εκμεταλλευτεί τα «ιστορικά δεινά» του εβραϊκού λαού στον αγώνα της με τη Σουηδία.

Για παράδειγμα, στον απόηχο της καύσης του Κορανίου, η Τουρκία καταδίκασε πρώτα την ισλαμοφοβία και ισχυρίστηκε ότι τα ιερά βιβλία δεν πρέπει να προσβάλλονται. Μετά, άλλαξε την αφήγηση. Αποδείχθηκε ότι ένας ντόπιος ακτιβιστής στη Σουηδία –για να απαντήσει σε έναν ακροδεξιό που έκαψε το Κοράνι– έκαψε την Τορά.

Κλασική ισλαμική τακτική

Να θυμίσουμε ότι,  όταν τα μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη δημοσίευσαν γελοιογραφίες για τον Προφήτη Μωάμεθ, το Ιράν διεξήγαγε συγκεντρώσεις  άρνησης του Ολοκαυτώματος.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας είναι επίσης μέρος αυτής της μηχανορραφίας.

«Η υποκρισία της Σουηδίας αποκαλύφθηκε καθώς αποφεύχθηκε μια διαμαρτυρία έξω από την ισραηλινή πρεσβεία», αναφέρουν. «Η προγραμματισμένη διαμαρτυρία, με σκοπό να κάψουμε ένα ειλητάριο της Τορά έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη, ματαιώθηκε μετά την εμπλοκή ανώτερων Ισραηλινών και Σουηδών αξιωματούχων», συμπληρώνουν.

«Σε σαφή αντίθεση, και σε μια πράξη που αντανακλούσε την κραυγαλέα υποκρισία της Σουηδίας, ο ακροδεξιός ρατσιστής ηγέτης Rasmus Paludan επετράπη να κάψει ένα αντίγραφο του Κορανίου, έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη στις 21 Ιανουαρίου», ανέφερε άλλο τουρκικό μέσο ενημέρωσης.

Γιατί θα ήθελαν να κάψουν έναν κύλινδρο της Τορά;

Γιατί οι «εξτρεμιστές» θέλουν να κάψουν ένα ειλητάριο της Τορά μπροστά από την Ισραηλινή Πρεσβεία; Σημειώστε πώς το ιερό βιβλίο του Ισραήλ καθώς και η Ισραηλινή Πρεσβεία, φέρονται στη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας.

Οι Εβραίοι είναι μια μικρή μειονότητα στη Σουηδία, αλλά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πυροδοτούν τις φλόγες αυτού του περιστατικού. Η Τουρκία λέει ότι, «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βδελυρή επίθεση στο ιερό  βιβλίο, το Κοράνι». Αλλά όταν πρόκειται για το κάψιμο της Τορά, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι είναι «υποκρισία», υποστηρίζοντας ότι είναι λάθος να καίγεται το Κοράνι, αλλά είναι φυσικό να εξισορροπείται αυτή η πράξη καίγοντας εβραϊκές γραφές.

Σημειώστε επίσης ότι, η μηχανή των μέσων ενημέρωσης της Άγκυρας δεν προτείνει ποτέ το κάψιμο της χριστιανικής Βίβλου, κάτι που θα προσέβαλε τους συμμάχους της Τουρκίας στη Μόσχα. Μόνο οι Εβραίοι επιλέγονται να «χρησιμοποιούνται» εναντίον της Σουηδίας.

Σε μια άλλη περίπτωση περίεργης συγκυρίας στην Τουρκία, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης,  δημοσίευσαν ένα ολόκληρο άρθρο στον απόηχο της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος την Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι «η περιοριστική μεταναστευτική πολιτική της Σουηδίας τροφοδότησε τα δεινά των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος».

«Ανάλογα με την πορεία του πολέμου, οι Σουηδοί έτειναν μερικές φορές να ενεργούν πιο φιλογερμανικά», ανέφεραν.

Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο άρθρο ειδήσεων που εμφανίστηκε από το πουθενά. Μάλλον, είναι ξεκάθαρα μέρος της εκστρατείας της Άγκυρας κατά της Σουηδίας. Επίσης, δεν είναι γραμμένο σαν άρθρο ειδήσεων αλλά σαν ένα άρθρο που περιγράφει την ευρωπαϊκή υποκρισία.

«Η Σουηδία έχει ένα σκοτεινό μέρος στο Ολοκαύτωμα με τη λεγόμενη «ουδέτερη» κατάστασή της κατά τη διάρκεια του πολέμου», πρόσθεσε.

Η χρήση του Ολοκαυτώματος από την Άγκυρα και τα καθεστώτα που συμμάχησαν με αυτό είναι κοινή. Το Ιράν, όπως σημειώθηκε, έχει διοργανώσει διαγωνισμούς γελοιογραφίας για την άρνηση του Ολοκαυτώματος για να επανέλθει σε ευρωπαϊκές εκδόσεις που θεωρούνται αντι-ισλαμικές.

Γενικά, αυτή η χρήση του Ολοκαυτώματος σκηνοθετείται για να προωθήσει την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Η ηγεσία της Τουρκίας, δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την άρνηση του Ολοκαυτώματος, αλλά ενδιαφέρεται να τη χρησιμοποιήσει όταν είναι απαραίτητο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...