Ένοπλες Συρράξεις

Αλ Χασάκα: Δεκάδες τρομοκράτες του ISIS στα χέρια των SDF (Βίντεο)

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνέλαβαν περισσότερα από 100 ύποπτα μέλη του ISIS κατά την πρώτη εβδομάδα της επιχείρησης Al-Jazeera Thunderbolt στο βορειοανατολικό συριακό κυβερνείο Αλ-Χασάκα.

Η ομάδα υπό την ηγεσία των Κούρδων ξεκίνησε τη μεγάλη επιχείρηση στις 29 Δεκεμβρίου, με την υποστήριξη του συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, για να εξασφαλίσει το στρατόπεδο Αλ-Χολ, την πόλη Τελ Χαμέες και πολλά άλλα μέρη της υπαίθρου της Αλ-Χασάκα από τους πυρήνες του ISIS.

Δεκάδες χιλιάδες μέλη του ISIS και οι συγγενείς τους, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, κρατούνται από τις SDF στον καταυλισμό Αλ-Χολ, που βρίσκεται στην ανατολική ύπαιθρο της Αλ Χασάκα.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις των SDF για την επιχείρηση, έχουν συλληφθεί συνολικά 147 ύποπτοι τρομοκράτες, μέχρι στιγμής. Χτενίστηκαν επίσης δεκάδες πόλεις και χωριά.

Στις 5 Ιανουαρίου, η ομάδα κυκλοφόρησε πλάνα που δείχνει τους μαχητές της να κάνουν επιδρομές σε κρησφύγετα του ISIS, να συλλαμβάνουν υπόπτους και να κατάσχουν ποσότητες όπλων και πυρομαχικών στην ύπαιθρο της Αλ Χασάκα στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Οι πυρήνες του ISIS στην αλ Χασάκα αποτελούν πραγματική απειλή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...