Ένοπλες Συρράξεις

Ντόμινο! Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν drone με την Ινδία ενώ στέλνουν αεροπλανοφόρο στη Νότια Κορέα – Η Κίνα απαντά με επέκταση βάσης υποβρυχίων της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία θα αναπτύξουν από κοινού drones , δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου την Πέμπτη, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει στενότερους δεσμούς με το Δελχί ως τρόπο αντιμετώπισης της Κίνας.

Με το βλέμμα στην Κίνα

Η Ινδία θα κατασκευάσει αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και θα τα εξάγει σε άλλες χώρες της περιοχής της, είπε ο αξιωματούχος. Το Δελχί θέλει να διαφοροποιήσει τα όπλα του, τα οποία είναι κυρίως ρωσικής κατασκευής, και επίσης να αναπτύξει τη δική του αμυντική βιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Και θέλουμε να υποστηρίξουμε την Ινδία και στα δύο μέτωπα και το κάνουμε», είπε ο Eli Ratner , βοηθός υπουργός Άμυνας για υποθέσεις ασφάλειας Ινδο-Ειρηνικού, σε μια ομάδα δημοσιογράφων και εμπειρογνωμόνων στον τομέα της άμυνας.

«Σε πρακτικούς όρους, αυτό σημαίνει ότι θα συνεργαστούμε στενά με την Ινδία, για τη συμπαραγωγή και τη συν-ανάπτυξη δυνατοτήτων που θα υποστηρίξουν τους στόχους εκσυγχρονισμού της άμυνας της ίδιας της Ινδίας», είπε ο Ratner και συνέχισε: «Η Ινδία, μπορεί στη συνέχεια να εξάγει στους εταίρους μας σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας σε προσιτές τιμές».

Ο Ratner ανέφερε τη δυνατότητα ανάπτυξης drones που εκτοξεύονται από αεροπλάνα και συστήματα άμυνας κατά των drones . Είπε επίσης ότι, το Πεντάγωνο εξετάζει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, «ευκαιρίες για συμπαραγωγή μεγάλων δυνατοτήτων», αλλά δεν είπε ποιες.

«Έχουμε καλές συνομιλίες με τους ομολόγους μας στην ινδική κυβέρνηση στα υψηλότερα επίπεδα, σχετικά με τις αντίστοιχες προτεραιότητές μας από αυτή την άποψη, και ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα να ανακοινώσουμε σε αυτό το μέτωπο σε λίγο καιρό», δήλωσε ο Ratner.

Οι δεσμοί μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας, ήταν προβληματικοί για πολλά χρόνια, αλλά η κοινή τους επιφυλακτικότητα για μια επιθετική Κίνα,  έφερε τις χώρες πιο κοντά υπό τον πρωθυπουργό Narendra Modi και τον πρώην πρόεδρο Donald Trump .

Το 2016, οι Ηνωμένες Πολιτείες όρισαν την Ινδία ως «μεγάλο αμυντικό εταίρο» και έκτοτε, οι δύο χώρες έχουν υπογράψει συμφωνίες που διευκολύνουν τη μεταφορά όπλων κορυφαίας ποιότητας και εμβαθύνουν τη στρατιωτική συνεργασία.

Επέκταση  κινεζικής βάσης υποβρυχίων

Η Κίνα επεκτείνει τη βάση των υποβρυχίων της στην άκρη της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν ότι κατασκευάζει δύο νέες προβλήτες.

Οι εικόνες της ναυτικής βάσης Yulin στο νότιο άκρο του νησιού Χαϊνάν της Κίνας, που λήφθηκαν από τη Maxar Technologies στις 31 Ιουλίου και δημοσιεύτηκαν στο Google Earth, δείχνουν τη δομή για δύο νέες προβλήτες υπό κατασκευή, που προστίθενται στις τέσσερις υπάρχουσες προβλήτες στην τοποθεσία.

Οι νέες προβλήτες κατασκευάζονται στα βόρεια και νότια των υφιστάμενων προβλητών, που συνδέονται με αυτό που φαίνεται να είναι πρόσφατα ανακτημένο έδαφος. Ένας βυθοκόρος φαίνεται στις δορυφορικές εικόνες δίπλα στη νέα βόρεια προβλήτα.

Αυτό έχει μήκος 573 πόδια και πλάτος 67 πόδια, σύμφωνα με το εργαλείο μέτρησης του Google Earth, ενώ η νότια προβλήτα έχει μήκος 780 πόδια και έχει παρόμοιο πλάτος με το βόρειο αντίστοιχο.

Η βάση είναι μέρος ενός μεγάλου ναυτικού συγκροτήματος, που στεγάζει τον Στόλο της Νότιας Θάλασσας του Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με πυρηνικά υποβρύχια επίθεσης και βαλλιστικών πυραύλων. 

Αυτά περιλαμβάνουν έξι υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων τύπου 094 ή κατηγορίας Jin, με πυρηνική ενέργεια, τρία από τα οποία φαίνονται αγκυροβολημένα στην εικόνα της βάσης του Maxar. Ένα μικρότερο υποβρύχιο, μήκους 107 μέτρων (351 πόδια), που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι ένα υποβρύχιο τύπου 093 ή κλάσης Shang, με πυρηνική ενέργεια, φαίνεται επίσης σε μια παρακείμενη προβλήτα στην εικόνα.

Εκτός από τις υπό κατασκευή προβλήτες υποβρυχίων, στη βάση έχει συναρμολογηθεί μια προβλήτα για μεγάλα πλοία επιφανείας, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών αεροπλανοφόρων. Αυτό επέτρεψε στο PLAN, να μεταφέρει τον δεύτερο αερομεταφορέα της Κίνας, τον Shandong, στο Yulin.

Το Yulin έχει επίσης ένα υποθαλάσσιο σπήλαιο, που έχει ανοίξει σε σήραγγα στην πλαγιά ενός βουνού. Ο στόλος της Νότιας Θάλασσας, είναι επίσης ο χώρος όπου εκχωρείται το μεγαλύτερο μέρος του ταχέως αναπτυσσόμενου στόλου αμφίβιων επιθέσεων του PLAN, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αεροπλανοφόρου τύπου 075 και των περισσότερων αποβάθρων πλατφόρμας προσγείωσης τύπου 071.

 Αυτά τα πλοία, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά στρατευμάτων μέσω αποβατικών σκαφών ή ελικοπτέρων, θα ήταν ζωτικής σημασίας συστατικό κάθε κινεζικής εισβολής στην Ταϊβάν, την οποία το Πεκίνο θεωρεί αδίστακτη επαρχία και έχει απειλήσει να πάρει πίσω με τη βία, εάν χρειαστεί.

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο φτάνει στη Νότια Κορέα για να «αποτρέψει» την Πιονγκγιάνγκ

Εν τω μεταξύ, ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο έφτασε στη Νότια Κορέα την Παρασκευή για πρώτη φορά μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, εν όψει κοινών ασκήσεων σε μια επίδειξη δύναμης με στόχο τον πυρηνικά οπλισμένο Βορρά.

Το πυρηνοκίνητο USS Ronald Reagan και τα πλοία της ομάδας κρούσης, του ελλιμενίστηκαν στο νότιο λιμάνι της πόλης Μπουσάν, μέρος της ώθησης της Σεούλ και της Ουάσιγκτον να έχουν περισσότερα στρατηγικά πλεονεκτήματα των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 «Η ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan στο Μπουσάν, καταδεικνύει τη δύναμη της συμμαχίας Νότιας Κορέας-ΗΠΑ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας .

Η επίσκεψη έχει στόχο να «αποτρέψει  τις πυρηνικές και πυραυλικές απειλές της Βόρειας Κορέας », πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η Πιονγκγιάνγκ διεξήγαγε ένα ρεκόρ δοκιμών όπλων φέτος και νωρίτερα αυτόν τον μήνα αναθεώρησε τον πυρηνικό νόμο της, κατοχυρώνοντας το δόγμα του «πρώτου χτυπήματος» και δεσμεύοντας να μην εγκαταλείψει ποτέ τα πυρηνικά της.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είπε ότι το USS Ronald Reagan συνοδεύεται στην επίσκεψη στη Νότια Κορέα από δύο σκάφη από την ομάδα κρούσης του, το USS Chancellorsville, ένα καταδρομικό με κατευθυνόμενους πυραύλους και το USS Barry, ένα αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων.

Θα λάβουν μέρος σε κοινές ασκήσεις στην ανατολική ακτή της Νότιας Κορέας αυτόν τον μήνα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap , προσθέτοντας ότι αναμένεται να συμμετάσχει και το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Annapolis.

Η επίσκεψη του αερομεταφορέα έρχεται μετά από μήνες προειδοποιήσεων από αξιωματούχους της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει άλλη μια πυρηνική δοκιμή .

Το απομονωμένο καθεστώς έχει δοκιμάσει πυρηνικά όπλα έξι φορές από το 2006. Το τελευταίο και πιο ισχυρό του το 2017, το οποίο η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι ήταν βόμβα υδρογόνου, είχε εκτιμώμενη απόδοση 250 κιλοτόνων.

Η Ουάσιγκτον, είναι ο βασικός σύμμαχος ασφαλείας της Σεούλ και σταθμεύει περίπου 28.500 στρατιώτες στη Νότια Κορέα, για να την προστατεύσει από τον Βορρά.

Οι δύο χώρες πραγματοποιούν εδώ και καιρό κοινές ασκήσεις, οι οποίες επιμένουν ότι είναι καθαρά αμυντικές, αλλά η Βόρεια Κορέα τις βλέπει ως πρόβες εισβολής.

Τον περασμένο μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν τις μεγαλύτερες συνδυασμένες στρατιωτικές ασκήσεις τους από το 2018, την επανέναρξη των εκπαιδεύσεων μεγάλης κλίμακας που είχαν μειωθεί λόγω του Covid-19 και της αποτυχημένης διπλωματίας με την Πιονγκγιάνγκ.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ