Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αποκάλυψη! Ο Ισραηλινός Στρατός στοχοποίησε την Ισλαμική Τζιχάντ και σε "τρίτη χώρα"

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πραγματοποίησαν επίθεση σε στόχο της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) σε μια ανώνυμη χώρα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επιχείρησής τους στη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα αυτό το μήνα, αποκάλυψε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Aviv Kochavi στις 18 Αυγούστου.

«Πριν από δέκα ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός χτύπησε με μεγάλη ακρίβεια τον Tayseer Jabari, ο οποίος είναι βετεράνος τρομοκράτης», είπε ο Kohavi σε συνέδριο της Ομοσπονδίας Τοπικών Αρχών, αναφερόμενος στον διοικητή της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη βόρεια Γάζα, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την έναρξη των επιδρομών της Επιχείρησης Breaking Dawn.

«Και την ίδια στιγμή [το IDF] πραγματοποίησε ένα κύμα συλλήψεων στη [Δυτική Όχθη] και ταυτόχρονα επιτέθηκε σε μια τρίτη χώρα και άμυνα κατά μήκος των υπόλοιπων συνόρων της χώρας», πρόσθεσε ο διοικητής.

Ο Kohavi δεν κατονόμασε την «τρίτη χώρα» που χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Breaking Dawn μεταξύ 5 και 8 Αυγούστου, ούτε προσδιόρισε τη φύση του στόχου της PIJ που βρισκόταν εκεί.

Τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η εν λόγω χώρα μπορεί να είναι η Υεμένη. Στις 7 Αυγούστου, το κανάλι al-Arabiya ανέφερε μια έκρηξη σε στρατιωτικό στρατόπεδο των συμμάχων με το Ιράν Χούτι (Ανσάρ Αλλάχ) στην πρωτεύουσα Σαναά. Τότε, το ειδησεογραφικό κανάλι υποστήριξε ότι η έκρηξη σκότωσε έξι Ιρανούς και Λιβανέζους στρατιωτικούς συμβούλους καθώς και δεκάδες μαχητές των Χούτι που εργάζονταν σε βαλλιστικούς πυραύλους.

Η αναφορά του al-Arabiya δεν έχει επαληθευτεί ακόμη. Επιπλέον, το PIJ δεν έχει κανένα λόγο να δραστηριοποιείται σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, οι οποίες πολιορκούνται σφιχτά από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι πιο πιθανό ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε κάποιον στόχο της PIJ στη Συρία, όπου η παλαιστινιακή φατρία είναι γνωστό ότι είναι ενεργή και παρούσα.

Το Ισραήλ επιτέθηκε σε στόχους PIJ στη Συρία στο παρελθόν. Στις 12 Νοεμβρίου 2019, ένα χτύπημα του Ισραήλ στόχευσε το σπίτι του ανώτερου ηγέτη της PIJ Akram al-Ajouri στη συριακή πρωτεύουσα, Δαμασκό. Ο Αλ-Ατζούρι επέζησε της απόπειρας δολοφονίας. Ωστόσο, ο γιος του σκοτώθηκε. Αργότερα, στις 23 Φεβρουαρίου 2020, μια σειρά ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στόχευσε θέσεις της παράταξης στα νότια προάστια της Δαμασκού.

Δεν αναφέρθηκαν ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Breaking Dawn. Ωστόσο, ο Ισραηλινός Στρατός είναι γνωστό ότι διεξάγει κρυφές επιθέσεις στη Συρία κατά καιρούς.

Ενώ η Επιχείρηση Breaking Dawn προκάλεσε ορισμένες σοβαρές απώλειες στη στρατιωτική πτέρυγα της φατρίας στη Γάζα, δεν κατάφερε να περιορίσει την επιρροή της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...