Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Βομβαρδίζουν τη Δ. Ρωσία: Εκρήξεις στο Μπέλγκοροντ, 4 τραυματίες

Κάτοικοι του Μπέλγκοροντ, μιας συνοριακής περιοχής της Ρωσίας απέναντι από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, αναφέρουν εκρήξεις. Οι άνθρωποι μιλούν για θραύσματα πυραύλων που πέφτουν σε δρόμους.

Στήλες καπνού υψώνονται από ένα από τα σπίτια, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ και κανάλια στο Telegram. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, για την απόκρουση της επίθεσης χρησιμοποιήθηκε σύστημα αεράμυνας.

Τα τοπικά κανάλια Telegram γράφουν ότι «καπνός μετά από δυνατούς ήχους» είναι ορατός στην οδό Σλαβιάνσκαγια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, «θραύσματα από τον ουρανό έπεσαν στις αυλές», έσπασαν παράθυρα σε ένα από τα σπίτια στην οδό Slavyanskaya.

Ένα σύστημα αεράμυνας λειτούργησε πάνω από το Μπέλγκοροντ, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο. «Οι ιατρικές ομάδες τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Λεπτομερέστερες πληροφορίες θα υπάρξουν αργότερα», είπε ο Γκλάντκοφ.

Οι κάτοικοι του Μπέλγκοροντ έλαβαν για πρώτη φορά μηνύματα SMS σχετικά με τον βομβαρδισμό περίπου 20 λεπτά μετά τις πρώτες αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα. Παλαιότερα, μόνο κάτοικοι παραμεθόριων οικισμών λάμβαναν τέτοια μηνύματα, σημειώνει το RTVI.

Ο ανταποκριτής του Ria Novosti, διευκρίνισε ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 13:00 ώρα Μόσχας στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ακούστηκαν εννέα εκρήξεις. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, τα τζάμια έτρεμαν στα σπίτια, οι συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στα αυτοκίνητα.

Τα ουκρανικά στρατεύματα χτυπούν συνεχώς τις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας. Στις περιοχές Μπριάνσκ, Κουρσκ, Μπέλγκοροντ και στην Κριμαία, υπάρχει ένα κίτρινο επίπεδο τρομοκρατικού κινδύνου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ