Βάγκνερ
Ένοπλες Συρράξεις

Αποκαλύψεις ΣΟΚ! Η ρωσική Βάγκνερ χρησιμοποιεί όπλα από την Β. Κορέα!

Αναφέρθηκε την Πέμπτη πως η ρωσική ομάδα Βάγκνερ (Wanger), η ελίτ ομάδα μισθοφόρων του Βλαντιμίρ Πούτιν, βασίζεται σε όπλα από την Βόρεια Κορέα.

"Η Βάγκνερ αναζητά σε όλον τον κόσμο προμηθευτές όπλων για να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία," δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, Αμερικανός εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου σε δημοσιογράφους.

Η βορειοκορεάτικη στρατιωτική εταιρεία παρέδωσε τα όπλα για να υποστηρίξει τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Αυτό αποτελεί και ένα σημάδια επέκτασης του ρόλου της ρωσικής ομάδας στην σύρραξη.

"Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι αξιωματικοί του ρωσικού στρατού είναι στην πραγματικότητα υφιστάμενοι της διοίκησης Βάγκνερ," πρόσθεσε ο Κίρμπι. "Είναι πολύ προφανές σε εμάς πως η Βάγκνερ αναδύεται ως ένα εχθρικό κέντρο ισχύος, έναντι του ρωσικού στρατού και άλλων ρωσικών υπουργείων."

Ο Κίρμπι είπε πως οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι η Βόρεια Κορέα έχει ολοκληρώσει την αρχική παράδοση όπλων, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών πεζικού και πυραύλων στην Ουκρανία, εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί από προσωπικό της Βάγκνερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομάδα, η οποία περιγράφεται συχνά ως τα παραστρατιωτικά στρατεύματα του Πούτιν, έχει αποδειχθεί ένα στοιχείο κλειδί στις συρράξεις στην Ουκρανία.

Περίπου 50.000 μέλη της Βάγκνερ βρίσκονται τώρα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 10.000 πραγματικών στρατιωτών και 40.000 καταδίκων, οι οποίοι ελευθερώθηκαν από τις ρωσικές φυλακές. Αυτά τα δεδομένα τουλάχιστον δημοσίευσε η αμερικανική σελίδα ενημέρωσης 1945. Πρόσθεσε επίσης πως οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξουδετερώσουν όσα περισσότερα μέλη της ομάδας Βάγκνερ μπορούν. 

Προκαλούν Τρόμο

Οι αποκαλύψεις σχετικά με την ομάδα Βάγκνερ έγιναν μία μέρα αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον, πραγματοποιώντας το πρώτο ξένο ταξίδι του από τότε η Ρωσία εισέβαλε στην χώρα τον Φεβρουάριο.

Το γεγονός πάντως πως η Βάγκνερ στράφηκε στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τους Δυτικούς δείχνει πως η Ρωσία δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πολέμου. "Στην ουσία η χώρα εξαρτάται από συμμαχικά κράτη για οπλισμό και άλλο υλισμικό."

Η αμερικανική 1945 μιλά ξεκάθαρα για έλλειψη οπλικών συστημάτων και εξοπλισμού στις ρωσικές δυνάμεις, αναφέροντας επίσης πως η Δύση καταφέρνει να προμηθεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις με περισσότερο όπλα.

Βέβαια τα αποτελέσματα δείχνουν άλλα πράγματα, μιας και η ουκρανική πλευρά προσμετρά αρκετές ήττες στο πεδίο των μαχών. Τα αποτελέσματα είναι πολλές απώλειες ανθρώπων, αλλά και εξοπλισμού. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ