Ένοπλες Συρράξεις

Ούτε η ΜΙΤ δεν τη γλιτώνει! Μονάδα Εκδίκησης Κούρδων δεν αφήνει σε ησυχία τις τουρκικές βάσεις (Βίντεο)

Η Μονάδα Εκδίκησης του Μάρτυρα Bedran Gundikremo δήλωσε ότι πραγματοποίησε μια ενέργεια εναντίον βάσης τουρκικού στρατού στο Sire, στο Νότιο Κουρδιστάν. Σκοτώθηκαν 2 Τούρκοι στρατιώτες κατοχής, ενώ δήλωσαν επίσης ότι αυτή η βάση είναι κέντρο του MIT.

Στις 3 Αυγούστου στις 15.30 μ.μ., η Μονάδα Εκδίκησης του Μάρτυρα Bedran Gundikremo στόχευσε μια βάση του τουρκικού κράτους κατοχής στο Sire, στο Νότιο Κουρδιστάν. Αυτή είναι η βάση του τουρκικού κράτους και ένα κέντρο της MIT (τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών).

Κατά τη διάρκεια της δράσης στοχοποιήθηκε θέση μάχης και σκοτώθηκαν 2 Τούρκοι στρατιώτες κατοχής που βρίσκονταν σε αυτήν.

Η Μονάδα Εκδίκησης του Μάρτυρα Bedran Gundikremo δήλωσε ότι: «Το τουρκικό κράτος κατοχής και οι προδότες που εργάζονται γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζουν ότι θα στοχοποιηθούν από εμάς σε όλο το Κουρδιστάν. Η ιερή γη του Κουρδιστάν θα γίνει νεκροταφείο για τους κατακτητές».

Οι επιθέσεις κατά των κατοχικών στρατευμάτων της Τουρκίας εντείνονται συνεχώς, καθώς μία ακόμα τουρκική στρατιωτική βάση στη Συρία δέχτηκε σφοδρή επίθεση.

Ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι εκτοξεύτηκαν 20 ρουκέτες στην τουρκική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο Αφρίν, καταστράφηκε σοβαρά η στρατιωτική εγκατάσταση του τουρκικού στρατού, στην οποία μεταξύ άλλων στεγάζονταν και μαχητές υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες, αν και τοπικές πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον έξι ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο της επίθεσης κατά των τουρκικών στρατευμάτων.

Είναι γνωστό ότι το χτύπημα στις θέσεις του τουρκικού στρατού έγινε από κουρδικούς σχηματισμούς. Σύμφωνα με το κουρδικό δημοσίευμα «Rojava Network», τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν από καθοδηγούμενες ρουκέτες MLRS, ενώ ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι εκτοξεύτηκαν νάρκες πυροβολικού.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι λόγω της επίθεσης των κουρδικών σχηματισμών, ο κίνδυνος να στραφεί ο τουρκικός στρατός στη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία έχει αυξηθεί σημαντικά. Επιπλέον, σύμφωνα με το κανάλι Telegram της Διεύθυνσης 4, οι Κούρδοι παραμέλησαν επίσης την ασφάλεια του ρωσικού στρατού, των οποίων οι θέσεις ήταν σχετικά κοντά στο Αφρίν, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό από τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση.

SDF: ΗΠΑ-Ρωσία υπεύθυνες για τις θανατηφόρες τουρκικές επιθέσεις εναντίον αμάχων

Χθες το βράδυ (7 Αυγούστου), ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε ένα αυτοκίνητο πολιτών στη γειτονιά al-Sina'a στο Καμίσλι, με αποτέλεσμα τον θάνατο του μαχητή των SDF Rokhaz Amuda, εκτός από τρεις πολίτες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και άλλους τραυματίες, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου των SDF την Κυριακή.

Το SDF δήλωσε ότι ο Rokhaz Amuda ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα πειθαρχημένου μαχητή και συντρόφου, δίνοντας ελπίδα στους συντρόφους του και προτρέποντάς τους να συνεχίσουν την ιδεολογική και στρατιωτική εκπαίδευση για να γίνουν δυνατοί μαχητές. Ήταν ένας ισχυρός μαχητής απέναντι στους εχθρούς.

«Αυτή η βάναυση τουρκική επιθετικότητα και άλλες επιθέσεις εναντίον των περιοχών μας δεν θα είχαν συμβεί χωρίς τη συγκατάθεση των δύο εγγυητών της Συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι πρωτίστως υπεύθυνες για αυτές τις τουρκικές επιθέσεις, γιατί έχουν τη δύναμη να περιορίσουν τα εγκλήματα του Τουρκικού Κράτους Κατοχής εναντίον του λαού μας. Επιπλέον, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ασκήσει πίεση στο τουρκικό κράτος κατοχής, θέτοντας τέλος στις παραβιάσεις και τα εγκλήματά του και αναγκάζοντάς το να αποσυρθεί από το συριακό έδαφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι SDF εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του μάρτυρα Rokhaz Amuda, σε όλες τις οικογένειες των μαρτύρων τους και στον λαό τους, και ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, δεσμευόμενοι να εκδικηθούν το ιερό τους αίμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...