Ένοπλες Συρράξεις

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά Πούτιν: Μας γυρνά σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας (βίντεο)

Η Φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τις ενέργειες του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία που συνιστούν όπως είπε «πισωγύρισμα σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας».
«Η επίθεση του Πούτιν αποτελεί προσπάθεια ανατροπής της ιστορίας και πισωγυρίσματος» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν και επεσήμανε ότι η ιστορία της Δημοκρατίας δεν είναι γραμμική.

Όπως τόνισε με νόημα η ντε Λάιεν οι «Ελλήνες πολέμησαν για την ελευθερία τους και μια Δημοκρατία πολεμά για την κυριαρχία της. Η Δημοκρατία θα νικήσει και πάλι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμως επεσήμανε πως «τραγωδίες επαναλαμβάνονται» και πως πολλοί Ευρωπαίοι «υποτιμούν τις διαστάσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Για πάνω από 70 χρόνια η Γηραιά Ήπειρος πορεύεται στο δρόμο της Δημοκρατίας».

«Η Δημοκρατία δεν έχει πάντα γραμμική πορεία. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την Ουκρανία από τη ρωσική επιθετικότητα. Να παλέψουμε για να βοηθήσουμε κάθε Δημοκρατία.Η δύναμη ανήκει στους πολίτες, όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και την ελευθερία του λόγου. Αυτές τις αρχές είχε και η Ελληνική Δημοκρατία.

Δημοκρατία σημαίνει φυλετική ισότητα, ισότητα ευθυνών. Η δημοκρατία είναι υπόσχεση. Μπορεί να μην είναι τέλεια, στοχεύει όμως στην τελειότητα».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...