Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τι απαντάει η Ρωσία για το πυραυλικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο

Υπήρξε επίσημη αντίδραση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τον βομβαρδισμό του Kremenchug, όπου πύραυλος έπληξε ένα εμπορικό κέντρο.

Η Ρωσική Ομοσπονδία επιβεβαίωσε την επιδρομή της στην πόλη, αλλά διαβεβαιώνει ότι τα αεροπλάνα της χτύπησαν «υπόστεγα με όπλα και πυρομαχικά που μεταφέρθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες, στην περιοχή του εργοστασίου οδικών οχημάτων στο Kremenchug».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φέρεται ότι η έκρηξη πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα στο υπόστεγο προκάλεσε φωτιά σε κοντινό εμπορικό κέντρο, το οποίο, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, «δεν λειτουργούσε».

Να θυμίσουμε ότι χθες σημειώθηκε απευθείας χτύπημα από ρουκέτες στο εμπορικό κέντρο, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν υπήρχαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά. Στην Ουκρανία, αυτός ο βομβαρδισμός χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική επίθεση.

Από τις 07:00 το πρωί της 28ης Ιουνίου, 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα εχθρικού χτυπήματος. Άλλοι 36 θεωρούνται αγνοούμενοι. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 125η ημέρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ