Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Aντεπίθεση σε τρεις κατευθύνσεις: Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στο Μπαχμούτ

Ο ρωσικός στρατός προχωρά προς την κατεύθυνση Μπαχμούτ και χτυπά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στο Κουπιάνσκ, το Λίμαν και την Αβντέεφκα, όπως επισημαίνεται στην πρωινή αναφορά του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ και Λίμαν, τα ρωσικά στρατεύματα προκάλεσαν ζημιές από πυρά στις ουκρανικές δυνάμεις σε περιοχές με περισσότερους από 20 οικισμούς. Μεταξύ αυτών είναι οι Ντβουρέτσναγια, Κουπιάνσκ, Κισλόφκα, Κοτλιάροβκα και Κραχμάλνοε της περιοχής Χάρκοβο και οι Στελμάχοβκα, Μακέεφκα, Πλοστσάνκα και Ντιμπρόβα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ.

Στην κατεύθυνση Μπαχμούτ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν ζημιές από πυρά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε περιοχές με περισσότερους από 20 οικισμούς. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Γιακολέφκα, Μπερεστόβοε, Μπελογκορόβκα, Σολένταρ, Μπαχμούτ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.

Στην κατεύθυνση Αβντέεφκα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πυροβόλησαν κατά των θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Αβντέεφκα, Βεσέλογε, Νεβέλσκοε, Κρασνογκορόβκα, Καμένκα, Γκεοργκίεφκα, Μαρίινκα και Νοβομιχαήλοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι Ουκρανοί αρνούνται να ακολουθήσουν τις εντολές του ουκρανικού στρατού κοντά στο Μπαχμούτ, σε μια κραυγή απροθυμίας λόγω τεράστιων απωλειών.

Τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν σχεδόν πλήρως το Σολένταρ. Στο πλαίσιο της διάρρηξης της άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Σολένταρ, ο ρωσικός στρατός δημοσίευσε βίντεο που δείχνει ότι το Σολένταρ ελέγχεται ήδη σχεδόν πλήρως από τα ρωσικά στρατεύματα. Αυτό αποδεικνύεται από βίντεο από το έδαφος της επιχείρησης Artyomsol, πράγμα που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της πόλης βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Σε βίντεο που έγιναν από τον ρωσικό στρατό, μπορείτε να δείτε το έδαφος της επιχείρησης Artyomsol. Λόγω της ιδιαιτερότητας της τοποθεσίας αυτής της μεγάλης επιχείρησης, μπορεί να υποστηριχθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της πόλης δεν ελέγχεται πλέον από ουκρανικά στρατεύματα - μόνο το βορειοδυτικό τμήμα του Σολένταρ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στην περίπτωση του πλήρους ελέγχου του Σολένταρ, αυτό θα απλοποιήσει πολύ το έργο του ελέγχου του Μπαχμούτ, οι μάχες για το οποίο διεξάγονται από τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Ωστόσο, ο ιδρυτής της Wagner PMC, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι η πόλη Σολένταρ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων, τονίζοντας ότι τέτοιες πληροφορίες είναι πρόωρες, καθώς οι μάχες στο έδαφος του Σολένταρ συνεχίζονται αυτή τη στιγμή.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που διατίθεται από το ΝΑΤΟ για την Ουκρανία χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μεγάλων ομάδων κρούσης. Οι μαζικές παραδόσεις τεθωρακισμένων οχημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που ξεκίνησαν είναι το αποτέλεσμα της συγκρότησης στο έδαφος της Ουκρανίας τριών σωμάτων στρατού, συνολικού αριθμού 75 χιλιάδων ατόμων. Ένα από τα σώματα θα πρέπει να λειτουργεί στην περιοχή Χερσώνα, το δεύτερο στην περιοχή Ζαπορόζιε και το τρίτο στην περιοχή Λουγκάνσκ. Το βασικό καθήκον των δυνάμεων κρούσης που σχηματίζονται είναι να επιχειρήσουν μια αντεπίθεση για να μετατοπίσουν την πρώτη γραμμή προς τα ανατολικά.

Στο πλαίσιο του πώς έγινε γνωστό ότι η Δύση άρχισε να προμηθεύει την Ουκρανία με μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων και άλλων όπλων από το 2023, έγινε γνωστό ότι το Κίεβο ξεκίνησε τη συγκρότηση τριών σωμάτων στρατού. Και τα τρία σώματα θα λειτουργούν χωριστά και θα αντιπροσωπεύουν μια πολύ σημαντική δύναμη (για σύγκριση, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, δεν συμμετείχαν πάνω από 10 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην επίθεση στην περιοχή Χερσώνα), η οποία, λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση τεθωρακισμένων οχημάτων και σύγχρονων όπλων, μπορεί να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα. Σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί ο σχηματισμός και των τριών στρατιωτικών σωμάτων με συνολικό αριθμό 75 χιλιάδων ατόμων, και σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, υπάρχει ακόμη μια επιπλέον εφεδρεία 10-12 χιλιάδων στρατιωτικού προσωπικού, προγραμματίζεται μέχρι τον Μάιο του τρέχοντος έτους, που θα μπορούσε να απειλήσει μια πολύ σοβαρή επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας,

Είναι αξιοσημείωτο ότι το σχηματισμένο σώμα δεν σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί στην κατεύθυνση του Ντόνιετσκ, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να εξασφαλίσει την ευθυγράμμιση της πρώτης γραμμής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ