Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Άσαντ, Κούρδοι και CENTCOM έστησαν στην Συρία ένα τεράστιο “Τρίγωνο των Βερμούδων” στον τουρκικό στρατό

Τι να πει κανείς για το συνεχές απάνθρωπα εγκλήματα κατά πρώτα της τουρκικής κοινωνίας, των χριστιανών Γιαζίντι, του συριακού λαού, και των Κούρδων σε Συρία-Ιράκ , τα οποία συντελούνται  από το στυγνό καθεστώς Ερντογάν στην Βόρεια Συρία εδώ και χρόνια, και τώρα θα έχουμε όπως όλα δείχνουν και συνέχεια με νέα επίθεση στα Βόρεια.

Ο τουρκικός στρατός όμως σύμφωνα με νέες πληροφορίες, θα βρει απέναντι του όμως όχι απλώς “τείχος”, αλλά μια τεράστια παγίδα τύπου " Τριγώνου των Βερμούδων" αφού με την στάση της Άγκυρας κατάφεραν να συσπειρωθούν Κούρδοι και Σύριοι κυβερνητικοί, ενώ ο Αμερικανός διοικητής της CENTOM, Στρατηγός Michael Corella δήλωσε ότι “οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις βρίσκονται στις περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας,…..ενάντια σε πιθανή επίθεση εισβολής του τουρκικού κράτους”.

Η παγίδα στην Συρία για τον Ερντογάν μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα και ο όλεθρος παραμονεύει, όπως γίνεται πάντα με όλα τα αυταρχικά καθεστώτα.

PKK/YPG και Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις δίπλα δίπλα ετοιμάζονται κατά των Τούρκων

Σύμφωνα με πηγές, αποκαλύφθηκε συγκέντρωση ισχυρών χερσαίων δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters παρουσίασε εικόνες Κούρδων στρατιωτών του PKK/YPG και του συριακού καθεστώτος Άσαντ να συγκεντρώνονται στη βόρεια Συρία.

Οι εικόνες περιλαμβάνουν θέσεις που ανασκάφηκαν από τον συριακό στρατό και εμπεριέχουν βαρύ οπλισμό.

Οι δυνάμεις του Άσαντ και Κούρδοι πεζικάριοι του PKK/YPG εθεάθησαν σε κοινές θέσεις, αφού ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η επιχείρηση στη βόρεια Συρία είναι στην ημερήσια διάταξη σε μια συνέντευξη με δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από το Ιράν.

Αναφέρθηκε επίσης ότι ο στρατός του Άσαντ έχει μεταφέρει  μεγάλο αριθμό πυροβολικού ( συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών) και αρμάτων μάχης στις περιοχές του Άιν Αράμπ και της Αϊν Ίσα, ενώ οι ρωσικά μαχητικά και ελικόπτερα που περιπολούσαν στον ποταμό Ευφράτη δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Συνάντηση του Αμερικανού διοικητή της CENTCOM με τον στρατιωτικό διοικητή των Σύριων Κούρδων για την Τουρκία

Ο Διοικητής των Σύριων Κούρδων Mazlum Ebdi συναντήθηκε με τον Αμερικανό διοικητή της CENTCOM Στρατηγό Michael Coella, με ένα και μόνο σκοπό, την απόκρουση της τουρκικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των SDF, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι επιθέσεις και η συνεργασία του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του ISIS.

Τα δύο μέρη συζήτησαν τη μείωση των αυξανόμενων κινδύνων στο Hol Camp και τις φυλακές όπου βρίσκονται μέλη του ISIS και την αύξηση των περιφερειακών και διεθνών πρωτοβουλιών για την επίλυση αυτής της υπόθεσης.

Σημειώθηκε ότι ο Mazlum Ebdi επέστησε επίσης την προσοχή στους κινδύνους για την ασφάλεια που δημιουργούν οι απειλές του τουρκικού κράτους στη Βόρεια και Ανατολική Συρία στην περιοχή.

“Αναφέρθηκε ότι ο Michael Corella δήλωσε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δυνάμνεις που βρίσκονται στις περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας είναι ενάντια σε  πιθανή επίθεση εισβολής του τουρκικού στρατού”, αναφέρει η συριακή ιστοσελίδα.

https://www.youtube.com/watch?v=3b6xyVEiHPY

Τρομερή δήλωση του ηγέτη των Κούρδων Μ.Καραγιλιάν για 1500 Τούρκους στρατιώτες και φιλότουρκους αντάρτες στο εξάμηνο.

Σύμφωνα με κουρδικά ΜΜΕ, η Άγκυρα αφήνει τους στρατιώτες της να “σαπίζουν” στις σήραγγες των Κούρδων ανταρτών, ενώ αποκρύβει τις απώλειες της επιμελώς από το σύνολο του τουρκικού λαού.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο ηγέτης των Κούρδων Μ.Καραγιλιάν, ο οποίος δήλωσε ότι “στον τριμηνιαίο  υπολογισμό, τα θύματα του τουρκικού στρατού και φιλότουρκων ανταρτών, ανέρχονται σε πάνω από 1.500, αλλά η τουρκική πολιτεία έχει ανακοινώσει τον θάνατο 30 έως 40 Τούρκων στρατιωτών μέχρι στιγμής.

Όπως είπα και πριν, υπάρχει μεγάλη λογοκρισία. Τα γεγονότα αυτά είναι κρυμμένα από την τουρκική κοινωνία. Υπεύθυνοι για αυτό είναι ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Χουλουσί Ακάρ. Θέλω να πω, ότι στέλνουν Τούρκους στρατιώτες, αλλά δεν σκέφτονται αν αυτό το άτομο θα πεθάνει ή όχι. Λένε: «Πήγαινε να πολεμήσεις». Και έρχεται ο Τούρκος στρατιώτης και είτε πέφτει σε παγίδα είτε σκοτώνεται με κάποιο τρόπο. Άρα η τουρκική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για αυτό. Είναι δολοφόνοι. Έτσι θέλουν να διατηρήσουν την εξουσία τους. Διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο για τα δικά τους συμφέροντα και για να αποτρέψουν την κατάρρευση του καθεστώτος τους.

Λένε στον λαό της Τουρκίας ότι από αυτό εξαρτάται η επιβίωσή τους. Με άλλα λόγια, απεικονίζουν τον κουρδικό λαό και τα επιτεύγματά του ως απειλή για την Τουρκία. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να αναβιώσουν τα σοβινιστικά συναισθήματα στον τουρκικό πληθυσμό. Θέλουν να υποκινήσουν τον κόσμο και να τους κάνουν να δώσουν προσοχή στο Κουρδιστάν. Τι κάνει ο Ερντογάν στο Νότιο Κουρδιστάν;”, τονίζει ο ίδιος σε κουρδική ιστοσελίδα.

Ο Ερντογάν ζητά από τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συρία και τους κατηγορεί ότι εκπαιδεύουν Κούρδους.

“Μια νέα επιχείρηση θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ατζέντα μας όσο δεν επιλύονται οι ανησυχίες μας για την εθνική μας ασφάλεια. Από την άλλη, βλέπετε ότι το αμερικανικό επιτελείο εκεί εκπαιδεύει μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης (ΡΚΚ). Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπαίδευσης, κυματίζουν εκεί τη σημαία του κουρδικού καθεστώτος.

Γιατί; Θέλουμε η Ρωσία και το Ιράν να είναι στο πλευρό μας στον αγώνα μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων 30 χιλιόμετρα νότια των συνόρων. Εδώ θα πρέπει να μας δώσουν την απαραίτητη υποστήριξη. Το έχουμε εκφράσει ξανά εδώ τόσο στον κ. Πούτιν όσο και στον Ιρανό Πρόεδρο. Η Τουρκία δεν έχει προβλήματα με την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Δεν είμαστε σε τέτοια χώρα”, δηλώνει μεταξύ άλλων ο Ερντογάν πριν μερικές ώρες, αποδεικνύοντας  ότι  βρίσκεται χωρίς συμπαράσταση από κανέναν πλέον.

Ο αυξανόμενος ρόλος της Τουρκίας είναι αμφιλεγόμενος. Το γεγονός ότι η Τουρκία έχει βάλει στο στόχαστρο τον προσφυγικό καταυλισμό Makhmour και το Sinjar, μια περιοχή που υπέστη γενοκτονία του ISIS, κάνει όλο και περισσότερο να μοιάζει ότι η χώρα αυτή δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το βόρειο Ιράκ.

Πρόκειται για έναν ατελείωτο πόλεμο για την Άγκυρα, ο οποίος χρησιμοποιείται για εσωτερική προπαγάνδα, για να διεκδικηθούν μεγάλες νίκες έναντι των Κούρδων  «τρομοκρατών».

Ωστόσο, αυτές οι νίκες είναι σε μεγάλο βαθμό ψευδείς, αφού  η Άγκυρα δεν φαίνεται να μπορεί ποτέ να «νικήσει» τις κουρδικές δυνάμεις που πολεμά 30 χρόνια.

Αντίθετα, η Τουρκία θέλει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της.

Οι αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μοσούλη αντιπροσωπεύουν μια κλιμάκωση με στόχο τα πετρέλαια της περιοχής και το σχέδιο Εθνικός Όρκος, τον οποίο δυτικοί, Ρώσοι, Κινέζοι και λοιποί Άραβες δεν θα επιτρέψουν ποτέ να γίνει πραγματικότητα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=tNvu2-R44Tk

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ