Ένοπλες Συρράξεις

Έτσι ζούσαν οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού κοντά στο Κίεβο κατά τη διάρκεια των μαχών

Η Αντρέεβκα θεωρείται ένας από τους οικισμούς που έχουν πληγεί περισσότερο στην περιοχή του Κιέβου. Οι ντόπιοι αποκαλούν το χωριό τους "μικρή Μαριούπολη". 

Έχει γίνει προπύργιο του ρωσικού στρατού από όπου βομβάρδισαν στο Μακάροφ.

Τα περισσότερα σπίτια στο χωριό έχουν καταστραφεί. 

Οι κάτοικοι της Αντρέεβκα κάθονται στα υπόγεια εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Οι Ρώσοι ανέκριναν άνδρες κάτω των 50 ετών. Από την κατάληψη του χωριού εξακολουθούν να αγνοούνται 47 άνδρες.

Οι κάτοικοι της Αντρέεβκα είπαν στη Strana τι συνέβαινε στο χωριό όσο βρίσκονταν εκεί Ρώσοι στρατιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Γιατί ο Πούτιν τους έστειλε εδώ;  Καθένας από αυτούς είχε είτε μια γιαγιά από την Ουκρανία είτε γονείς. Οι κατοικοι τους ρωτήσαν γιατί ήρθαν

Αποδεικνύεται ότι ήρθαν εδώ για να κερδίσουν χρήματα. Επειδή δεν υπήρχε άλλη δουλειά. Τους είπαν ότι θα έρχονταν εδώ για δύο ημέρες. Και τότε τους είπαν ότι ο Πούτιν τους εξαπάτησε. ''υπάρχει πόλεμος εδώ και τους σκοτώνουν", λέει ένας από τους κατοίκους.

"Στις δύο το μεσημέρι μια «πύρινη μπάλα» έπεσε στο Μακάροφ, τα πάντα πήραν αμέσως φωτιά", είπε.  "Πονάει, είναι όλα πολύ επώδυνα. Όλα αυτά πρέπει να τα υπομείνουμε", δήλωσε ο κάτοικος του χωριού.

Είπε επίσης ότι σε ένα αγρόκτημα στην Αντρέεβκα, οι Ρώσοι έβαζαν τα τανκς τους, τα Grads, και έναν ελεύθερο σκοπευτή  να παραμονευει.

"Δεν μπορούσαμε να πάμε στην τουαλέτα. Οι ίδιοι οι (Ρώσοι στρατιωτικοί ) ζούσαν στο κελάρι μου και με πέταξαν έξω", είπε. Η γυναίκα πρόσθεσε ότι όταν ήρθαν οι Ρώσοι, είπαν "γιαγιά, μη φοβάσαι, ήρθαμε να σε σώσουμε" και εγώ είπα "γιατί ήρθατε;". Ποιος σας κάλεσε; Από ποιον μας σώζεις;".

Μια άλλη κάτοικος διηγήθηκε πώς κατάφερε να επιβιώσει ενώ υπήρχαν Ρώσοι στρατιώτες στον οικισμό.

"Η επιβίωση ήταν πολύ δύσκολη. Πήγαιναν σχεδόν από πόρτα σε πόρτα κάθε μέρα - έλεγχαν έγγραφα, έκλεβαν, έπαιρναν τηλέφωνα. επερναν φάρμακα. 

Ασχολήθηκαν με κάθε μικρό πράγμα. Και όταν πυροβολούσαν, πυροβολούσαν από την πλευρά του Borodyanka και από την πλευρά του Μακάροφ. Ήμασταν σε κελάρια μέρα και νύχτα. Δεν μπορούσες να φας, δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα", είπε η γυναίκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ