Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κρίσιμες αποφάσεις! Στρατιωτικός αναλυτής: Με αυτούς τους τρόπους θα απωθήσουμε τους Ουκρανούς από την Χερσώνα

''Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αναστέλλουν την προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη δεξιά όχθη του Δνείπερου στις περιοχές Dudchan και Sukhoi Stavka, χρησιμοποιώντας την αεροπορία τους, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν'' , δήλωσε στην εφημερίδα VZGLYAD ο στρατιωτικός αναλυτής Μιχαήλ Ονουφριένκο, σχολιάζοντας την κατάσταση στην περιοχή.

«Οι δικοί μας, κατέλαβαν την άμυνα κοντά στο Dudchany,  και υπάρχουν πολλές ενισχύσεις στο μέτωπο, αλλά η κατάσταση συνεχώς μεταβάλλεται.  Δυσκολία παρουσιάζει και η περιοχή του Αρχηγείου Σουχόι, που έχει ήδη γίνει νεκροταφείο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Ωστόσο, αυτό το έδαφος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του εχθρού'', δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Μιχαήλ Ονουφριένκο.

Σύμφωνα πάντα με τον ειδικό, ''Οι Ουκρανοί μαχητές έχουν δημιουργήσει διάβαση στην περιοχή και τραβούν τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος της. Αυτό δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο πλευρικής επίθεσης στο Νταβίντοβ Μπροντ, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό συνεχείς εχθρικές επιθέσεις''. 

''Προφανώς, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα ήθελαν επίσης να χτυπήσουν από την κατεύθυνση του Αρχηγείου Σουχόι, κάτι που θα τους έδινε την ευκαιρία να περικυκλώσουν την ομάδα μας και να την αναγκάσουν να εγκαταλείψει αυτόν τον τομέα του μετώπου στη δεξιά όχθη του Δνείπερου. Η πρωτοβουλία βρίσκεται ακόμα στα χέρια του εχθρού'', λέει ο ειδικός.

Τι πρέπει να κάνουμε 

''Πρώτον, είναι η προσέλκυση πρόσθετων αεροπορικών δυνάμεων. Είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτούμε τον καλό καιρό και να πραγματοποιήσουμε μαζικούς βομβαρδισμούς και επιδρομές στις θέσεις του εχθρού'', προτείνει ο ειδικός. 

''Λοιπόν, το ανθρώπινο δυναμικό έχει μεγάλη σημασία. Είναι απλώς ζωτικής σημασίας για εμάς να αυξήσουμε γρήγορα την ομαδοποίηση προκειμένου όχι μόνο να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, αλλά και να ωθήσουμε την APU πέρα ​​από τον ποταμό Ingulets. Αυτή, από την άποψη της μάχης, είναι μια πιο πλεονεκτική θέση για εμάs'', κατέληξε. 

Υπενθυμίζουμε, πως το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι έκανε την εξής δήλωση: ''Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέλαβαν το χωριό Myrolyubovka και το χωριό Arkhangelskoye στην περιοχή της Χερσώνας''

Την Τετάρτη, ο Stremousov είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα διαπερνούν κατά μήκος του Δνείπερου προς την κατεύθυνση του οικισμού Dudchany, αλλά η προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακόπηκε από τη ρωσική αεροπορία. ''Αν και οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η κατάσταση στην περιοχή παραμένει δύσκολη'',  δήλωσαν ειδικοί σε συνέντευξη τους στην εφημερίδα VZGLYAD.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ