Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έξαλλοι οι Τούρκοι! Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την παροχή υποστήριξης προς τους Κούρδους του SDF στη Συρία, με τον Άσαντ να ενισχύει τις δυνάμεις του

"Συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης T90 και βαρέων όπλων οι δυνάμεις του καθεστώτος ενισχύουν θέσεις στο βόρειο Χαλέπι", είναι ο τίτλος άρθρου Διεθνούς ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Επαρχία Χαλεπίου: Πηγές τoy SOHR  (Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2006, είναι ένα γραφείο πληροφοριών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου ο δεδηλωμένος στόχος είναι να τεκμηριώσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, ανέφεραν ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος προώθησαν στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στη θέση τους στην περιοχή Al-Shahbaa στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Η πρόσφατα αφιχθείσα αυτοκινητοπομπή, η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει μεταφερθεί στην περιοχή από την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής κλιμάκωσης στις 19 Νοεμβρίου, περιελάμβανε σχεδόν 40 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων αρμάτων μάχης T90, πυροβόλων, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ),  και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) ,στρατιώτες και αξιωματικούς του καθεστώτος και εκατοντάδες μέλη των  Ειδικών  Δυνάμεων.

Η συνοδεία εθεάθη να κατευθύνεται προς την περιοχή Al-Shahbaa στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, όπου ορισμένα στρατεύματα κατευθύνθηκαν προς τις πρώτες γραμμές με τις φατρίες του «Εθνικού Στρατού» στη βόρεια και ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, ενώ μερικά άλλα στρατεύματα κατευθύνθηκαν προς τη στρατιωτική αεροπορική βάση Menagh και την σχολή πεζικού στο χωριό Fafin στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, σχεδόν 2.500 μέλη των καθεστωτικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή από την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής κλιμάκωσης στις 19 Νοεμβρίου.

Στις 9 Δεκεμβρίου, πηγές της SOHR ανέφεραν ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος έστειλαν νέα στρατιωτική ενίσχυση από την κεντρική περιοχή στις πρώτες γραμμές με περιοχές που ελέγχονται από το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij που υποστηρίζεται από τις SDF, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι μια συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων από την κεντρική περιοχή της Συρίας ξεκίνησε προς το Χαλέπι για να ενισχύσει τις θέσεις των καθεστωτικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία. ”

Σύμφωνα με τις πηγές, η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή ανήκει στην 25η Μεραρχία Ειδικών αποστολών, με επικεφαλής τον Σουχάιλ αλ-Χασάν, διέσχισε τον διεθνή δρόμο «Μ5» και εθεάθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Χάμα με κατεύθυνση βόρεια. "

ΗΠΑ και SDF

Πηγές του SOHR ανέφεραν  επίσης ότι,  "οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) διεξήγαγαν μια τακτική στρατιωτική περιπολία στην ύπαιθρο της Αλ-Χασάκα.

Συγκεκριμένα, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα «Bradley» των ΗΠΑ και ένα στρατιωτικό όχημα των SDF, συνοδευόμενα από αεροσκάφη, ξεκίνησαν από τη βάση Rumaylan στην ύπαιθρο Al-Qamishli και περιόδευσαν τα χωριά εκεί. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, αμερικανοί στρατιώτες συναντήθηκαν με κατοίκους και επισκέφτηκαν το κέντρο Al-Nabi Hori, το οποίο προορίζεται για την αποκατάσταση παιδιών οικογενειών του ISIS, πριν η περίπολος επιστρέψει στη βάση Rumaylan.

Αυτό έρχεται ως μέρος των μέτρων ασφαλείας των Δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού και της υποστήριξής προς  τις δυνάμεις του  SDF στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Στις 6 Δεκεμβρίου,  μια περίπολος των ΗΠΑ περιόδευσε τις συνοριακές περιοχές μεταξύ Συρίας και Τουρκίας. Πέντε τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ, συνοδευόμενα από όχημα των SDF, περιόδευσαν το χωριό Ain Dewar στην ύπαιθρο Al-Malikiyah στην επαρχία Al-Hasakah κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Επίσης στις 4 Δεκεμβρίου, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν κοινή περιπολία με τους SDF, στην ανατολική ύπαιθρο του Al-Qamishli, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Πέντε στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ ξεκίνησαν από τη βάση Al-Rumailan συνοδευόμενα από οχήματα «SDF», με κατεύθυνση προς τις αγροτικές περιοχές Al-Rumailan και Jawadiyah, εν μέσω της συνεχιζόμενης  ηρεμίας που επικρατούσε  σε περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας για έκτη συνεχή ημέρα."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται η  συνέχιση προώθησης βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού , αρμάτων, πυροβόλων , ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ και Ειδικών Δυνάμεων από τις δυνάμεις του Άσαντ στην περιοχή του Χαλεπίου, με αποτέλεσμα οι συνολικές δυνάμεις του καθεστώτος που προωθήθηκαν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή, οπότε η Τουρκία προέβη σε στρατιωτική κλιμάκωση, να αγγίζουν τις 2500 άνδρες.

Επιπλέον παρατηρείται συνεχής δραστηριότητα περιπόλων  στην ΒΑ Συρία με την από κοινού συμμετοχή δυνάμεων και μέσων ΗΠΑ και Κούρδων του  SDF.

Συνεπώς έχουμε από στρατιωτικής πλευράς την ενίσχυση των δυνάμεων του Άσαντ στο Χαλέπι, λόγω των επανειλημμένων πρειδοποιήσεων-απειλών του Ερντογάν για επικείμενη επίθεση στην Βόρεια Συρία, με την επίφαση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την συνέχιση παροχής προστασίας των Κούρδων του SDF από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο ΗΠΑ και Ρωσία δεν έχουν δώσει το πρασίνο φώς για την διεξαγωγή της εξοργίζοντας τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα πιέσει ακόμη περισσότερο γιαυτό  μετά την σημερινή τρομοκρατική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ, χωρίς  ευτυχώς ανθρώπινες απώλειες.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...