Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Κούρδοι ανέστειλαν τις κοινές επιχειρήσεις με τις ΗΠΑ κατά του ISIS ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τουρκική επιθετικότητα

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων είχαν αναστείλει τις κοινές επιχειρήσεις με τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό κατά των πυρήνων του ISIS στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 13 Αυγούστου.

«Οι SDF ανέστειλαν τις κοινές επιχειρήσεις με τον διεθνή συνασπισμό κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, πριν από έξι ημέρες», ανέφερε σε έκθεσή της η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η απόφαση για αναστολή των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων με τον συνασπισμό ελήφθη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες επιδρομές τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία που στοίχισαν τη ζωή πολλών μελών του προσωπικού των SDF.

Σύμφωνα με το SOHR, 51 τουρκικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στόχευσαν περιοχές που ελέγχονται από τις SDF στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία από την αρχή του έτους.

Η ομάδα παρακολούθησης πρόσθεσε ότι τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν σκοτώσει 12 άτομα, τρεις πολίτες και εννέα μέλη του προσωπικού των SDF, μόνο αυτόν τον μήνα. Ένα από τα θύματα ήταν ο Γιουσέφ Μαχμούντ Ραμπάνι (Youssef Mahmoud Rabbani), ηγέτης του Κουρδικού-Ιρανικού Κόμματος Ελεύθερης Ζωής του Κουρδιστάν.

Σε απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι SDF και η θυγατρική τους, οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν, έχουν επιτεθεί σε τουρκικές βάσεις και στρατεύματα στη Συρία.

Με την αναστολή των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, οι SDF πιθανότατα επιχειρούν να πιέσουν τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό να περιορίσει τις επιχειρήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας στο έδαφός της. Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία να μην ξεκινήσει νέα επιχείρηση κατά των SDF. Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα φτάσει στο σημείο να λάβει μέτρα για να περιορίσει πραγματικά τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Η Τουρκία παραμένει βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται επί του παρόντος περισσότερο να ενσωματώσει τη Φινλανδία και τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ ως απάντηση στη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Αυτό δεν θα είναι δυνατό χωρίς την ευλογία της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ