Ένοπλες Συρράξεις

Αυτή είναι η αρχιτεκτονική διοίκησης και συντονισμού των Ουκρανών στο Μπαχμούτ

Το Al Jazeera δημοσίευσε μια αναφορά από την πόλη Μπαχμούτ (Αρτεμόβσκ). Ο ανταποκριτής Ομάρ αλ-Χαζ (Omar al-Hajj) περιγράφει πώς οι ουκρανικές μονάδες προσπαθούν να «διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης, αξιολογώντας την κατάσταση ως κρίσιμη».

Το τελευταίο μέρος του βίντεο έδειξε μια αρκετά ενδιαφέρουσα σκηνή, οι εικονολήπτες του Al Jazeera βιντεοσκόπησαν τη διαδικασία συλλογής και ανάλυσης δεδομένων από όλα τα drones που λειτουργούν στην πρώτη γραμμή σε πραγματικό χρόνο.

Τρεις άνδρες από το Ανεξάρτητο Τάγμα Αναγνώρισης Scala παρακολουθούν διαδικτυακά τις πληροφορίες που προέρχονται από τις κάμερες μικρών UAV (πιθανότατα DJI Mavic ή Matrice).

Όλα τα δεδομένα αποστέλλονται αυτόματα στο κέντρο της αίθουσας καταστάσεων μόλις αρχίσουν να λειτουργούν τα UAV. Οι ειδικοί επεξεργάζονται αμέσως τις πληροφορίες και προωθούν τις ακάλυπτες θέσεις των εχθρικών θέσεων στις μονάδες του πυροβολικού. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ του τάγματος αναγνώρισης και των μονάδων πυροβολικού οργανώνονται μέσω μηνυμάτων Telegram και Signal, ενώ η πρόσβαση στο διαδίκτυο παρέχεται μέσω δορυφορικών τερματικών Starlink.

Το επίμαχο κέντρο είναι πιθανό να βρίσκεται σε ένα από τα υπόγεια στα δυτικά προάστια του Μπαχμούτ. Η τοποθεσία, η οποία βρίσκεται κοντά στην πρώτη γραμμή, μειώνει τον κίνδυνο απώλειας σύνδεσης με μονάδες στα νότια και βορειοανατολικά της πόλης σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας του Starlink.

Η αναφορά του Al Jazeera είναι αρκετά νέα, η οθόνη παρακολούθησης δεν δείχνει πλέον την απόσυρση της 60ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας για επαναστελέχωση, ενώ απουσιάζουν επίσης μονάδες της 93ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Πεζικού, που βρίσκεται ήδη κοντά στο Μπαχμούτ.

Τώρα το Τάγμα Αναγνώρισης Scala αλληλεπιδρά με:

  • 24 χωριστές ταξιαρχία μηχανοκίνητου πεζικού και 5 ξεχωριστό σύνταγμα επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Ντιλεγέβκα-Τόρετσκ.
  • 3 ξεχωριστή ταξιαρχία εφόδου και η τακτική ομάδα Adam στο Κράσνι-Τσας Γιαρ.
  • 57 χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού, 63 ξεχωριστή ταξιαρχία μηχανοκίνητου πεζικού, 45 ξεχωριστή ταξιαρχία αερομεταφοράς και ομάδα Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ.
  • 10 ξεχωριστή ταξιαρχία ορεινής επίθεσης και 61 ξεχωριστή ταξιαρχία μηχανοκίνητου πεζικού στην κατεύθυνση Σολεντάρ.

Η AFU, συνοδευόμενη από ειδικούς του ΝΑΤΟ, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύστημα διαχείρισης μάχης με επίκεντρο το δίκτυο από το καλοκαίρι του 2022, εισάγοντας το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου «Nettle» και «Viraj-Planet». Μια αυτοσχέδια λύση εργασίας, σχεδιασμένη για να απλοποιήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των μονάδων αναγνώρισης και κρούσης, έγινε με βάση το τάγμα αναγνώρισης Scala.

Δεν πρόκειται για κανένα εξειδικευμένο εξοπλισμό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να παρατηρήσουμε μια κοινή μετάδοση από τις κάμερες των UAV σε μια κοινή οθόνη, η μέθοδος που μοιάζει με τις πλατφόρμες ροής.

Οι άνθρωποι που εφημερεύουν στο κέντρο καταστάσεων παρατηρούν και καθορίζουν τις συντεταγμένες των ρωσικών στρατευμάτων και διαβιβάζουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα στις σωστές διευθύνσεις μέσω κοινών αγγελιοφόρων, γιατί η επικοινωνία μέσω αυτών φτάνει στον παραλήπτη πολύ πιο γρήγορα από τις ίδιες στρατιωτικές λύσεις. 

Σε αυτή την περίπτωση, οι AFU έχουν εξοπλίσει ένα προηγμένο δωμάτιο ελέγχου, το οποίο διευκολύνει σημαντικά την αλληλεπίδραση μεταξύ των δομικών συνδέσμων χωρίς γραφειοκρατικά καλώδια και βελτιώνει την ποιότητα της εργασίας των σχηματισμών κρούσης.

Αυτή η προσέγγιση της προληπτικής χρήσης όλων των διαθέσιμων μέσων και της βελτιστοποίησης των πόρων είναι που επιτρέπει την αποτελεσματική πλήρη υλοποίηση των εργασιών. Και οι Ουκρανοί χειριστές σημείωσαν στην αναφορά του Al Jazeera ότι και η ρωσική πλευρά χρησιμοποιεί ενεργά τον ίδιο τρόπο. Ο πόλεμος είναι πραγματικά η κινητήρια δύναμη της προόδου, το ερώτημα είναι προς ποια κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...