Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κόλαση πυρός από Тupolev! Οι Ρώσοι ισοπεδώνουν Κίεβο, Οδησσό, Σούμι

Όπως αποδεικνύεται στην πράξη η συνάντηση εκπροσώπων της CIA και της αντίστοιχης ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών SVR στην Κωνσταντινούπολη, δεν είχε θετικά αποτελέσματα για τον πόλεμο της Ουκρανίας. 

Πριν μία ώρα στις 15 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε αεροπορικός συναγερμός στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, και παράλληλα έχουμε κύμα ρωσικών πυραύλων Κρουζ από βομβαρδιστικά αεροσκάφη Тu-95.

Σύμφωνα με ουκρανική πηγή, σήμανε συναγερμός στις περιοχές Dnepropetrovsk, Nikolaev, Odessa, Poltava, Sumy και Kharkiv, ενώ ταυτόχρονα οι Ρώσοι εξαπέλυσαν κύμα επιθέσεων με πυραύλους Κρουζ κατά ουκρανικών στόχων με πρώτο θύμα φυσικά τους άμαχους.

Επιπλέον, οι σειρήνες ήχησαν σε περιοχές που ελέγχονται από το Κίεβο σε Ζαπορίζιε και Χερσώνα.

Αναφέρθηκε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην Νικόπολη στην περιοχή Ντνεπροπετρόφσκ της Ουκρανίας.

Όπως εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτή ήταν μια απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, ειδικότερα, ήταν μια έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας.

 

Ο  πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού στρατηγός Ρίτσαρντ Ντάνατ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει «μαζική επίθεση πυροβολικού» στη Χερσώνα.

Ο Ντάνατ είπε ότι η κατάσταση σε αυτή την πόλη της νότιας Ουκρανίας είναι «επικίνδυνη» και ότι οι ρωσικές δυνάμεις «έχασαν τη μάχη πριν από μήνες, όχι μέρες ή εβδομάδες πριν».

«Η προσπάθειά τους να φτάσουν στην Οδησσό από τη Μαριούπολη μέσω Χερσώνα και Νικολάεφ και να απειλήσουν τη Μολδαβία και την Ουκρανία να καταλάβουν ολόκληρη τη νότια ακτή, απέτυχε πριν από μήνες, όχι τώρα», είπε ο Ντάνατ.

Προειδοποίησε ότι τώρα αναμένεται από τους Ρώσους να προετοιμάσουν τις αμυντικές τους θέσεις που εξακολουθούν να κρατούν στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

"Ανησυχώ ότι οι κάτοικοι της Χερσώνας, παρασυρμένοι από την ευφορία, θα αρχίσουν τώρα να κυκλοφορούν στην πόλη σαν να είναι όλα φυσιολογικά. Αλλά νομίζω ότι οι Ρώσοι θα εξαπολύσουν επιθέσεις στην πόλη που θα διαρκέσουν για κάποιο χρονικό διάστημα", ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Μάχες Ρώσων μισθοφόρων και ουκρανικών δυνάμεων

Στιγμιότυπα βίντεο από στενή μάχη μεταξύ της PMC Wagner και των ουκρανικών στρατευμάτων εμφανίστηκαν σε βίντεο.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ομάδες της «Wagner», επιτέθηκαν στον οικισμό Bakhmut.

Η μάχη αποδείχθηκε ομηρική μεταξύ των μαχητών των δύο πλευρών της σύγκρουσης, και η απόσταση ήταν μόνο περίπου 2-3 ​​μέτρα.

Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική επίθεση των μελών της Wagner, τα οποία κατάφεραν να καταλάβουν αμυντική θέση του ουκρανικού στρατού και να αιχμαλωτίσουν έναν στρατιώτη, ο οποίος, στο μέλλον, πιθανότατα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημειωτέον ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες μεμονωμένες οχυρωμένες θέσεις στα περίχωρα του Μπαχμούτ, ωστόσο, εμποδίζουν σοβαρά τη διαδικασία κίνησης προς την πόλη, λόγω της αλληλοεπικάλυψης των κατευθύνσεων πυρός.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι εξόντωσαν 1400 Ουκρανούς στρατιώτες   

Τα ρωσικά στρατεύματα εξουδετέρωσαν 1.400 Ουκρανούς στρατιώτες στις μάχες της Πάβλοβκα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Επίσης, η ουκρανική πλευρά έχασε:

  • δύο αεροσκάφη Su-25.
  • ελικόπτερο Mi-8;
  • 12 άρματα μάχης
  • 27 οχήματα μάχης πεζικού.
  • 30 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
  • έξι συστήματα ρυμουλκούμενου πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων δύο αμερικανικών συστημάτων πυροβολικού M777.
  • περισσότερα από 25 οχήματα διαφόρων σκοπών.
  • 28 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

«Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο.

Οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν αφού οχυρωθούν στην απέναντι πλευρά του Δνείπερου να κτυπήσουν τους Ουκρανούς στρατιώτες με μαζικούς βομβαρδισμούς αεροσκαφών, μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, εκτοξευτών πυραύλων και βαρέως πυροβολικού για να προκαλέσουν πολλά θύματα.

Όλα όμως θα παιχθούν στην ρωσική επίθεση της Άνοιξης, αν οι Ρώσοι αποτύχουν, τότε ο κίνδυνος για αυτούς μετά την εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να φτάσει μέχρι τα ρωσικά σύνορα.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ