Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικά βομβαρδιστικά κονιορτοποιούν την Ουκρανία-BBC: “Στο Μπαχμούτ υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες”

Πριν λίγο ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σ.Λαβρόφ κατηγόρησε ξανά το ΝΑΤΟ και την βοήθεια που στέλνει στους Ουκρανούς σε μια ευθεία προειδοποίηση κατά των ΗΠΑ φυσικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας έχουν στόχο " να πείσουν"το Κίεβο να αλλάξει ροτα, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει φυσικά.  

Το σκηνικό παρόλο που πλησιάζουν οι  γιορτές γίνεται ακόμα πιο σκληρό και ωμό και οι μάχες έιναι ομηρικές παντού, δείγμα του τι θα επακολουθήσει το επόμενο διάστημα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δορυφορική φωτογραφία ξένων ΜΜΕ, παρουσιάζεται η βάση των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών τύπου Tu-95 και Tu-160 που καταγράφηκαν χθες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Engel στο Saratov.


Ο αριθμός των αεροσκαφών που λείπουν είναι το δείγμα των μαζικών βομβαρδισμών των ρωσικών δυνάμεων στον ουκρανικό στρατό.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είχαμε για μία ώρα, το  μαζικότερο χτύπημα με πυραύλους Κρουζ κατά της Ουκρανίας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο του 2022.

BBC αποκαλύπτει κόλαση για τις ουκρανικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ

Το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι BBC δημοσίευσε συγκεκριμένες φωτογραφίες με την λεζάντα: "ο ουκρανικός στρατός υφίσταται μεγάλες απώλειες κοντά στο Μπαχμούτ".

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών εδώ και μερικές ημέρες, και όπλα δείχνουν η μαζική εκτόξευση βλημάτων του ρωσικού πυροβολικού, drones και βομβών από βομβαρδιστικά έχει καταστήσει το Μπαχμούτ στο περιβόητο “ παραλληλόγραμμο της Φαλαίζ” ( Γαλλία το 1944 όταν η συμμαχική αεροπορία έχει κονιορτοποιήσει Τρεις γερμανικές μεραρχίες σε δύο ημέρες).

Η μάχη για τον Μπαχμούτ «είναι η πιο βάναυση στην Ουκρανία», αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ, τονίζοντας τις μεγάλες απώλειες του ουκρανικού στρατού κοντά στο Αρτέμοβσκ (όπως ονομάζεται  στην Ουκρανία, Μπαχμούτ για τους Ρώσους).

Φωτογραφίες από την πρώτη γραμμή δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να σκύβουν σε ένα θαμπό, απανθρακωμένο τοπίο που θυμίζει τα φονικά πεδία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

    
Οι Ρώσοι συνεχίζουν αμείωτες τις επιθέσεις σε Ντονμπάς και Λιμάν

Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται με όλη του την ορμή στην κατεύθυνση Ντομπάς και Λιμάν, αναφέρει η έκθεση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξουδετέρωσαν περισσότερους από 40 Ουκρανούς στρατιώτες κατά την απελευθέρωση της Andreevka, ανέφερε πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν επίσης δύο άρματα μάχης και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Στην κατεύθυνση Artyomovsky, ο ρωσικός στρατός φέρεται να έχει καταλάβει το Avdeevsky, ενώ όλες οι επιχειρούμενες ουκρανικές επιθέσεις στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ, Ζαπορίζιε, Χερσώνα και Λιμάν αποκρούστηκαν και απωθήθηκαν οι Ουκρανοί.

ωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν 2 πυραυλικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υποδομής, πραγματοποίησαν 20 αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ενώ εκατοντάδες ρωσικά βλήματα εκτοξέυτηκαν από συστήματα MLRS κατά των ουκρανικών θέσεων.

Ο Ουκρανοί επιτέθηκαν σθεναρά στα μέτωπα του Ντόνετσκ, του Κρασνολιμάνσκ, του Κουπιάνσκ και του Νότιου Ντόνετσκ, ενώ ο ρωσικός στρατός απέκρουσε όλες τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Περισσότερα από 40 ουκρανικά άρματα μάχης και 5 τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν.

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ απέτυχε προσπάθεια των Ουκρανών να προελάσουν προς την κατεύθυνση του οικισμού Kuzemovka.

Περισσότερα από 60 Ουκρανοί στρατιώτες 5 τεθωρακισμένα οχήματα και 4 θωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν.
Όλα δείχνουν ότι οι Ρώσοι προετοιμάζονται για μια μαζική τεράστια χερσαία επίθεση σε όλα τα μέτωπα με την προπαρασκευή ενός τεράστιου κύματος με χρήση πυροβολικού και πυραύλων πριν επιτεθούν με άγνωστο όμως αντικειμενικό σκοπό πέρα του Ντονμπάς. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...