Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Το Κίεβο θα μπορούσε να πάρει βόμβες SDB που εκτοξεύονται από HIMARS

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προμηθεύσουν την εκτοξευόμενη βόμβα μικρής διαμέτρου (GLSDB) στο Κίεβο, μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερο πόνο για τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Το Reuters ανέφερε στις 28 Νοεμβρίου 2022 ότι το Πεντάγωνο εξετάζει μια πρόταση της Boeing να προμηθεύσει στην Ουκρανία φτηνές, μικρές βόμβες ακριβείας τοποθετημένες σε άφθονες ρουκέτες, επιτρέποντας στο Κίεβο να χτυπήσει πολύ πίσω από τις ρωσικές γραμμές, καθώς η Δύση αγωνίζεται να καλύψει τη ζήτηση για περισσότερα όπλα.

Το GLSDB είναι μια εκτοξευόμενη από το έδαφος παραλλαγή της βόμβας εκτόξευσης αέρος GBU-53/B Small Diameter Bomb (SDB). Η SDB, με τη σειρά της, είναι μια βόμβα ολίσθησης 250 lb με εμβέλεια 93 μιλίων (150 χιλιομέτρων) που διαθέτει μια εκρηκτική κεφαλή AFX-757 36 lb (16 κιλά).

Το GLSDB έχει ελαφρώς μικρότερη εμβέλεια 62 μιλίων (100 χιλιομέτρων). Το SDB χρησιμοποιεί αδρανειακή πλοήγηση με τη βοήθεια GPS για να χτυπήσει τον στόχο με πιθανό κυκλικό σφάλμα (CEP) 16–26 πόδια (5–8 μέτρα). Μια παραλλαγή του SDB μπορεί να μεταβεί σε θερμικό ή ραντάρ αναζήτησης όταν πλησιάζει τον στόχο για να διευκολύνει την αναγνώριση του στόχου, επιτρέποντάς του να χτυπήσει κινητούς στόχους όπως τανκς, οχήματα και κινητές θέσεις διοίκησης.

Το GLSDB εκτοξεύεται χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS). Μόλις ο πύραυλος φτάσει σε ένα προ-υπολογισμένο ύψος, ο SDB αποχωρίζεται από τον κινητήρα πυραύλων του και αναπτύσσει το φτερό του για να πέσει στον στόχο.

Η βόμβα ακολουθεί μια προ-προγραμματισμένη τροχιά για να χτυπήσει τον στόχο από οποιαδήποτε επιθυμητή κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας υψηλές ή χαμηλές γωνίες επίθεσης. Το SDB μπορεί να πετάξει γύρω από το έδαφος για να χτυπήσει στόχους που θωρακίζονται από το έδαφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ