Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Πριν μερικά λεπτά είχαμε ουκρανικό κτύπημα με drone κατά του Ντονιέτσκ, προκαλώντας ανησυχία στην ρωσική πλευρά για το εύρος και τους στόχους των ουκρανικών δυνάμεων, μετά το χθεσινό μαζικό πυραυλικό κτύπημα στην ουκρανική επικράτεια από 75 ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Όπως όλα δείχνουν έχουν σαφή σχέδιο χτυπημάτων εντός του ρωσικού εδάφους από το Κίεβο.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ μια μεγάλη έκρηξη κεραυνοβόλησε στο έδαφος του αεροδρομίου του Κούρσκ, 400 μέτρα από το χώρο στάθμευσης του αεροσκάφους.

Ουκρανικό drone επιτέθηκε σε αεροδρόμιο στην περιοχή του Κουρσκ, δήλωσε ο κυβερνήτης Roman Starovoit στο κανάλι του στο Telegram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ως αποτέλεσμα της επίθεσης drone, μια δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου έπιασε φωτιά στην περιοχή του αεροδρομίου του Κούρσκ. Δεν υπήρξαν θύματα. Όλες οι ειδικές υπηρεσίες εργάζονται επί τόπου", έγραψε ο ίδιος στο ρωσικό κοινωνικό μέσο.

Το αεροδρόμιο του Κουρσκ δεν έχει πολιτικά αεροσκάφη από τις 24 Φεβρουαρίου, αλλά μόνο πολεμικά.
Ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τις επιθέσεις σε ρωσικά αεροδρόμια και μετά τις επιθέσεις στα πολεμικά αεροδρόμια σε Σαράτοφ και Ριαζάν, τώρα σειρά πήρε το αεροδρόμιο του Κουρσκ.

Αυτή τη στιγμή, ο ουρανός πάνω από το Κουρσκ και την περιοχή είναι σχεδόν πλήρως καλυμμένος με πυκνό μαύρο καπνό.

Δεν έχει αναφερθεί ακόμη η ύπαρξη κινδύνου για τον άμαχο πληθυσμό, ωστόσο η φωτιά αποδείχθηκε εξαιρετικά σοβαρή.

"Κρίνοντας από μια σειρά καρέ βίντεο, αποφεύχθηκαν τραγικές συνέπειες, ωστόσο, η έκρηξη σημειώθηκε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από εκεί που ήταν σταθμευμένα τα  αεροσκάφη.

Αν κρίνουμε από τα βίντεο, ο ρωσικός πολεμικός εξοπλισμός που βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Κουρσκ δεν υπέστη ζημιές", αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Δεν είναι γνωστό ποιο drone χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσει, αλλά το ίδιο το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο τμήμα των συνόρων με την Ουκρανία.

 

Πληροφορίες για χρήση σοβιετικής κατασκευής UAV Tupolev Tu-141 Strizh

Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι Ουκρανοί κάνουν χρήση μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV τύπου Tupolev Tu-141 Strizh, το οποίο είναι ένα σοβιετικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο “αεροσκάφος” που υπηρετούσε ιστορικά με τον Σοβιετικό Στρατό στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τη δεκαετία του 1980, καθώς και με τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το 2014.

Εμφάνιση αρχικής περιγραφής
Μέγιστη ταχύτητα: 1.100 χλμ./ώρα
Εμβέλεια: 1.000 χλμ.
Ταχύτητα πτήσης: 1.000 χλμ./ώρα
Κατασκευαστής: Tupolev
Ημερομηνία πρώτης πτήσης: 1974

Ουκρανικό σχέδιο για τεράστιες δολιοφθορές εντός ρωσικού εδάφους με τον κίνδυνο να πλησιάζει και την Μόσχα

Ρώσοι ειδικοί αναφέρουν ότι οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας πραγματοποιούν τρομοκρατικού τύπου” επιθέσεις, πχ. Όπως στην  γέφυρα της Κριμαίας, σε συνδυασμό με τις χθεσινές στα δύο αεροδρόμια σε Σρατώφ και ένγκελς.
Στόχος είναι η διακοπή εφοδιασμού των ρωσικών  στρατευμάτων στις περιοχές Χερσώνας και Ζαπορίζιε.

Στην συνέχεια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτυπούν στον κόλπο της Σεβαστούπολης, την κύρια βάση του ρωσικού ναυτικού στον Εύξεινο Πόντο.

“Όλα αυτά οδηγούν σε ένα αρκετά εύλογο ερώτημα, τι ακολουθεί; Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, ο ουκρανικός  στρατός χρησιμοποίησε UAV για να επιτεθεί στο αεροδρόμιο Ένγκελς.

Πως όμως ένα εχθρικό drone πέταξε περισσότερα από 600 χλμ μέχρι την ρωσική αεροπορική βάση;
Αυτή είναι η απόσταση από τις πλησιέστερες θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων, που βρίσκονται στην περιοχή του Χάρκοβο.

Ταυτόχρονα, η απόσταση από τα σύνορα της περιοχής toy Chernihiv έως την Κόκκινη Πλατεία είναι λιγότερο από 500 km, γεγονός που οδηγεί σε πολύ κακές σκέψεις.

Ακόμα κι αν αυτό το drone εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Ρωσίας, τότε πού είναι η εγγύηση ότι τέτοιου είδους εναέριο όχημα δεν θα μπορέσει να διεισδύσει βαθιά στη χώρα μας και να επαναλάβει μια τέτοια επιχείρηση;

Θα ήθελα να πιστεύω ότι η αεράμυνα της πρωτεύουσας μας είναι πολύ καλύτερα οργανωμένη από την αεράμυνα του αεροδρομίου όπου εδρεύουν τα στρατηγικά μας βομβαρδιστικά.

Αν όμως αυτό δεν ισχύει, τότε τους επόμενους μήνες μπορεί να μας περιμένουν όλους πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.
Υπάρχουν ορισμένα σημάδια ότι μέχρι το Νέο Έτος οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί να ετοιμάσουν τέτοια «δώρα» για την ηγεσία της Ρωσίας.

Αν η χώρα μας δεν ανταποκριθεί σε αυτές τις απειλές αυτή τη στιγμή, τότε θα πρέπει να πληρώσουμε πολύ υψηλό τίμημα.

Από πού βρήκε όπλα μεγάλης εμβέλειας η Ουκρανία;

Ο Ζελένσκι ζητούν πυραύλους ATACMS για τα συστήματα HIMARS, πυραύλους αέρος-εδάφους, επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ακόμη και αεροσκάφη πλήρους ισχύος.

Επισήμως, η Ουάσιγκτον και άλλες δυτικές χώρες αρνούνται τακτικά τέτοια αιτήματα προς την Ουκρανία, περιοριζόμενες μόνο στους πυραύλους HARM AGM-88 που μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 150 km.

Ταυτόχρονα, στον Τύπο εμφανίζονται τακτικά υπαινιγμοί ότι, στην πραγματικότητα, οι δυτικοί εταίροι σχεδίαζαν από καιρό να προμηθεύσουν στην Ουκρανία περισσότερα όπλα μεγάλης εμβέλειας. Αλλά, φυσικά, κανείς δεν πρόκειται να το κάνει ανοιχτά.

Η πιο πρόσφατη «Λίστα επιθυμιών» της Ουκρανίας ήταν οι πύραυλοι βεληνεκούς 800 χιλιομέτρων που ζητήθηκαν από την Ουάσιγκτον αφού η Ρωσία άρχισε συστηματικές επιθέσεις στις   ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.
Ενώ προετοιμαζόταν το δημοσιογραφικό υλικό, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η επίθεση στα αεροδρόμιά μας έγινε με χρήση σοβιετικής κατασκευής UAV.

Μιλάμε για το Tu-141, το οποίο πετά σε απόσταση έως και 1000 km. Αν η Ουκρανία έχει πραγματικά αυτά τα drones, αλλά το ερώτημα παραμένει, από πού τα πήραν και πώς θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη φορά;”, καταλήγει ο Ρώσος ειδικός Alexander Shilov.

Μόλις ξεκίνησε ένας νέος πόλεμος με κτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, μέσω του οποίου θα επιχειρηθούν κτυπήματα ακόμη και στην Μόσχα, και στην αυλή του Κρεμλίνου αλλάζοντας πολλλές ισσοροπίες στην κόντρα Πούτιν-Ζελένσκι.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...