Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ντονμπάς - Παγκόσμιο σοκ: Αιχμάλωτοι από τη Βρετανία και το Μαρόκο καταδικάστηκαν σε θάνατο-Θα ασκηθεί έφεση (upd)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι δικηγόροι των Aiden Aslin, Sean Pinner και Saadun Brahim, που καταδικάστηκαν σε θάνατο στο «DPR» που πολέμησαν για την Ουκρανία, σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση κατά της θανατικής ποινής.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, οι αλλοδαποί μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας ή να ζητήσουν χάρη.

Αν ο Πουσιλίν τους «χορηγήσει», η θανατική ποινή θα αντικατασταθεί με ισόβια ή 25 χρόνια κάθειρξη.

Η θανατική ποινή στο «DPR» εκτελείται με εκτελεστικό απόσπασμα.

Παράλληλα η επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών εξοργίστηκε στο Twitter με την θανατική ποινή στο «DNR» σε δύο συμπατριώτες της.

"Καταδικάζω κατηγορηματικά την καταδίκη του Aiden Eslin και του Sean Pinner, οι οποίοι κρατήθηκαν από Ρώσους μαριονέτες στην ανατολική Ουκρανία. Είναι αιχμάλωτοι πολέμου. Αυτή είναι μια ψεύτικη απόφαση και είναι εντελώς ανεφάρμοστη", έγραψε ο Truss στο Twitter.

 

 

Αρχικό κείμενο

Το ανώτατο δικαστήριο της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ εξέδωσε την Πέμπτη θανατικές καταδίκες για δύο Βρετανούς και ένα Μαροκινό που συνελήφθησαν ενώ πολεμούσαν για την Ουκρανία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti και αναμεταδίδει το Reuters.

Οι τρεις άνδρες δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, μετέδωσε το Tass.

Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη είδηση έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια τέτοια απόφαση για μισθοφόρους που πολεμούν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών (Βρετανία και Μαρόκο) από όπου κατάγονται οι καταδικασθέντες σε θάνατο.

Σύμφωνα με το CNN, οι τρεις άνδρες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στα μέσα Απριλίου στη Μαριούπολη.

Ποιοι είναι οι τρεις αιχμάλωτοι

Με βάση το ρεπορτάζ του CNN, οι Βρετανοί ονομάζονται Αϊντέν Ασλίν και Σον Πίνερ και ο Μαροκινός ονομάζεται Μπραχίμ Σααντούν.

https://www.youtube.com/watch?v=nC9NLJN3uf4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ