Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ισραηλινές επιδρομές στη Συρία! Βομβάρδισαν συστοιχίες αεράμυνας στη Δ. Δαμασκό (upd)

Νέα ενημέρωση

Ένας Σύριος στρατιώτης τραυματίστηκε και στρατιωτικό υλικό καταστράφηκε ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι ισραηλινοί πύραυλοι φέρεται να αναχαιτίστηκαν από συριακά συστήματα αεράμυνας, σύμφωνα με την έκθεση.

Αυτή η αεροπορική επιδρομή ήταν η πρώτη επίθεση που αναφέρθηκε εδώ και ένα μήνα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την Κυριακή ότι ένας σταθμός ραντάρ YLC-6M που ανήκε στον συριακό στρατό καταστράφηκε σε αυτές τις επιδρομές.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται σπάνια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τα περισσότερα πλήγματα να γίνονται το βράδυ ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το τελευταίο πλήγμα κατά τη διάρκεια της ημέρας για το οποίο κατηγορήθηκε το Ισραήλ αναφέρθηκε στα τέλη Αυγούστου με τα πλήγματα να στοχεύουν θέσεις κοντά στο Μασιάφ, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών της Συρίας.

Αρχικό κείμενο

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν τη δυτική περιοχή της συριακής πρωτεύουσας, Δαμασκού, και οι προκαταρκτικές πληροφορίες αναφέρουν στόχευση συστοιχιών αεράμυνας που ανήκουν στο καθεστώς Άσαντ.

Αυτή η επιδρομή έρχεται περίπου δύο ημέρες μετά από αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο αποθήκες όπλων κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού και στην περιοχή Σαγιέντα Ζαϊνάμπ, νότια της συριακής πρωτεύουσας, Δαμασκού.

Η αντιαεροπορική άμυνα του Συριακού Αραβικού Στρατού απέκρουσε μια ισραηλινή πυραυλική επίθεση που στόχευσε μια σειρά από θέσεις στα περίχωρα της Δαμασκού και κατέρριψε τους περισσότερους από τους εχθρικούς πυραύλους, ανέφερε την Παρασκευή το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA.

«Σχεδόν στις 23.03 της Παρασκευής, 21 Οκτωβρίου 2022, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε επίθεση με πυραύλους από τη βορειοανατολική κατεύθυνση της Τιβεριάδας, στοχεύοντας ορισμένα σημεία κοντά στη Δαμασκό», δήλωσε στο SANA μια στρατιωτική πηγή.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η αεράμυνα αντιμετώπισε την επίθεση των πυραύλων και κατέρριψε τους περισσότερους από αυτούς καθώς οι απώλειες περιορίστηκαν σε υλικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ