Ένοπλες Συρράξεις

Αιγύπτιοι στρατιώτες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας του ISIS

Στις 27 Νοεμβρίου, δύο στρατιώτες φέρεται να σκοτώθηκαν όταν πυρήνες του ISIS επιτέθηκαν σε βασικό σημείο ελέγχου των αιγυπτιακών κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ.

Η επίθεση στο σημείο ελέγχου, το οποίο είναι κοινώς γνωστό ως Thulathi, ξεκίνησε με μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας και στη συνέχεια οι τρομοκράτες κινήθηκαν πεζοί και αντάλλαξαν πυρ με τα κυβερνητικά στρατεύματα. Οι τρομοκράτες προφανώς προέρχονταν από το δυτικό τμήμα της χερσονήσου του Σινά.

Οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν γρήγορα ενισχύσεις για να υποστηρίξουν το προσωπικό του σημείου ελέγχου. Ωστόσο, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για αρκετές ώρες πριν οι τρομοκράτες του ISIS τραπούν σε φυγή.

Επικαλούμενο αιγυπτιακές πηγές, το New Arab είπε ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τολμηρής επίθεσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο που εδρεύει στο Λονδίνο, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε επίσης.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη επίθεση του ISIS κοντά στο κανάλι του Σουέζ. Ακριβώς μια εβδομάδα νωρίτερα, οι τρομοκράτες της ομάδας εισέβαλαν στην πόλη el-Qantara στην ανατολική όχθη του καναλιού. Η γρήγορη και επαγγελματική επέμβαση της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας απώθησε τους τρομοκράτες έξω από την πόλη. Ωστόσο, δύο αξιωματικοί και πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο αιγυπτιακός στρατός ανέπτυξε αρκετές μονάδες του επίλεκτου Αερομεταφερόμενου Σώματος και των Δυνάμεων El-Sa'ka στο δυτικό Σινά για να κρατήσει τους πυρήνες του ISIS μακριά από τη Διώρυγα του Σουέζ. Αυτό δεν ήταν αρκετό προφανώς. Απαιτούνται χωρίς αμφιβολία πρόσθετα στρατιωτικά μέτρα και μέτρα ασφαλείας για την ασφάλεια του ζωτικού καναλιού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ