Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στην Οδησσό ελέγχουν νεαρούς στον δρόμο για στράτευση-Οι Ουκρανοί απαγόρευσαν την έξοδο από την χώρα στους άνδρες από 18 έως 60 ετών

Σε βίντεο στην πόλη της Οδησσού, Ουκρανοί αξιωματικοί “κυνηγούν” νεαρούς στον δρόμο με σκοπό να τους ελέγξουν αν είναι φυγόστρατοι, κάτι που καταδεικνύει  ότι και το Κίεβο έχει πρόβλημα με τις μεγάλες απώλειες σε έμψυχο υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις εντοπιστεί κάποιος νεαρός που έχει αποφύγει να παρουσιαστεί για κατάταξη, τον οδηγούν με οχήματα στο κέντρο εκπαίδευσης, αφού η κατάσταση στα πεδία των μαχών είναι αποκαρδιωτική, όχι μόνο για τους Ουκρανούς, αλά και για τους Ρώσους.

 

Νομοθετικό διάταγμα για απαγόρευση εξόδου από την Ουκρανία όλων των ανδρών από 18-60 ετών

Ψηφίστηκε νόμος στην Ουκρανία, κατά τον οποίο υπάρχουν πλέον περιορισμοί στην αναχώρηση ανδρών στο εξωτερικό.

Σε όλους τους στρατεύσιμους άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών απαγορεύεται να εξέρχονται των συνόρων της Ουκρανίας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ουκρανικό ΜΜΕ (Fakty ICTV):

Κανόνες για τη διέλευση των ουκρανικών συνόρων κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της εταιρείας Ario Nadia Hryshchenko, οι προϋποθέσεις και οι κανόνες για τη διέλευση των συνόρων των στρατευμένων ορίζονται στην νομοθεσία.

Βασικά, αυτές οι ειδικές προϋποθέσεις προβλέπονται για όσους συνοδεύουν άτομα με αναπηρία στο εξωτερικό, τους γονείς τους ή τους γονείς του συζύγου (συζύγου) που αφορούν άτομα με αναπηρία της ομάδας Ι ή ΙΙ, ή είναι κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία και τα συνοδεύουν.

Αυτό αναφέρεται στα βασικά σημεία 21 και 22 των Κανόνων για τη διέλευση των κρατικών συνόρων από πολίτες της Ουκρανίας, όπου έχει καθοριστεί μια πλήρης λίστα με τα άτομα που μπορούν να συνοδεύσουν άνδρες και σε ποια κατάσταση”, λέει ο δικηγόρος.

Ο ειδικός προσθέτει ότι υπάρχουν και ορισμένες ιδιαιτερότητες σχετικά με την ανεξάρτητη διέλευση των συνόρων από άνδρες.

“Ναι, οι άνδρες πολίτες της Ουκρανίας μεταξύ 18 και 60 ετών μπορούν να ταξιδεύουν εκτός Ουκρανίας για άτομα με αναπηρία, παιδιά με αναπηρίες, άτομα που χρειάζονται συνεχή φροντίδα, παιδιά που καθορίζονται στην παράγραφο 22 αυτών των Κανόνων.

Η διέλευση των συνόρων πραγματοποιείται βάσει βεβαίωσης διαμονής των προαναφερόμενων κατηγοριών προσώπων με προξενικό μητρώο σε αλλοδαπό κράτος.

Εκτός από ένα τέτοιο πιστοποιητικό, είναι απαραίτητο να έχει ένα πακέτο εγγράφων (τα συμβολαιογραφικά αντίγραφά τους), τα οποία θα έπαιρνε το άτομο μαζί του σε περίπτωση που συνοδεύει τα συγκεκριμένα πρόσωπα, λέει ο δικηγόρος.

Ακόμα κι αν τα στοιχεία  είναι διογκωμένα, οι απώλειες Ουκρανών και Ρώσων στρατιωτών  μπορούν να περιγραφούν μόνο ως συγκλονιστικές.

Νούμερα όπως 100.000, είναι εξωπραγματικές, αλλά εκτιμάται ότι άνω των 40-50 χιλιάδων είναι νεκροί, ενώ οι τραυματίες και οι ανάπηροι θα πλησιάζουν ένα μεγάλο σίγουρα νούμερο.

Η πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια σύγκρουση φθοράς, όπως αναφέρεται πολλοί ειδικοί σε έναν πόλεμο ελιγμών.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχει η αποφασιστική νίκης στο πεδίο της μάχης και οι απώλειες αυξάνονται εκατέρωθεν με τους μισθοφόρους να κυριαρχούν πλέον στο πεδίο της μάχης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...