Ένοπλες Συρράξεις

Καμικάζι-αυτοκτονίας! Ζαλάδα στους Δυτικούς από το ρωσικό Zala Lancet-3 (Βίντεο)

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την δράση των Zala Lancet-3 loitering (ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι) που πετούν σε ουκρανικούς στόχους, σε αυτό που φαίνεται να είναι το πρώτο απευθείας υλικό από κάμερα από τέτοια UAV σε ολόκληρο τον πόλεμο.

 

Οι δύο διαφορετικές εμπλοκές δείχνουν την τροφοδοσία από την μπροστινή ηλεκτροοπτική συσκευή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι, τα οποία αρχικά παρατηρούν τους στόχους τους από απόσταση και στη συνέχεια πλησιάζουν γρήγορα. Ωστόσο, λίγο πριν από την πρόσκρουσή τους, ένα άλλο αεροσκάφος που βρίσκεται πάνω από το έδαφος καταγράφει το χτύπημα.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι, όπως το ισραηλινό Harop, έγιναν για πρώτη φορά πρωτοσέλιδο παγκοσμίως το 2020 κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όταν το Αζερμπαϊτζάν τα χρησιμοποίησε εναντίον αρμενικών συστοιχιών πυραύλων εδάφους-αέρος και στρατοπέδων πυροβολικού.
Το Harop έχει εμβέλεια 997 χιλιομέτρων και φέρει πολεμική κεφαλή 22 κιλών. Μπορεί να πετάξει βαθιά μέσα στο εχθρικό έδαφος και να απειλήσει τεθωρακισμένα οχήματα και βαριά οχυρωμένες θέσεις.
Στη συνέχεια, τα αμερικανικά πυρομαχικά της σειράς Switchblade (300, 600 και 700) είναι σήμερα τα πιο δημοφιλή, από τα οποία 100 είχαν φτάσει στην Ουκρανία μέχρι τον Μάιο.

Πρόκειται για το Switchblade 300, που εκτοξεύεται από σωλήνα με αναδιπλούμενα φτερά και ταξιδεύει με ταχύτητα περίπου 100 χιλιομέτρων την ώρα, μεταφέροντας κάμερες, συστήματα καθοδήγησης και μια πολεμική κεφαλή για να βομβαρδίσει καταδυτικά και να χτυπήσει τον ίδιο τον στόχο.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή αρμάτων μάχης, ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων, καταφυγίων και άλλων ελαφρά θωρακισμένων υποδομών του εχθρού.

Από τις εταιρείες ZALA και Kalashnikov

Το ρωσικό Lancet-3, από την άλλη πλευρά, είναι ένα ελαφρύ πυρομαχικό με πολεμική κεφαλή τριών κιλών και αντοχή 40 λεπτών που κατασκευάστηκε από τις εταιρείες ZALA και Kalashnikov. Πρόκειται για μια περαιτέρω εξέλιξη του πυρομαχικού παραμονής KYB Kub (Cube), ένα σχέδιο ιπτάμενης πτέρυγας που δοκιμάστηκε σε μάχη στη Συρία το 2019.
Το Lancet-3 έχει βάρος απογείωσης 12 κιλά και εκτοξεύεται μέσω ενός συστήματος καταπέλτη τοποθετημένου σε ράγα. Διαθέτει δύο σετ πτερύγων σχήματος Χ που μπορούν να διπλωθούν και να συσκευαστούν σε έναν κορμό αερομεταφορέα. Υπάρχουν επίσης πλάνα από το Lancet-3 που δοκιμάζεται εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας Hayat Tahrir al-Shams (HTS) στη Συρία.
Lancet "Χτυπήματα
Ένα βίντεο δείχνει ένα δικτυωτό από μια ηλεκτροοπτική κάμερα να παρατηρεί ένα σπίτι από ψηλά, πίσω από το οποίο φαίνεται να υπάρχουν οχήματα μάχης πεζικού. Στη συνέχεια η κάμερα κάνει ζουμ και η εικόνα δείχνει τον στόχο να πλησιάζει γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι το Lancet σπεύδει προς αυτό.

Ωστόσο, όπως θα περίμενε κανείς, η τροφοδοσία δεν διακόπτεται και δεν δείχνει στατική εικόνα κατά την πρόσκρουση, αλλά περνά σε μια τροφοδοσία από ψηλά από πιθανώς ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταγράφει την επίθεση.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει μια τροφοδοσία από το Zala-3 να περιφέρεται πάνω από μια γραμμή δέντρων στην άκρη ενός χωραφιού με βαρύ λευκό καπνό να αναδύεται από ολόκληρο το δάσος και τους θάμνους.
Αυτό δείχνει ότι εκεί έλαβε χώρα σφοδρή δράση μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών στρατευμάτων. Και εδώ, η τροφοδοσία δείχνει το drone να επιταχύνει προς το στόχο, καθώς ο τελευταίος πλησιάζει γρήγορα, πριν κοπεί σε ένα άλλο drone από ψηλά που καταγράφει την επίθεση.

Ένα μικρό λευκό αντικείμενο - το παρακάτω drone Lancet-3 - πετάει μέσα στη γραμμή των δέντρων και προκαλεί μια μικρή έκρηξη. Ορισμένα ρωσικά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται ότι πρόκειται για θέση ουκρανικού πυροβολικού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ