Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Εννέα ρωσικά βομβαρδιστικά με πυραύλους Х-101 προκαλούν κόλαση σε Κίεβο, Χάρκοβο, και Οδησσό (Βίντεο)

Πριν λίγο σε ρωσικά και ουκρανικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε ότι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 εξαπέλυσαν κύμα πυραυλικών επιθέσεων στο νότο της Ουκρανίας, αλλά και στο ίδιο το Κίεβο με πυραύλους Κρουζ  Х-101 .

Οι σειρήνες της ουκρανικής αεράμυνας ουρλιάζουν και προειδοποιούν τον κόσμο να κρυφτεί στα καταφύγια, για να σωθεί αφού 9 ρωσικά βομβαρδιστικά εξαπολύουν κύμα πυραύλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κόσμος στο Κίεβο τρέχει στο μετρό πανικόβλητος από τις εκρήξεις.

Σύμφωνα με ουκρανική πηγή, “σήμανε συναγερμός στις περιοχές Dnepropetrovsk, Nikolaev, Odessa, Poltava, Sumy και Kharkiv, ενώ ταυτόχρονα οι Ρώσοι εξαπέλυσαν κύμα επιθέσεων με πυραύλους Κρουζ κατά ουκρανικών στόχων με πρώτο θύμα φυσικά τους άμαχους”.

«Πάνω από τους μισούς κατοίκους του Κιέβου είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τη μαζική επίθεση ρωσικών πυραύλων», ανακοίνωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο Ουκρανός επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Mykolaiv, ανέφερε : "ξεκίνησε πυραυλικό κύμα επιθέσεων μετά τις 12:00 για την Οδησσό, το Μικολάιβ και τη Χερσώνα. Εννέα ρωσικά αεροσκάφη Tu-95 είναι στον αέρα".

Σε μια ενημέρωση στο κέντρο μέσων ενημέρωσης Ukraine-Ukrinform, ο Κιμ σημείωσε ότι από τις 12:00 υπάρχουν ρωσικοί πύραυλοι στον ουρανό της Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης της Περιφέρειας του Μικολάιβ ανέφερε για πέντε εκτοξεύσεις στις 12:28, με τους πυραύλους να εκτοξεύονται από διαφορετικά αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας από το αεροδρόμιο της Μαριούπολης.

Οι μάχες συνεχίζονται στο έδαφος της Ουκρανίας

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν επίθεση από τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή Novoselovsky στο LPR.

«Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, πυρά πυροβολικού και πλήγματα από συστήματα TOS-1 απέτρεψαν μια απόπειρα επίθεσης από μηχανοκίνητο λόχο πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Novoselovskoye στο Λουχάνσκ», ανακοίνωσε η Μόσχα.

Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν περισσότεροι από 30 στρατιωτικοί, δύο οχήματα.

Ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται με μανία στα μέτωπα του Κουπιάνσκ, Λιμάν και Νότιο Ντονιέτσκ, και έχουμε ομηρικές μάχες καθημερινά.

Υπενθυμίζουμε ότι αμερικανικές πηγές αποκάλυψαν το σχέδιο του Ρώσου πτεράρχου Σουροβίκιν για ισοπέδωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μέσα σε 60 ημέρες με ευρεία χρήση πυραύλων τύπου Κρουζ και drone-kamikaze.

«Οι συνεχιζόμενες πυραυλικές επιθέσεις στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας θα ασκήσουν τεράστια πίεση στο Κίεβο και στους υποστηρικτές του στη Δύση, αφού θα απαιτηθεί μια μαζική εισροή βοήθειας που θα χρειαστεί για να κρατηθεί ο ουκρανικός πληθυσμός στη ζωή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και μια περαιτέρω μεγάλη εκροή Ουκρανών προσφύγων στην Ευρώπη παραμένει πιθανότατα», ανέφερε το Military Watch και αυτό ακριβώς διαπιστώνεται.

Από την άλλη πλευρά το  ΝΑΤΟ δημιούργησε μια στρατιωτική δύναμη 90.000 στρατιωτών σε Πολωνία και Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένων 40.000 Αμερικανών, 30.000 Πολωνών και 20.000 Ρουμάνων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εμπιστευτικών πληροφοριών, η Μόσχα, με τη σειρά της, προειδοποίησε την Ουάσιγκτον μέσω του Σάλιβαν ότι, η είσοδος της αμερικανικής-πολωνο-ρουμανικής αποστολής στο Nenko θα σήμαινε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ