Ένοπλες Συρράξεις

Συνελήφθη πρώην στρατηγός των ουκρανικών Υπηρεσιών Ασφαλείας με $720.000

Ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Αντρίι Ναούμοφ συνελήφθη στην Σερβία με την κατηγορία της παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος.

Η σύλληψη του έγινε στις 8 Ιουνίου στην συνοριακή διάβαση ανάμεσα στην Σερβία και την Βόρεια Μακεδονία. Στο όχημα, στο οποίο επέβαινε ο Ναούμοφ και το οποίο οδηγούσε Γερμανός υπήκοος, βρέθηκαν 600.000 ευρώ και 120.000 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά, όπως και δύο πολύτιμοι λίθοι (σμαράγδια) συνολικής αξίας 6.500 ευρώ.

Ο Ναούμοφ δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευση των μετρητών και οι σερβικές αρχές πρόσθεσαν στο κατηγορητήριο και το αδίκημα της κατοχής χρημάτων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες. Η σύλληψη και η κράτηση του Ναούμοφ δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα μέχρι χθες, Τρίτη, όταν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε το γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αντρίι Ναούμοφ είχε το βαθμό του στρατηγού και τον Οκτώβριο του 2020 ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της SBU. Τον Ιούλιο του 2021 αναγκάστηκε να παραιτηθεί εξαιτίας διάφορων σκανδάλων για παράνομες δραστηριότητες που αποκαλύφθηκαν στον ουκρανικό Τύπο.

Ο ίδιος τα θεωρούσε μεθοδευμένα και κατευθυνόμενα από αντιπάλους του στο εσωτερικό της SBU. Στις 23 Φεβρουαρίου του 2022, μία ημέρα πριν από τη ρωσική εισβολή, εγκατέλειψε την Ουκρανία χωρίς να πάρει την απαιτούμενη άδεια για να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Την 1η Απριλίου του 2022 ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε στην καθαίρεση του από τον βαθμό του στρατηγού. Σήμερα ο Αντρίι Ναούμοφ είναι καταζητούμενος στην Ουκρανία όπου κατηγορείται για "εσχάτη προδοσία".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν σταματούν πουθενά! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στις μάχες ως μισθοφόροι-40.000 Ρώσοι ξεχύνονται να καταλάβουν το Κουπιάνσκ (βίντεο)

Μήπως ο “μυστηριώδης” έως τώρα θάνατος του Ναβάλνι ήταν μήνυμα του Κρεμλίνου στην δύση για πιθανή δράση του ΝΑΤΟ στην...