Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σε σοκ το Κίεβο! Ρωσία: Οι ΗΠΑ προσομοίωσαν πυρηνικό χτύπημα 100 μεγατόνων

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσομοίωσαν την έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας 100 μεγατόνων στο Κίεβο αναφέρουν ρωσικά στρατιωτικά κανάλια Telegram, δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο το οποίος μπορείτε να δείτε παρακάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως αποτέλεσμα, οι υπολογισμοί έδειξαν ότι η κατά προσέγγιση ακτίνα καταστροφής θα ήταν περίπου χιλιόμετρα. Έτσι, σε αυτή την ακτίνα, προφανώς, θα καταστραφεί κάθε τι ζωντανό και άβιο. Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέσουν στην πληγείσα περιοχή.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μια δραματική επέκταση της εκπαίδευσης που παρέχουν στις ουκρανικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης 30.000 Ουκρανών στρατιωτών το χρόνο σε μια αμερικανική βάση στη Γερμανία.

Τα στρατεύματα θα λάβουν εκπαίδευση συνδυασμένων όπλων, μια πιο προηγμένη μορφή εκπαίδευσης από αυτή που λαμβάνουν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Πολωνία.

Στον απόηχο των παραπάνω και καθώς οι προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση των Ουκρανών έναντι της Ρωσίας εντείνονται, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν περάσει στην αντεπίθεση μετά από τις πρόσφατες ήττες, πραγματοποιώντας επιθετικές επιχειρήσεις σε πολλές γραμμές του μετώπου στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ουκρανία.

Ειδικότερα, μεγάλη επιχείρηση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR), με τη διεξαγωγή της οποίας καταδρομείς των ρωσικών δυνάμεων συνέλαβαν πυροβολητές ύποπτους ότι συνεργάζονταν με την SBU, και οι οποίοι φέρονται να μετέδιδαν δεδομένα στο Κίεβο για χτυπήματα πυροβολικού. Η επιχείρηση έγινε νύχτα, ενώ είχε προηγηθεί το επιχειρησιακό έργο των ειδικών υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων, ο οικισμός Κουρντιούμοβκα κοντά στο Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ) στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ (DPR) καταλήφθηκε πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, το στρατιωτικό τμήμα ανακοίνωσε την απελευθέρωση των οικισμών Αντρέεβκα, Μπελογκορόβκα και Πέρσε Τράβνια  της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.

Επιπλέον, μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονιέτσκ (DPR) συνεχίζουν να προελαύνουν, στριμώχνοντας τον δακτύλιο γύρω από την Αβντέεβκα, όπου βρίσκονται οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, μεταδίδει το TASS, επικαλούμενο το κανάλι Telegram του Ντένις Πουσιλίν, αναπληρωτή αρχηγού της Δημοκρατίας.

«Οι μονάδες μας συνεχίζουν να προελαύνουν, συμπεριλαμβανομένης της συμπίεσης του δακτυλίου γύρω από την Αβντέεβκα», είπε ο Πουσιλίν σύμφωνα με το TASS, επιβεβαιώνοντας επίσης τις επιτυχίες των ρωσικών συμμαχικών δυνάμεων στις κατευθύνσεις Αρτεμόβσκ και Μαρίινκα.

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) έπληξαν το βράδυ της Πέμπτης το κεντρικό τμήμα του Ντονιέτσκ. Τουλάχιστον πέντε εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη, σύμφωνα με ανταποκριτή του TASS. Διευκρινίζεται ότι οι ήχοι εκρήξεων ακούγονται στην περιοχή της οδού Ουνιβερσιτέτσκαγια, έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Ντονιέτσκ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις δυνάμεις ασφαλείας, χτυπήματα καταγράφηκαν στη διασταύρωση της λεωφόρου Ουνιβερσιτέτσκαγια και Μπογκντάν Χμέλνιτσκι. Διευκρινίζονται πληροφορίες για τις καταστροφές και τα θύματα.

Όπως ανέφερε αργότερα το γραφείο αντιπροσωπείας του DPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας (JCCC), οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν 12 βλήματα από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων Grad (MLRS) στην περιοχή Βοροσιλόβσκι στο κέντρο και την περιοχή Κιουμπίσεβσκι στα δυτικά του Ντονιέτσκ.

«Καταγράφηκαν πυρά από την AFU προς την κατεύθυνση: <...> της πόλης του Ντονιέτσκ (περιοχές Βοροσιλόβσκι και Κιουμπίσεβσκι), 12 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το BM-21 Grad MLRS», γράφει σε ανακοίνωση στο Telegram το κανάλι της εκπροσώπησης της DPR στο JCCC.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...