Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σκληρό κονταροχτύπημα στο Χάρκοβο! Προελαύνουν προς το στρατηγικό Κουπιάνσκ οι Ουκρανοί- Ήττες για τους Ρώσους (Βίντεο)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αιφνιδίασαν τα ρωσικά στρατεύματα στα νότια της περιοχής του Χάρκοβο, όπου βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη η ουκρανική επίθεση, αναφέρεται στη νέα έκθεση των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι αυτός ο τομέας ήταν αδύναμος και οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν ή περικύκλωσαν αρκετές πόλεις.

"Οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Ιζιούμ είναι πιθανό να απομονώνονται ολοένα και περισσότερο. Οι ουκρανικές δυνάμεις απειλούν τώρα την πόλη Κουπιάνσκ, η κατάληψη της οποίας θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τη Ρωσία, επειδή είναι εμπόδιο στον εφοδιασμό της πρώτης γραμμής στο Ντονμπάς", εξηγεί η έκθεση.

Δεδομένου ότι οι ουκρανικές επιχειρήσεις συνεχίζονται επίσης κοντά στη Χερσώνα, το ρωσικό αμυντικό μέτωπο βρίσκεται υπό πίεση τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια πλευρά, συνοψίζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Μετά την αποτυχία της επίθεσης στο μέτωπο της Χερσώνας, οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν σημαντική επιτυχία στην περιοχή του Χάρκοβο. Ενώ οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στις στέπες στη νότια Ουκρανία έχουν οδηγήσει σε επικείμενες βαριές απώλειες, στις ανατολικές περιοχές, οι προελαύνουσες ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να κρυφτούν από τα ρωσικά αεροσκάφη στα δάση και να χρησιμοποιήσουν το έδαφος για να αναπτύξουν επιθετικές επιχειρήσεις.

Έτσι, το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατάφεραν να σφηνώσουν βαθιά στην άμυνα του εχθρού. Στις 8 Σεπτεμβρίου, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναγνώρισε για πρώτη φορά την επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να παρέχουν έναν ασφαλή διάδρομο για την αποχώρηση της ομάδας που μάχεται στην πόλη Μπαλακλέγια εδώ και τρεις ημέρες. Μέχρι σήμερα, η απώλεια της Μπαλακλέγια είναι η μεγάλη ήττα του ρωσικού στρατού στην Ανατολική Ουκρανία. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν τη νίκη. Ταυτόχρονα, στα κοινωνικά δίκτυα, τα ΜΜΕ που ελέγχονται από το Κίεβο διαδίδουν ήδη εκκλήσεις στους κατοίκους της περιοχής να παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία για πολίτες που έχουν συνεργαστεί με τον ρωσικό στρατό και έχουν λάβει ρωσικά διαβατήρια. Οι Ουκρανοί εθνικιστές είναι γνωστοί για τα βάναυσα αντίποινα εναντίον του φιλορωσικού πληθυσμού.

Στα βόρεια της Μπαλακλέγια, μετά την κατάληψη του Βολόχοβ Γιαρ, ο ουκρανικός στρατός έστειλε μέρος των δυνάμεων για να αποκλείσει το Σεβτσένκοβο ​​και να συνεχίσει την επίθεση κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου προς το Κουπιάνσκ. Ουκρανικές ομάδες επίθεσης έχουν ήδη φτάσει στα χωριά κοντά στην πόλη. Νοτιοδυτικά του Κουπιάνσκ, οι Μπεζμιατέζνοε και Σποντόμποβκα τέθηκαν υπό ουκρανικό έλεγχο.

Μια άλλη ομάδα ουκρανικών δυνάμεων έκανε ορμή προς τα ανατολικά, φτάνοντας στο χωριό Σένκοβο ​​στη δεξιά όχθη του ποταμού Οσκόλ. Υπάρχει μια γέφυρα στρατηγικής σημασίας για τις προμήθειες του ρωσικού στρατού στο Ιζιούμ. 

Στα νότια της Μπαλακλέγια, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν προς το Βεσέλοε και το Κούνιε, αλλά επιβραδύνθηκαν κοντά στο Ζαλιμάν. Μέρος της ουκρανικής ομάδας εμπλέκεται για να αποσπάσει την προσοχή του ρωσικού στρατού από τις κύριες κατευθύνσεις της επίθεσης. Μια τοπική επίθεση ξεκίνησε κοντά στο Κοπάνκι στα νοτιοδυτικά του Ιζιούμ.

Στην επίθεση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν μεγάλο αριθμό αμερικανικού, τουρκικού, γαλλικού, βρετανικού και άλλου ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού. Περίπου το 20% των επιτιθέμενων δυνάμεων είναι ξένοι.

Μέχρι στιγμής, το Κίεβο κατάφερε να επιδείξει τις απαραίτητες επιτυχίες για να εξασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδότηση του ουκρανικού στρατού από τους δυτικούς εταίρους του. Ως αποτέλεσμα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία συνολικού ύψους 675 εκατομμυρίων δολαρίων. Περιλαμβάνει πρόσθετα βλήματα για HIMARS MLRS, οβίδες 105 mm, πυραύλους αντι-ραντάρ HARM, τεθωρακισμένα οχήματα Humvee κ.λπ.

Παράλληλα, ο πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Μπεν Χότζες, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να «επιστρέψει» την Κριμαία εντός ενός έτους. Ο Χότζες, τώρα ειδικός στο Κέντρο Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Ουάσιγκτον, πιστεύει επίσης ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας θα μπορούσε να καταλήξει σε μια απόλυτη στρατιωτική νίκη για το Κίεβο. Ο Χότζες πρόσθεσε ότι οι δυτικοί εταίροι θα πρέπει να παράσχουν στο Κίεβο την υλική και ηθική υποστήριξη που θα χρειαστεί για να επιτύχει μια πλήρη στρατιωτική νίκη.

Στις 15 Μαρτίου, ο Χότζες είπε ότι σε 10 μέρες οι Ρώσοι δεν θα μπορούσαν πλέον να πολεμήσουν γιατί θα τους τελείωναν τα πυρομαχικά. Και τον Δεκέμβριο, ο απόστρατος στρατηγός προέβλεψε την ήττα της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...