Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Κουρντιούμιβκα και κινούνται προς το Λιμάν-Οι Ουκρανοί υποχωρούν σε δύο περιοχές

Σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή Kurdyumivka και κινούνται ολοταχώς προς το Λιμάν, σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει αιφνιδιασμό στο ουκρανικό γενικό επιτελείο το οποίο ετοίμαζε για τον Δεκέμβριο, γενική επίθεση στην περιοχή.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την είδηση της κατάληψης της Kurdyumovka, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωί ο αναπληρωτής επικεφαλής των Ρωσόφωνων δυνάμεων Denis Pushilin.

Το Λιμάν ο επόμενος σταθμός των Ρώσων που κάνουν επίθεση εκεί που δεν τους περίμενε κανένας  

Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται με δύναμη στην κατεύθυνση Ντονμπάς και Λιμάν, αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

“Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να επικεντρώνει τις κύριες επιθετικές προσπάθειές του στις κατευθύνσεις Artyomovsky και Avdeevsky.

Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στις περιοχές των οικισμών Stelmakhovka, Belogorovka, Bakhmutskoye, Pervomayskoye, Nevelskoye και Maryinka.

Στις κατευθύνσεις Ζαπορίζιε και Κουπιάνσκ, τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν αμυντικές επιχειρήσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 2 πυραυλικές επιθέσεις, πραγματοποίησαν 47 αεροπορικές επιδρομές και 35 επιθέσεις με συστήματα MLRS.

Η απειλή πυραυλικών επιδρομών σε εγκαταστάσεις ενεργειακού συστήματος και ζωτικής σημασίας υποδομές σε ολόκληρη την Ουκρανία παραμένει”, καταλήγει η ανακοίνωση του ουκρανικού γενικού επιτελείου.

Πανέτοιμοι 300.000 Ρώσοι έφεδροι για την τελική επίθεση στην Ουκρανία

“Στο πλαίσιο της μερικής κινητοποίησης, περίπου 3.000 εκπαιδευτές εκπαίδευσαν περισσότερους από 300.000 ανθρώπους”, δήλωσε πριν λίγο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

«Περίπου 3.000 εκπαιδευτές έχουν συμμετάσχει στη μάχιμη εκπαίδευση νέων στρατιωτικών σχηματισμών, σε περισσότερα από εκατό πεδία εκπαίδευσης στο έδαφος της χώρας μας και της Λευκορωσίας. Πάνω από 300.000 έφεδροι, συμπεριλαμβανομένων εθελοντών, έχουν εκπαιδευτεί μέσα σε δύο μήνες", τόνισε ο ίδιος δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Μόσχας για γενική επίθεση πριν τους Ουκρανούς.

Υποχωρούν οι Ουκρανοί σε οικισμό μετά την σύγκρουση με την ρωσική Wagner

Η υποχώρηση του ουκρανικού στρατού κατά τη διάρκεια σοβαρών συγκρούσεων μεταξύ των μελών της Wagner και των ουκρανικών στρατευμάτων στα περίχωρα περιοχής στο Μπαχμούτ είναι γεγονός.

Ο ουκρανικός στρατός άρχισε να υποχωρεί στα δυτικά προάστια αυτού του οικισμού.

Ο βασικός λόγος για την υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων είναι η έλλειψη υποστήριξης, καθώς και η μη ικανότητα να διεξάγουν επιχειρησιακή παρακολούθηση της κατάστασης στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά μέλη της Wagner, έχοντας ήδη εντοπίσει τις αμυντικές θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων Ουκρανία, διεξάγουν εντατικές επιθέσεις.

Ήδη προχθές έχουν εμφανιστεί ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι και το Disputable τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες διαψεύστηκαν αργότερα από τον επικεφαλής της Wagner Yevgeny Prigozhin, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιες δηλώσεις είναι βιαστικές, αν και ταυτόχρονα, οι μάχες στην περιοχή αυτές είναι πραγματικά πολύ σκληρές.

Μετακίνηση ουκρανικών αρμάτων μάχης προς το Μπαχμούτ για να σωθεί ότι σώζεται

Μια μεγάλη φάλαγγα ουκρανικών αρμάτων μάχης κινείται προς την κατεύθυνση του Μπαχμούτ.

Πρόκειται για τουλάχιστον 10 άρματα μάχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εθεάθηκαν να κινούνται προς την κατεύθυνση του Μπαχμούτ.

Αυτή η κίνηση αφορά κατά πάσα πιθανότητα, άμεση ενίσχυση των ουκρανικών θέσεων προς αυτή την κατεύθυνση, αφού έχει δημιουργηθεί εδώ μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό.

Σε βίντεο, φαίνεται η στιγμή της μεταφοράς σημαντικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Μπαχμούτ.

Είναι γνωστό ότι το βίντεο τραβήχτηκε λίγα χιλιόμετρα από την πόλη και ως εκ τούτου δεν είναι ακόμη δυνατό να καθοριστούν οι θέσεις των αρμάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, με τη βοήθεια πρόσθετων αρμάτων μάχης, η Ουκρανία προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα χτυπήματος από τον ρωσικό στρατό και τις μονάδες της Wagner από το νότο.
Η κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ είναι κρίσιμη.

Σύμφωνα με Ρώσους και δυτικούς αναλυτές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να εγκαταλείψουν αυτή την πόλη, καθώς διαφορετικά οι απώλειες για τον ουκρανικό στρατό θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγάλες.

https://youtu.be/R40Mb8Z0c7I

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν επίθεση τον Δεκέμβριο αλλά τους προλαβαίνουν οι Ρώσοι

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζουν νέα μεγάλης κλίμακας επίθεση στα μέσα Δεκεμβρίου, αναφέρουν πηγές.

Στο πλαίσιο της μεταφοράς μεγάλου αριθμού ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Χάρκοβο, υπάρχει η πληροφορία ότι τα ουκρανικά στρατεύματα σχεδιάζουν να οργανώσουν μια άλλη μεγάλη επίθεση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αναμενόμενες μετεωρολογικές συνθήκες, οι ειδικοί κατονομάζουν την πιο πιθανή χρονική περίοδο για επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας την περίοδο από τις 10 έως τις 25 Δεκεμβρίου, δηλαδή λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα.

Κατά πάσα πιθανότητα, τα ουκρανικά στρατεύματα σκοπεύουν, πρώτα απ 'όλα, να αποκτήσουν τον έλεγχο σε ολόκληρη την επικράτεια της περιοχής του Χάρκοβο με πρόσβαση στα σύνορα με την περιοχή του Μπέλγκοροντ.
Στο μέλλον, αυτό θα επιτρέψει στα ουκρανικά στρατεύματα να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της γραμμής Svatovo-Kremennaya, η οποία, δεδομένου του τρέχοντος αριθμού ουκρανικών δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή, δημιουργεί πραγματική απειλή για μια σημαντική ανακάλυψη.

Ωστόσο, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πρόσφατη δήλωση του Ρώσου ειδικού Boris Rozhin ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επίθεση στην περιοχή Belgorod, καθώς η περιοχή Kharkiv, όπου αναπτύσσονται σημαντικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνορεύει με το Belgorod.

Την ίδια στιγμή αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε :"η Ρωσία εκτοξεύει σκόπιμα πυραύλους Κρουζ χωρίς πυρηνικές κεφαλές κατά στόχων στην Ουκρανία, για να προσπαθήσει να εξαντλήσει τα ουκρανικά αποθέματα αεράμυνας", δείγμα σύμφωνα με άλλους ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να κάνει γενική επίθεση πολύ σύντομα.

Με λίγα και απλά λόγια αυτόν τον μήνα που έρχεται θα κριθούν πάρα πολλά για τον πόλεμο της Ουκρανίας, με στόχο  την κατάπαυση του πυρός κάποια στιγμή, για  την υπογραφή συνθήκη ειρήνης αργότερα. Μέχρι τότε όμως δυστυχώς θα χαθούν πολλές ανθρώπινες ζωές και από τις δύο πλευρές, ενώ  οι άμαχοι κινδυνεύουν πιο πολύ από όλους.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ