Ένοπλες Συρράξεις

Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ: Μετά από τα F-35, F-16 και Boeing CH-47 Chinook τώρα καθηλώνει όλα τα Lockheed C-130H Hercules

Δεν σταματούν τα προβλήματα για την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, καθώς ένα ακόμη πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Συγκεκριμένα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει ακινητοποιήσει όλα τα Lockheed C-130H Hercules , αλλά και παράγωγα με ειδικές αποστολές, όπως τακτική υποστήριξη ή ηλεκτρονικό και ψυχολογικό πόλεμο . Η προέλευση αυτής της απόφασης, οφείλεται  από μια βλάβη στον κινητήρα, που βρίσκεται στο επίπεδο των ελίκων . Το Πεντάγωνο, ελπίζει για επιστροφή στην κανονικότητα γύρω στα μέσα Οκτωβρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι, μετά από την καθήλωση των αεροσκαφών F-35 λόγω ελαττωματικότητας εξαρτήματος του εκτινασσόμενου καθίσματος, νέος συναγερμός είχε σημάνει στην Αμερικανική πολεμική αεροπορία, μετά από ατύχημα που συνέβη σε αεροσκάφος F-16 με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ιπτάμενος.

Στο Πενταπόσταγμα σε άρθρο μας: Νέος συναγερμός: Εκτινασσόμενα καθίσματα του F-16 βρέθηκαν με πλαστά εξαρτήματα – Ποιους άλλους τύπους αμερικανικών μαχητικών επηρεάζει, αναφέραμε ότι μια έρευνα της Πολεμικής Αεροπορίας για μια θανατηφόρα συντριβή μαχητικού αεροσκάφους το 2020, ανακάλυψε  ότι βασικά εξαρτήματα του εκτινασσόμενου καθίσματος του πιλότου, μπορεί να ήταν πλαστά.

Αυτό το μείζον πρόβλημα, ήρθε μετά από ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισε η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ με τα καθίσματα του  F-35, με αποτέλεσμα να έχουμε και σε αυτά την καθήλωσή τους.

Στο Πενταπόσταγμα σε άρθρο μας :  Πόσα F-35 έχουν μη λειτουργικά εκτινασσόμενα καθίσματα, αναφέραμε ότι οι ανησυχίες για ελαττωματικά φυσίγγια έχουν επηρεάσει και την επιχείρηση εκπαίδευσης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. 

Σαν να μη έφταναν αυτά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Αμερικανικό Πεντάγωνο, ήρθε και η καθήλωση ολόκληρου του στόλου των  ελικοπτέρων Chinook του αμερικανικού στρατού, μετά από αναφορές για πυρκαγιές στους κινητήρες.

Στο Πενταπόσταγμα σε άρθρο μας : Τι έχουν τα Chinook; Γιατί καθηλώνουν και αυτά άρον άρον οι Αμερικανοί μετά τα F-35, αναφέραμε ότι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο στόλος των ελικοπτέρων Boeing CH-47 Chinook (περίπου 400 ελικόπτερα), είχε καθηλωθεί στο έδαφος μετά από πολλές πυρκαγιές στους κινητήρες που αναφέρθηκαν. Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή θάνατοι κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε από τα περιστατικά.

Τώρα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ  αντιμετωπίζει ακόμη ένα σοβαρό τεχνικό  πρόβλημα, που   έχει σαν αποτέλεσμα να καθηλώσει όλα τα Lockheed C-130H Hercules. 

 Εντόπισαν την αστοχία στη λίπανση των ελίκων του C-130H1, ως διαρροή σε επίπεδο ενός εξαρτήματος της προπέλας. Είναι ένα μικρό ουσιαστικό μηχανικό μέρος, αφού είναι υπεύθυνο για τη λίπανση της  προπέλας του αεροπλάνου. 

Χωρίς να διαφαίνεται τέλος για την καθήλωση σχεδόν ολόκληρου του στόλου των παλαιότερων C-130H Hercules, η Πολεμική Αεροπορία στρέφεται σε άλλα αεροσκάφη και προσπαθεί να βρει άλλους τρόπους αντιμετώπισης, για να διατηρήσει τις αποστολές κινητικότητάς της σε κίνηση.

Αλλά η Πολεμική Αεροπορία, δεν μπορεί να πει πόσο καιρό θα περάσει μέχρι τα περισσότερα ή όλα τα καθηλωμένα C-130H να επιστρέψουν στον αέρα. Ανταλλακτικά για την λήξη των καθηλωμένων αεροσκαφών   είναι ελλιπή.

Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία προσπαθεί να βρει πώς μπορεί να μεταφέρει νεότερα ανταλλακτικά συγκροτήματα έλικα σε καθηλωμένα C-130H γρηγορότερα, σταθμίζοντας ποια καθηλωμένα αεροπλάνα είναι ασφαλή να επιστρέψουν στην κατάσταση πτήσης με τα παλαιότερα συγκροτήματα έλικα άθικτα και δίνοντας προτεραιότητα στις αποστολές.

Ο εκπρόσωπος του Air Mobility Command Maj. Beau Downey, είπε σε email στο Defense News, ότι η υπηρεσία έχει αρκετή ικανότητα αερομεταφοράς για να καλύψει τις απαιτήσεις της υπηρεσίας σε όλο τον κόσμο, ενώ μεγάλο μέρος του στόλου C-130H είναι εκτός λειτουργίας.

Αλλά η διοίκηση, δεν ήταν σε θέση να πει πόσο χρόνο θα μπορούσε να πάρει πριν τα περισσότερα ή όλα τα C-130H θα πετάξουν ξανά, ή πόσα αεροσκάφη έχουν ολοκληρώσει τις επιθεωρήσεις.

Απορίας άξιον, είναι ότι ο κατασκευαστής ελίκων Collins Aerospace είπε ότι, το πρόβλημα με τους έλικες προέκυψε αφού η εταιρεία τους παρέδωσε στην Πολεμική Αεροπορία. «Αυτό είναι ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά την παράδοση, μετά από μια διαδικασία συντήρησης που πραγματοποιήθηκε εκτός του δικτύου Collins Aerospace», δήλωσε εκπρόσωπος της Collins σε ένα email στο Defense News.

Ευτυχώς για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ , η πλειονότητα των C-130H   βρίσκονται στις τάξεις της Διοίκησης Εφέδρων της Αεροπορίας και της Εθνοφρουράς . Επομένως, η επιχειρησιακή δράση επηρεάζεται λιγότερο από αυτή την ακινητοποίηση των αεροσκαφών μεταφοράς φορτίου, από ότι αν επρόκειτο για μονάδες πρώτης γραμμής.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...