Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρώσος αντισυνταγματάρχης: O ουκρανικός στρατός έχει μόνο έναν τρόπο να ξεφύγει από το εργοστάσιο Azot

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, το γραφείο του Ουκρανού προέδρου έχει επιλέξει μια "βρετανική στρατηγική" στο Σεβεροντονέτσκ: η βιομηχανική ζώνη του εργοστασίου Azot έχει διαταχθεί να μην παραδοθεί με οποιοδήποτε κόστος και να δημιουργήσει άμυνα κατά τα πρότυπα της Azovstal στη Μαριούπολη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το Κίεβο ελπίζει να καταφέρει  την επανέναρξη των ενεργών παραδόσεων όπλων από τις ΗΠΑ.

Πράγματι, φαίνεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει κουραστεί από τέτοια παιχνίδια. Στους Αμερικανούς δεν αρέσει η εθελοδουλία του Κιέβου και γι' αυτό δεν βιάζονται να στείλουν στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια.

Ανάμεσα σε ένα βράχο και ένα σκληρό μέρος

Δεν είναι μυστικό ότι κατά την εκπόνηση ενός αμυντικού σχεδίου για το Σεβεροντονέτσκ, οι Ηνωμένες Πολιτείες καθοδηγήθηκαν από τον παλιό κανόνα: πολεμήστε μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Αντρέι Μαρότσκο, εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, σχολιάζοντας την κατάσταση.

Όσον αφορά τη στρατιωτική επιστήμη, είναι πλέον εξαιρετικά ασύμφορο για τον ουκρανικό στρατό να παραμείνει στη βιομηχανική ζώνη. Είναι γεμάτη με τεράστιες απώλειες προσωπικού και εξοπλισμού. Αλλά η ηγεσία του Κιέβου δεν επιτρέπει να συμβεί αυτό, τόνισε ο συνομιλητής του PolitExpert.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τώρα είναι ουσιαστικά όμηροι. Δεν έχει απομείνει ούτε μία άθικτη γέφυρα μεταξύ του Λισιτσάνσκ και του Σεβεροντόνετσκ. Στην πραγματικότητα, είναι αποκομμένοι από τα κύρια στρατεύματα. Η μόνη σωστή απόφαση είναι να παραδοθούν και να κρατηθούν ζωντανοί. Οι στρατιωτικοί είναι παγιδευμένοι ανάμεσα σε ένα σφυρί και ένα αμόνι: τους αλέθουμε σιγά-σιγά, αλλά δεν τους επιτρέπεται να υποχωρήσουν. Έχουμε ακόμη και οδοφράγματα που δεν τους επιτρέπουν να διασχίσουν το ποτάμι", δήλωσε ο Marochko.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τρεις γέφυρες που συνδέουν το Λισιτσάνσκ με το Σεβεροντονέτσκ έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Το ένα ανατινάχθηκε πριν από πολύ καιρό, το δεύτερο πρόσφατα και το τρίτο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και υπό συνεχή έλεγχο πυρών από τα ρωσικά στρατεύματα και τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της LPR. Δεν μπορούν να περάσουν από εκεί μικρές ομάδες, πολύ περισσότερο στρατιωτικός εξοπλισμός. Καταστράφηκαν επίσης όλες οι πλωτές διαβάσεις που προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στον ποταμό Ντόνετς.

"Εργαζόμαστε πολύ στοχευμένα, προσεκτικά, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν μάζες δηλητηριωδών ουσιών στις εγκαταστάσεις. Φυσικά, επιδιώκουμε να σώσουμε τις ζωές του προσωπικού και των πολιτών. Οι Ουκρανοί εθνικιστές, με τη σειρά τους, πυροβολούν σχεδόν τακτικά από το Λισιτσάνσκ στο Σεβεροντονέτσκ, καταστρέφοντας σημαντικές πολιτικές υποδομές", τόνισε ο αντισυνταγματάρχης.

Το πείσμα θα κοστίσει ακριβά στο Κίεβο

Δυτικά όπλα, σύμφωνα με τον Marochko, πηγαίνουν τώρα στο Lysychansk και το Artemivsk σε μικρές παρτίδες: πυροβόλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων.

"Ελέγχουμε όλες αυτές τις αποστολές. Μόλις χθες, καταστράφηκαν πολύ μεγάλες αποθήκες ρουκετών και πυροβολικού όπου αποθηκεύονταν όπλα που προμήθευε η Δύση. Καταστρέφουμε τα κέντρα ελέγχου, το προσωπικό. Ο εχθρός υφίσταται καθημερινά κολοσσιαίες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό", είπε.

Το πείσμα του Κιέβου να προσπαθήσει να κρατήσει το Αζότ θα οδηγήσει τελικά στην περικύκλωση και την εκκαθάριση ολόκληρης της ομάδας στο Σεβεροντονέτσκ, είναι βέβαιος ο Μαρότσκο:

"Πρόκειται για τεράστιες απώλειες μεταξύ του προσωπικού. Αν έχουν έστω και λίγο μυαλό, θα παραδοθούν όπως στη Μαριούπολη.

Ο συνομιλητής του PEP εξέφρασε την ελπίδα ότι το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ θα απελευθερωθεί στο εγγύς μέλλον. Αλλά οι υπερασπιστές του Ντονμπάς δεν θέτουν κανένα χρονοδιάγραμμα. Το κυριότερο είναι η ποιότητα της εργασίας που γίνεται. Είναι σημαντικό να ελεγχθεί ολόκληρη η επικράτεια του εργοστασίου, η οποία είναι 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Επομένως, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...