Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Νέο "δώρο" Ερντογάν στους Ουκρανούς: Εντοπίστηκαν τουρκικά BMC Kirpi στην πρώτη γραμμή (Βίντεο)

Στις 9 Αυγούστου, οι πρώτες στήλες τουρκικής κατασκευής οχημάτων με προστασία από νάρκες Kirpi εντοπίστηκαν στην Ουκρανία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Verkhovna Rada της Ουκρανίας από το κόμμα του Ζελένσκι, Servant of the People, Yuri Misyagin, 50 τεθωρακισμένα οχήματα βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, 150 ακόμη οχήματα θα παραδοθούν από την Τουρκία στο εγγύς μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί αυτά τα οχήματα για επιχειρήσεις στις συριακές επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ.

Τα BMC Kirpis χρησιμοποιούνται κυρίως από τα τουρκικά στρατεύματα στις κοινές αποστολές περιπολίας Τουρκίας-Ρωσίας στη Συρία και σε άλλες επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία προμήθευσε τους «μετριοπαθείς πληρεξούσιους» της στις συριακές επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ με διάφορα όπλα και εξοπλισμό μαζικά, συμπεριλαμβανομένου του Kirpi.

Το Mine-Resistant Ambush Protected όχημα Kirpi σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από την BMC για τις ανάγκες των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων. Διαθέτει θωρακισμένο κύτος που παρέχει προστασία από σφαιρίδια διάτρησης θωράκισης και θραύσματα βλημάτων πυροβολικού. Το κάτω τμήμα σε σχήμα V παρέχει προστασία από χειροβομβίδες και νάρκες ξηράς.

Το Kirpi διαθέτει σύστημα GPS, κάμερα οπισθοπορείας και αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης. Το όχημα έχει πέντε θυρίδες βολής και τέσσερα αλεξίσφαιρα παράθυρα σε κάθε πλευρά του θαλάμου καθώς και μια θωρακισμένη θέση για τον πυροβολητή. Ανάλογα με την τροποποίηση, το Kirpi μπορεί να οπλιστεί με πολυβόλο των 7,62 mm ή 12,7 mm ή με τηλεχειριζόμενους σταθμούς όπλων. Οι επιβάτες εισέρχονται και εξέρχονται μέσω μιας ράμπας που λειτουργεί υδραυλικά στο πίσω μέρος του κύτους.

Προδιαγραφές:

Μάζα: περίπου 16.000 κιλά
Μήκος: 6,0-7,075m (ανάλογα με την έκδοση)
Πλάτος: 2,51μ
Ύψος: 86μ
Πλήρωμα: 3 + 10-12
Μέγιστη ταχύτητα: 100 χλμ/ώρα
Λειτουργική εμβέλεια: 800 χλμ

Πάντως, επιβεβαιώθηκε επίσημα ο έλεγχος των δυνάμεων υπό τη Ρωσία ενός μεγάλου εργοστασίου στα περίχωρα της πόλης Σολεντάρ. Οι μάχες έχουν φτάσει στους δρόμους της πόλης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ισχυρίστηκε ότι η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Λουγκάνσκ ανέλαβε τον έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας του εργοστασίου KNAUF που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια του Σολεντάρστη βόρεια Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνιετσκ.

https://youtu.be/fPdeFfGs9-c

«Μονάδες του 6ου Συντάγματος Κοζάκων της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR ελέγχουν πλήρως το έδαφος του εργοστασίου KNAUF-Gypsum στα νοτιοανατολικά του Soledar. Ήδη σημειώνονται συγκρούσεις στους παρακείμενους δρόμους της πόλης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο ρωσικός έλεγχος της εγκατάστασης επιβεβαιώθηκε επίσης από τον ασκούντα καθήκοντα διοικητή της μονάδας Αχμάτ της Τσετσενίας το πρωί της 9ης Αυγούστου.

Επίθεση υπό την ηγεσία της Ρωσίας στα περίχωρα του Σολεντάρ ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα, στις 4 Αυγούστου.

Η περιοχή του εργοστασίου είναι στρατηγικής σημασίας καθώς ήταν η μόνη βιομηχανική περιοχή όπου η AFU μπορούσε να εδραιώσει την άμυνά της. Αυτή τη στιγμή ξέσπασαν συγκρούσεις σε κατοικημένες περιοχές της πόλης όπου παραδοσιακά κρύβονται Ουκρανοί στρατιώτες σε σπίτια πολιτών.

Ο ρωσικός έλεγχος της βιομηχανικής περιοχής περιπλέκει την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο χωριό Μπαχμούτ που βρίσκεται κοντά, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...
Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...