Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έκλεισε! Ρωσικό ΜΜΕ: Το Ιράν θα αγοράσει 64 μαχητικά Su-35 από τη Ρωσία για να σχηματίσει πέντε μοίρες

Το Ιράν σκοπεύει να αποκτήσει 64 ρωσικά μαχητικά Su-35, τα οποία θα επιτρέψουν στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) να σχηματίσει πέντε ξεχωριστές μοίρες, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Το ένα τρίτο των πολεμικών αεροσκαφών μπορεί να μεταφερθεί στην ιρανική Πολεμική Αεροπορία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ τα υπόλοιπα μαχητικά, σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης, το Ιράν θα μπορεί να τα παραλάβει πριν από το 2025.

«Ο διοικητής της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία επιδιώκει να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη Su-35 από τη Ρωσία. Ο ταξίαρχος Χαμίντ Βαχέντι (Hamid Vahedi) δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αγορά του Su-35 είναι στην ημερήσια διάταξη της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά η χώρα δεν σχεδιάζει να αγοράσει το Su-30, και τα δύο που αναπτύχθηκαν από το Su-27, ένα σοβιετικής κατασκευής δικινητήρων. Το Su-35 είναι μονοθέσιο και το Su-30 είναι διθέσιο μαχητικό πολλαπλών ρόλων. Σύμφωνα με αναφορές, η πολεμική αεροπορία χρειάζεται τουλάχιστον 64 αεροσκάφη, 24 από τα οποία θα παραληφθούν κατόπιν παραγγελίας από την Αίγυπτο, η οποία παρέμεινε ανεκπλήρωτη λόγω της πίεσης των ΗΠΑ στο Κάιρο», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Iran International.

Η απόκτηση μιας τόσο μεγάλης παρτίδας ρωσικών μαχητικών Su-35 4++ θα δώσει στο Ιράν ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα στην περιοχή, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι πέντε μοίρες μαχητικών Su-35 θα δημιουργήσουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για το Ισραήλ και το IDF.

Το ποσό της σύμβασης που θα συναφθεί δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ωστόσο, η συμφωνία μπορεί να εκτιμηθεί σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία ακολουθεί τη χρήση ιρανικών drones Shahed-136 στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς επαληθεύτηκε η παρουσία τους μετά από κατάρριψη ενός κοντά στο Χάρκοβο και δημοσιοποίηση φωτογραφικού υλικού από τα συντρίμμια.

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει καταστροφικά πλήγματα στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας ιρανικά drones Shahed-136, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι «την περασμένη εβδομάδα, drones Shahed-136, που βάφτηκαν ξανά σε ρωσικά χρώματα και μετονομάστηκαν σε Geranium 2, άρχισαν να εμφανίζονται πάνω από τις θέσεις ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικού στα βορειοανατολικά της περιοχής του Χάρκοβο».

Μέχρι στιγμής, τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται να έχουν αναπτυχθεί κυρίως στην περιοχή του Χάρκοβο, όπου η 92η Ταξιαρχία και άλλες ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλη επίθεση αυτόν τον μήνα, ανακαταλαμβάνοντας περίπου 8.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ή περίπου 3.300 τετραγωνικά μίλια, γης που κατείχε η Ρωσία και κατάσχεση ή καταστροφή εκατοντάδων ρωσικών αρμάτων μάχης, πυροβολικού και τεθωρακισμένων.

Η χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed-136 από τη Ρωσία στην Ουκρανία αντιπροσωπεύει την πιο προκλητική επέκταση του οπλοστασίου της Τεχεράνης πέρα ​​από τη Μέση Ανατολή, όπου το Ιράν έχει χρησιμοποιήσει επιτυχώς τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του για να πιέσει την Αμερική και τους συμμάχους της στην περιοχή. Υπογραμμίζει επίσης τις ελλείψεις στο πρόγραμμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ρωσίας, το οποίο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην ισχύ πυρός των οπλισμένων UAV που αναπτύσσει η Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ