Ένοπλες Συρράξεις

Απειλές Πούτιν σε ΗΠΑ και Βρετανία με βαλλιστικούς πυραύλους Yars-Ρώσος βουλευτής: “Έρχεται πόλεμος Ρωσίας-ΝΑΤΟ εντός Ευρώπης”

Σήμερα η Ρωσία έθεσε σε εφαρμογή την πυρηνική της απειλή κατά της Δύσης προετοιμάζοντας επιδεικτικά στρατηγικούς πυραύλους Yars για πολεμική χρήση, σε μια τοποθεσία νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Ένα βίντεο δείχνει την εγκατάσταση του τεράστιου ρωσικού πυραύλου σε ένα σιλό στο στρατιωτικό συγκρότημα Kozelsk στην περιοχή Kaluga.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εθεάθη να επιβλέπει την εκτόξευση ενός παρόμοιου πυρηνικού πυραύλου Yars σε μια προσομοίωση “επίθεσης” στη Δύση εν μέσω υψηλής έντασης στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars με βεληνεκές 7.500 μίλια τοποθετήθηκε σε σιλό εκτόξευσης χρησιμοποιώντας ειδική μονάδα μεταφοράς και φόρτωσης.

Ο διοικητής του τμήματος Συνταγματάρχης Alexei Sokolov εξήγησε ότι η άσκηση είχε σκοπό να στείλει ένα μήνυμα στη Δύση, καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονταν εντός εμβέλειας.

Ρώσος βουλευτής της Δούμας και πρώην Αξιωματικός προειδοποιεί για σύγκρουση σε ευρωπαικό έδαφος  

“Η Ευρώπη βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας για έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία στο έδαφος της”, ανέφερε ο  βουλευτής της ρωσικής Δούμας, απόστρατος Αντιστράτηγος Andrey Gurulev.

Στην ανάρτηση του έγραψε ότι, “οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι τα εργαλεία των ΗΠΑ”.

Ο Ρώσος βουλευτής εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί αυτές τις χώρες για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα σε βάρος τους.

«Δεν είναι μακριά η μέρα που όχι μόνο οι Γερμανοί, αλλά και οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι θα δηλώσουν την ετοιμότητά τους να πολεμήσουν», είπε ο βουλευτής.Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη για αυτό.

Ο Γκουρούλεφ είπε επίσης ότι η ρωσική πλευρά βλέπει όλες τις πιθανές απειλές και αναπτύσσει τη βιομηχανία της προς αυτή την κατεύθυνση.

«Τα νέα μας οπλικά συστήματα και μονάδες, δοκιμάζονται ήδη στη μάχη, ορισμένες μονάδες έχουν γυρίσει πίσω για να ανακτήσουν την ικανότητα μάχης. Είναι καλές οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία επιθετικών ομάδων σχηματισμών που θα λειτουργήσουν στο νέο πεδίο μάχης», είπε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σενάρια πολέμου ΝΑΤΟ-Ρωσίας τρομάζουν όχι μόνο τον πλανήτη αλλά την ίδια την ιστορία του ανθρώπινου γένους

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό αμυντικό εμπειρογνώμονα που συμμετέχει ενεργά στο κέντρο λήψης αποφάσεων, σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, την οποία ο ίδιος φέρεται να μην  φοβάται καθόλου όπως και την «περιβόητη»  πολεμική ισχύ της η δύση θα κυριαρχούσε.

"Ένας πιθανός πόλεμος με τη Ρωσία δεν θα είναι σαν ένας οποιοσδήποτε πόλεμος εναντίον του Ιράκ για παράδειγμα το 2003.

Κατά τα τελευταία 25 χρόνια πολέμου το επίπεδο  των στρατιωτικών συγκρούσεων έχει αλλάξει δραματικά και αλλάζει κάθε μέρα .

Οι πόλεμοι δεν κερδίζονται πλέον  μόνο με  στρατιώτες,  τανκς ή σύγχρονα και πολύπλοκα μαχητικά αεροσκάφη.

Εδώ έχουμε ένα σύντομο σενάριο ενός πολέμου με την Ρωσία, η οποία θα  έχει ξεμείνει από συμμάχους  (η Κίνα δεν έχει στην ουσία σύμμαχο κανέναν ) έναντι των 28 χωρών του ΝΑΤΟ.

Είναι ένας πόλεμος του 2% του παγκόσμιου ΑΕΠ σε σύγκριση με το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ο ετήσιος στρατιωτικός προϋπολογισμός των 80 δισεκατομμυρίων $ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Το ΝΑΤΟ των 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων με όπλα λέιζερ, ενάντια στην Ρωσία.

Ακόμη και αν ο Πούτιν τολμούσε  πυρηνική επίθεση (νομίζω ότι δεν θα τολμούσε), οι μισοί ρωσικοί πύραυλοι δεν θα « πετούσαν».

Η αμερικανική  αντιπυραυλική άμυνα είναι καλά δομημένη προστατεύοντας τις ΗΠΑ. Η μόνη απειλή είναι τα ρωσικά υποβρύχια στις ακτές μας, αλλά ακόμα και τότε, πιστεύουμε ότι έχουμε χρόνο για να τα «εξουδετερώνουμε» .

Τα πυρηνικά  αντίποινα δεν θα εφαρμοστούν από την ρωσική πλευρά. Υπάρχουν πιο "ανθρώπινοι τρόποι" για να σταματήσει ο πόλεμος γρήγορα.

Πρώτα θα πετούσαν αμερικανικά μαχητικά τύπου  stealth βομβαρδιστικά (Β-2 STEALTH), και θα βομβάρδιζαν ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και  εργοστάσια.

Στην συνέχεια σμήνη από μη επανδρωμένα αεροχήματα (CHAMP) με όπλα  ηλεκτρομαγνητικών παλμών θα «νέκρωναν» όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της ρωσικής αεράμυνας.

Με τα συστήματα αυτά όλες οι μεγάλες ρωσικές πόλεις, θα γύριζαν  στον μεσαίωνα και η  συμμορία του Πούτιν (Βόρεια Κορέα, το Ιράν,) θα εξαφανίζονταν", τονίζει ο  ο ίδιος .

Αυτός είναι ο φόβος πολλών στην Ευρώπη μετά το 1945, αφού όλα δείχνουν ότι γηραιά ήπειρο πιθανόν να δει μία ακόμη γενικευμένη πολεμική σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας με τρομερά αποτελέσματα για τους κατοίκους της.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ