Ένοπλες Συρράξεις

Τουρκικό χτύπημα drone στη ΒΑ Συρία σκότωσε δύο αμάχους (Βίντεο)

Αργά στις 24 Οκτωβρίου, ένα τουρκικό μαχητικό drone πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην πόλη Καμίσλι στη βόρεια επαρχία Αλ-Χασάκα της Συρίας.

Πηγή είπε ότι το drone έπληξε μια στρατιωτική θέση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων. Ωστόσο, άλλες πηγές ανέφεραν ότι στόχος ήταν ένα κέντρο της πολιτικής πτέρυγας της ομάδας, της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου, η ANNES ισχυρίστηκε ότι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Αλ-Καμίσλι.

Η θανατηφόρα επίθεση με drone ήταν η πιο πρόσφατη σε μια σειρά τουρκικών επιθέσεων στις περιοχές επιρροής των SDF στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Το χτύπημα μπορεί να προοριζόταν ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις των SDF και των θυγατρικών τους στην ύπαιθρο του βόρειου Χαλεπίου κατά του τουρκικού στρατού και των πληρεξουσίων του. Έχουν σημειωθεί τέσσερις επιθέσεις σε τουρκικές βάσεις στην περιοχή από τις αρχές Οκτωβρίου. Κανένα από αυτά δεν είχε θύματα.

Η Τουρκία προφανώς προσπαθεί να αποτρέψει τις SDF με την αεροπορική της δύναμη. Μόλις πριν από λίγους μήνες, η Άγκυρα ήθελε να ξεκινήσει μια νέα μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της ομάδας. Ωστόσο, οι πιέσεις από τη Ρωσία, το Ιράν και ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες προφανώς ανάγκασαν την Άγκυρα να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ